בלעדי

נס תספק שירותים מנוהלים לרשות המסים בעשרות מיליוני שקלים

הספקית זכתה בשני מכרזים יוקרתיים של רשות המסים, ושירותיה אמורים "לשדרג באופן מהותי את מערכות המיסוי הלאומיות" ו"לשפר את חוויית השירות לעובדי הרשות ולמייצגים - רואי חשבון, יועצי מס ועורכי דין"

תיעזר בשירותים מנוהלים דרך נס. רשות המסים.

נס (NESS) תספק שירותי IT מנוהלים לרשות המסים בעשרות מיליוני שקלים, כך נודע לאנשים ומחשבים.

זו הפעם הראשונה בה רשות המסים מוציאה מכרזים לקבלת שירותי IT מנוהלים במיקור חוץ. 

נס זכתה בשני מכרזים שונים של שע"ם (שירותי עיבודים ממוכנים) – יחידת המחשוב של רשות המסים. מדובר בהתקשרות ארוכת טווח, שלדברי רשות המסים, "תשדרג באופן מהותי ויסודי את איכות ויציבות מערכות המיסוי הלאומיות ואת חוויית השירות מעולמות הטכנולוגיה ומערכות המידע לעובדי הרשות ולמייצגים – רואי חשבון, יועצי מס ועורכי דין".

שחר אפעל, מנכ"ל נס.

שחר אפעל, מנכ"ל נס. צילום: ניב קנטור

"היכולת והניסיון שלנו מאפשרים לנו להוביל מהפכות של ממש"

המכרז הראשון בו זכתה נס הוא לשירותי איכות ובדיקות תוכנה בשע"ם. במסגרת מכרז זה, נס תספק שירות מנוהל לבדיקות ולהבטחת האיכות של כלל מערכות המחשוב בשע"ם, אשר נבנות ומפותחות על ידי כ-500 אנשי פיתוח. המערכות המורכבות והקריטיות של שע"ם משמשות את כלל אזרחי ישראל ומהוות עמוד תווך במערכת גביית המסים, כשהן מטפלות, בין היתר, במערכות פיננסיות רגישות, גבייה וחישובים.

נס תהיה אחראית מקצה לקצה לבניית גוף איכות מרכזי ואחיד, שיעבוד על פי אותם מדדי ביצוע (KPI) ותהליכי עבודה. זאת, במטרה לשמור על יציבות, זמינות ונגישות המערכות. הפרויקט כולל קליטה של עשרות מומחי בדיקות תוכנה; בניית מתודולוגיה אחידה ומדדי איכות ותוכנית יעדים לשיפור מתמיד; הטמעת חדשנות טכנולוגית; כלים מתקדמים לבדיקות אוטומטיות; וכן בדיקות עומסים ויציבות. זאת, לצד שימוש בכלי בינה מלאכותית. נס התמודדה במכרז זה מול רוב חברות הבדיקה המקומיות, ביניהן טסנת, מטריקס, וואן וקלוואליטסט.

במקביל לזכייה זו, נס גם זכתה במכרז לשירות מנוהל של מרכז התמיכה של שע"ם. המרכז משרת את עובדי שע"ם ואת קהל המייצגים. המניע ליציאה למכרז זה היה הרצון להפוך את מודל השירות לשירות מנוהל על ידי ספק יחיד, תוך שיפור ברמת השירות.

במהלך חודשי העבודה של אנשי נס במכרז זה, חלו שיפורים: שיעור המענה עלה ליותר מ-90% ומשך זמן ההמתנה ירד משמעותית להמתנה של 20-30 שניות. גם שיעור שביעות הרצון של המשתמשים מאיכות הפתרון גדל, לפי סקרים שנערכים מדי יום באופן מדגמי. במכרז זה נס גברה על מלם, מטריקס וכלנית.

לדברי שחר אפעל, מנכ"ל נס, "קיבלנו אמון מלא מרשות המסים בשני תחומים שהם קריטיים לפעילות הלקוח הממשלתי. היכולת והניסיון שלנו עם גופים פיננסיים המאופיינים בשימוש במערכות רגישות ומורכבות, בשילוב המתודולוגיות, החדשנות הטכנולוגית וההון האנושי שלנו – מאפשרים לנו להוביל מהפכות של ממש בארגונים בסדר גודל כזה. ההתמחות שלנו כספק ושותף שירותים מנוהלים בעולמות הבדיקות והתמיכה, תהיה בעלת ערך רב להצלחת שע"ם ורשות המסים ולשדרוג השירותים הניתנים הן לעובדי הרשות והן לכלל אזרחי ישראל".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים