מה רוצות פייסבוק, גוגל ואסוס ממוסד ה-IL-DRP?

גופים אלו ורבים אחרים פנו לקבלת סיוע מהמוסד ליישוב הסכסוכים של איגוד האינטרנט הישראלי ● מה באמת קורה כאשר מישהו רוצה לתפוס שם דומיין הנושא את שמה של החברה המתחרה?

עו"ד נועם קוריס

האינטרנט מייצר לנו מציאות חדשה בנושאים רבים. מה המשותף לפייסבוק (Facebook) גוגל (Google) אסוס (asos) שלום עכשיו, אחים צדיק וקבוצת עזריאלי ועוד כמה עשרות של גופים נוספים בארץ ובעולם?

הגופים כאמור ועוד כמה עשרות גופים שונים, פנו כלום לקבלת סיוע מהמוסד לישוב הסכסוכים IL-DRP, של איגוד האינטרנט הישראלי, אשר בסמכותו להורות לרשם הדומיינים (שמות המתחם) לשחרר שם מתחם מסוים או להעבירו להחזקתו של אדם אחר מזה שרשם אותו.

המוסד ליישוב הסכסוכים עוסק כבר כעשור, ביישוב מחלוקות לגבי אחזקות ורישומים של דומיינים מסוימים המוקצים על ידי רשמי הדומיינים הישראליים.

פשוט לא עובד ככה

אי שם בשנת 2004 היה לקוח שהתייעץ איתי האם כדאי לו לקנות כל מיני שמות דומיין של חברות גדולות מחו"ל ועם סיומת co.il, ואחר כך לנסות למכור את הדומיין בבוא העת לאותה החברה, ברווח של אלפי דולרים.

אם אתם זוכרים, פעם בעבר הרחוק רצה שמועה כזו שניתן לקנות שם מתחם באינטרנט עם השם של חברה גדולה, ובסיומת co.il  הישראלית, ואז לדרוש כספים מאותה חברה, בכדי לשחרר לה את שם המתחם הנושא את שמה.

מאז עברו הרבה קילו-בייטים ברשת האינטרנט וכבר ידוע שזה לא ממש כך, אי אפשר לתפוס שם דומיין הנושא את שמה של החברה המתחרה. זה פשוט לא עובד ככה.

להיות המחזיק החוקי היחיד

מסתבר, שפייסבוק למשל נאלצה להגיש בקשה ליישוב מחלוקות בנוגע ל-facebook.co.il, אשר ישראלי אחד רשם על שם עצמו, ולא כל כך מיהר לשחרר כאשר פייסבוק פנתה אליו בזמנו.

מוסד הבוררות של איגוד האינטרנט קבע שיש להעביר את הדומיין לשליטת פייסבוק, אף ללא תשלום הכופר שהציעה פייסבוק לשלם אז, בסך של 3,000 דולר.

בצורה דומה, הלינה גוגל על רישום הדומיין androidstore.co.il שגם הוא שוחרר לפי החלטת ה-IL-DRP, וכך עוד שורה לא מבוטלת של שמות מתחם, ובין היתר דומיין ששוחרר לבקשת שלום עכשיו, אסוס ב-asos.co.il, קבוצת עזריאלי ושם המתחם azrieli.co.il, ועוד רבים אחרים.

אל המוסד ליישוב מחלוקות IL-DRP רשאי לפנות כל אדם, בשפה האנגלית, בין באמצעות עורך דין ובין בעצמו וללא עורך דין, בקשר לכל דומיין שלדעתו הוא יכול להיות המחזיק החוקי היחיד שלו.

המוסד הישראלי ליישוב מחלוקות IL-DRP, שואב כמובן את הכללים המדריכים אותו מהמקובל בעולם, כך שברור לכולם הצורך באחידות, בין הנעשה באינטרנט הישראלי, למה שנעשה באינטרנט במקומות אחרים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים