בצעד חריג: עובדי סאפ ישראל יפגינו מול ביתה של מנכ"לית מרכז הפיתוח
העובדים הכריזו לפני כשבועיים על סכסוך עבודה, עקב החלטת החברה לבטל את ההסכם הקיבוצי, ומחר (ו') יקיימו הפגנה מול ביתה של אורנה קליינמן ● בסאפ טוענים שההסכם, שנחתם ב-2017, לא מתאים לעידן ה-AI
עובדי סאפ ישראל מנהלים מזה יותר מחודש מאבק מול הנהלת החברה, שהחליטה לבטל את ההסכם הקיבוצי עימם. מחר (ו') מתכוונים העובדים להחריף את הצעדים ולהפגין ב-12:00 בצהרים מול ביתה של מנכ"לית מרכז הפיתוח של החברה בישראל, אורנה קליינמן, שמתגוררת במושב באזור השרון.
ההסכם הקיבוצי בין סאפ ישראל לעובדיה נחתם ב-2017, והיה הראשון מסוגו בהיי-טק המקומי. עובדי סאפ ישראל התאגדו ב-2014 – מההתאגדויות הראשונות בענף. לטענת הנהלת החברה, ההסכם נחתם "בתקופה אחרת" ולא מתאים לעידן ה-AI, ועל כן היא הציעה לוועד העובדים חתימה על הסכם קיבוצי חדש.
לאחר שהעובדים הכריזו על המאבק, החלו מגעים בינם לבין הנהלת החברה, במטרה להביא לפתרון מוסכם של הסוגייה. בסאפ ישראל טוענים שהמגעים מתקדמים, בעוד שהטענה של העובדים, החברים בהסתדרות, הפוכה: לדבריהם, המשא ומתן תקוע. לפני כשבועיים הכריזה ההסתדרות על סכסוך עבודה בסאפ ישראל, וכעת, לאחר המועד הקבוע בחוק, העובדים מחריפים את הצעדים ויקיימו מחר את ההפגנה.
הוועד: "מהלך בלתי מתקבל על הדעת, שיושם רק בישראל"
במכתב ששלח הוועד לעובדי סאפ ישראל עם ההודעה על סכסוך העבודה נכתב כי "מאז החלטת ההנהלה לבטל באופן חד צדדי ובלתי מתקבל על הדעת את ההסכם הקיבוצי שלנו, פעלנו לפני ומאחורי הקלעים בצורה אינטנסיבית כדי לבטל את הגזרה. למרות חומרת המהלך, בחרנו לפעול באחריות, מתוך ניסיון כן להגיע לפתרון בדרכים דיפלומטיות. יש רגעים שבהם צריך לומר בצורה ברורה: עד כאן! לכן נדרש מעבר לשלב הבא. בהתאם לכך, החלטנו יחד עם ההסתדרות להכריז היום על סכסוך עבודה בחברה".
על פי הוועד, "ביטול ההסכם הקיבוצי הוא פגיעה ישירה בכל אחת ואחד מאיתנו. הביטחון התעסוקתי, ההטבות והתנאים שמהם אנחנו נהנים כיום הם תוצאה של ההסכם. כאשר מבקשים לבטל זאת, מדובר בפגיעה ממשית, וניאבק בכך בכל הכוח. היעד הוא להגיע להסכם הוגן וראוי, ללא מצב שבו מונח איום מתמשך בדמות ביטול ההסכם הקיבוצי הקיים".
גד רביד, יו"ר ועד העובדים, אמר היום כי "הצעד החריג והחד צדדי שנקטה הנהלת סאפ יושם אך ורק בישראל, בעוד שבעשרות הנציגויות האחרות של החברה ברחבי העולם לא ננקט כל מהלך דומה. מדובר בהתנהלות מפלה ובוטה, שממקדת את הפגיעה דווקא בעובד הישראלי, באופן שאינו מתקבל על הדעת".
"אם לא נראה באופן מיידי שינוי כיוון, פתיחה אמיתית של משא ומתן בתום לב והתקדמות ממשית, נחריף את הצעדים הארגוניים שלנו, עד שהנהלת החברה תתעשת ותספק מענה ראוי, הוגן ומכבד לעובדים", הוסיף רביד.
החברה: "ההסכם הקיים לא משקף את הצרכים העכשוויים"
מסאפ ישראל נמסר בתגובה כי "ענף ההיי-טק משתנה בקצב ובהיקף שלא ראינו בעבר. הבינה המלאכותית משנה את האופן שבו כל חברת טכנולוגיה פועלת, מתחרה וצומחת, וסאפ פועלת בנחישות כדי לשמור על ההובלה בשוק המשתנה. ההסכם הקיים נחתם ב-2017, נבנה לעידן אחר ולא משקף את הצרכים העכשוויים, ולכן סאפ הציעה הסכם קיבוצי חדש, שמותאם לעידן ה-AI ולמציאות של התעשייה כיום".
"בישראל, כמו בכל מקום אחר שבו סאפ מעסיקה עובדים, המשמעות היא צורך במסגרת המאפשרת לפעול בזריזות ובגמישות שהמציאות החדשה מחייבת. עם זאת, צעדים אלה, שאומצו בכל המרכזים של סאפ ברחבי העולם, טרם יושמו בישראל" – נטען בתגובת סאפ, שסותרת בכך את דבריו של יו"ר הוועד.
"העובדים שלנו ראויים לכך שנפתור את זה סביב שולחן הדיונים, שם באמת מתקדמים", אומרים בסאפ ישראל ומציינים שהחברה "תמשיך לנהל משא ומתן בתום לב, במטרה ברורה להגיע להסכם קיבוצי שישקף את התפקיד החשוב של הצוות הישראלי".












תגובות
(0)