השבוע בעיר: איחוד מרגש ואמנות בתחנה

איפה הילד? משיקים את סיבוב הופעות האיחוד בזאפה ● יריד האמנות "צבע טרי" חוזר לסיבוב שני ● והמלצה חמה לשבת בבוקר: שוק העתיקות בנמל

12/03/2009 17:39

מופע

איפה הבייביסיטר?

בתחילת שנות התשעים, שנים שנחשבות לשנות פריחת הרוק הישראלי, היתה להקה אחת שבלטה מעל כולן, להקה שמילאה עד אפס מקום את פאב הלוגוס בנחלת בנימין ואת מועדון הרוקסן ברמת החי"ל (טרום עתידים), להקה אחת שהיתה קונצנזוס ושחבריה סיפקו אינספור כותרות… המדובר כמובן בלהקת איפה הילד?.

חמי רודנר, סולן הלהקה והבסיסט שלה, יחד עם אסף שריג – הגיטריסט, הם אלו שנתנו את הטון וכתבו את מרבית השירים. החל מ-"אחד אלוהים" שהושמע אז ברדיו ללא הפסקה, דרך "נפלת חזק", "מה שעובר עלי" ועד "לבן בחלום שחור" – הלהקה נתנה בראש במצעדים ובהופעות ואף שימשה השראה לאלו שמאוחר יותר ימלאו את מקומה, כמו מוניקה סקס וזקני צפת.

בסוף שנות התשעים הלהקה התפרקה, אך לא לפני שהרביצה מופע פרידה מהמם במועדון אלנבי 58 (אני הייתי!). מאז, אחת לכמה זמן, יש דיבור על קאמבק והנה סוף סוף זה קורה. היום, בעידן המיזוגים, האיחודים והקונסולידציה (מסתבר שלא רק ב-IT ובהיי-טק) חברי איפה הילד מתאחדים לסיבוב הופעות 2009 ואולי אף לאלבום חדש.

מופע ההשקה שהתקיים ביום ד' במועדון המיוזיק רום ופורסם מפה לאוזן בלבד, לא אכזב והיה תזכורת מענגת ללילות הרוקסן. חמי והחברים לא איבדו את זה, גם אחרי הרבה שנים של קריירות נפרדות.

איפה הילד?, מועדון זאפה תל אביב, ה-19 במרץ ב-21:30, וה-20 במרץ ב-13:30. מופעי עמידה, 130 שקלים. להזמנת כרטיסים: 03-7674646.

אמנות

צבע טרי 2

יריד האמנות "צבע טרי" חוזר לעיר בפעם השנייה ומתהדר במתחם חדש ומרהיב בפאתי יפו בואך נווה-צדק – מתחם "התחנה". ביריד מציגים אמנים ישראליים צעירים ומבטיחים שטרם "התמסדו" או "התמסחרו" והפכו לנחלתם של הגלריסטים. למעלה מ-700 אמנים הגישו מועמדות להשתתף ביריד ומתוכם נבחרו להציג 70 בלבד. ההפנינג מאפשר הצצה לעבודתם וכן חשיפה של העבודות לעיני אוצרים, אספנים וגלריסטים שצפויים לפקוד את המקום. מטרות היריד, כפי שמגדירים מארגניו: להנגיש את האמנות לציבור הרחב, שאינו מבקר דרך קבע בגלריות ובמוזיאונים, ולאפשר לאמנים להתפרנס מכישרונם. עבודות האמנים מוצעות למכירה ומחיריהן נעים בין 800 שקלים ל-15,000 שקלים.

לצד האמנים האנונימיים, משתתפות ביריד גם 17 גלריות מהמובילות לאמנות עכשווית, כמו גלריית אלון שגב, עירית זומר, בינט, ברוורמן, רוזנפלד ונגא, וניתן יהיה לרכוש עבודות של האמנים שלהן (במחירים יקרים יותר), ובנוסף כ-70 ציירים, פסלים ואמני וידיאו שנבחרו בקפידה על ידי ועדה מקצועית ויציגו את עבודתם בחממת אמנים עצמאיים. בכניסה ליריד תוצג אמנות רחוב Urban Art שהוזמנה במיוחד לאירוע. זה אחד החלקים המסקרנים ביותר בתערוכה.

אטרקציה נוספת היא פרויקט "הגלויה הסודית", שבמהלכה תוצגנה לקהל כ-1,000 גלויות מעוצבות מעשי ידן של מציירים ומאיירים בעלי שם לצד אמנים אנונימיים וסטודנטים לאמנות. הגלויות תוצגנה בעילום שם ותימכרנה במחיר אחיד של 180 שקלים. הקהל מוזמן להתרשם מעבודות ולנסות ולרכוש את הגלויות האהובות עליו (בהנחה שמישהו לא רכש אותן קודם). רק לאחר הרכישה ניתן יהיה לגלות את שמות האמנים מאחורי כל גלויה – האם מדובר באמן בעל שם, כוכב עולה בסצנת האמנות, או סטודנט שנה א' בבצלאל?

הכנסות מפרויקט הגלויה הסודית נתרמות למלגות לתלמידים מעוטי יכולת במסגרת "נוער שוחר אמנות".

מתחם "התחנה" שבו מתקיים היריד הוא אתר היסטורי משוחזר שבו שכנה בסוף המאה התשע עשרה תחנת הרכבת הראשונה בארץ ישראל, שבנו הטורקים. המתחם שעבר בשנתיים האחרונות תהליכי שיפוץ ושיחזור מאסיביים ובקרוב יהפוך למתחם חיי-לילה, קניות ובילויים, ייחשף לראשונה לציבור ביריד זה. ביקור חובה לחובבי תרבות, אמנות ויצירה מקומית!

יריד צבע טרי 2, מתחם "התחנה", ה-18 עד ה-21 במרץ. שעות הפתיחה משתנות בהתאם ליום. פרטים נוספים ושעות פתיחה – בכתובת הבאה.  מחיר כרטיס כניסה – 20 שקלים.

שוק

ענתיק בוטיק

עם מזג אוויר שהולך ומתבהר מיום ליום, כדאי לפקוד את נמל תל אביב (לפני שיהיה עמוס מדי), וליהנות משוק העתיקות שמתקיים במקום בכל יום שבת בבוקר, מול מבנה האנגר 11. שווקי עתיקות הם נחלת כל עיר בינלאומית – הסוחרים מתקבצים בסופ"ש ומביאים איתם חפצים נדירים, מזכרות, רהיטים, תכשיטים, שטיחים, מצלמות ישנות, מסמכים, סמלים ואוספים מכל העולם. המשוגעים לדבר מגיעים בשעות הבוקר המוקדמות כדי לסחור בחפצים השווים שנעלמים כלעומת שבאו.

בגרסה הישראלית של השוק האופציות מצומצמות יותר ובעיקר ניתן למצוא חפצי נוי ואביזרים לבית: תמונות, כרזות, קרמיקה, ספרים, תקליטים, ופורצלנים מאוספים פרטיים. שווה ביקור.

ימי שבת בבוקר, נמל תל אביב, מול האנגר 11, 10:00 עד 19:00

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים