תוכן שיווקי
לקראת כנס InfoSec ביום א' הקרוב, ה-9 במרץ, בלאגו בראשון לציון

אינטרנט בינת משיקה כלי לאבטחת השימוש הארגוני בכלי AI

04/03/2025 15:24
אינטרנט בינת

אינטרנט בינת, ספקית מובילה של פתרונות מתקדמים לתקשורת ואבטחת מידע, משיקה שירות חדשני לאבטחת השימוש הארגוני בכלי AI עבור לקוחותיה בישראל. הכלי מאפשר לארגונים ליהנות מהיתרונות של כלי GenAI מבלי להיות חשופים לסיכונים של זליגת נתונים רגישים, ומעניק הגנה מקיפה על המידע הארגוני, כמו גם שליטה מלאה בשימוש בכלי הבינה המלאכותית. השירות ניתן במסגרת השותפות הטכנולוגית בין אינטרנט בינת לזיסקיילר (Zscaler), שהיא בין החברות הגדולות בעולם בתחום אבטחת הענן.

האתגר: שימוש ב-AI בסביבה ארגונית

כלי בינה מלאכותית כמו ChatGPT של OpenAI וג'מיני של גוגל מהווים פריצת דרך בחדשנות ובשיפור הפרודוקטיביות בארגונים. מהצד השני, השימוש בהם עלול לחשוף מידע רגיש של הארגון, כולל קוד מקור, תכנים חסויים, נתונים עסקיים ופיננסיים רגישים ומידע מסווג. העובדים בארגון עלולים לשתף נתונים ארגוניים בפרומפטים לכלי AI, גם מבלי להבין את ההשלכות – מה שהופך את הטכנולוגיות הללו ליעד אטרקטיבי לתקיפות סייבר ולזליגת נתונים.

הפתרון: שליטה מלאה על כלי ה-AI

הכלי החדש שמספקת אינטרנט בינת מייצר שכבת הגנה מתקדמת לשימוש בכלי AI בארגון, כולל בקרת אבטחה מקיפה, סינון פרומפטים, חסימה של העברת נתונים מסווגים, אוטומציה לניהול סיכונים ושליטה על גישה לאפליקציות מבוססות בינה מלאכותית. הכלי מתבסס על גישת אפס אמון (Zero Trust), ומבצע ניתוח יסודי של כל אינטראקציה עם כלי AI ובקרה קפדנית על המידע המוזן אליהם.

ראות מקצה לקצה של פעילות ה-AI בארגון. מקור: זיסקיילר.

ראות מקצה לקצה של פעילות ה-AI בארגון. מקור: זיסקיילר.

לכלי יש שלל יכולות מתקדמות:

  • נראות מקצה לקצה ושליטה מלאה – מעקב אחר כל פעילות הקשורה ל-AI, כולל ניטור פרומפטים שהוזנו למנועי בינה מלאכותית, סיווג נתונים שנשלחו והגדרת מדיניות אבטחה מותאמת אישית.
  • מניעה של דליפת מידע (DLP) – חסימה חכמה של נתונים רגישים, כולל מסמכים, קוד מקור ומידע פיננסי, עוד לפני שהם נשלחים למנועי AI.
  • אכיפת גישה מבוקרת – שליטה בגישה לכלי AI באמצעות Cloud App Control, עם אפשרות לחסום יישומים או להתריע בפני המשתמשים על שימוש לא מאושר.
  • בידוד דפדפן – אפשרות להפעיל את כלי הבינה המלאכותית בסביבה מבודדת לחלוטין, שמונעת העתקה, הדבקה והורדה של מידע.
  • איתור והתראות על איומים בזמן אמת – זיהוי מתקפות סייבר והגנה מפני איומים פוטנציאליים.

ניצול מקסימלי של הבינה מלאכותית תוך מזעור סיכונים

כיום, ארגונים רבים חוסמים כ-20% מהפעולות הקשורות בבינה מלאכותית בארגון. אולם, חסימה זו מונעת את ההתייעלות הקשורה בכלי ה-AI. אבטחת השימוש בבינה מלאכותית בארגון מאפשרת ניצול מקסימלי של הטכנולוגיה תוך מזעור סיכונים, כלומר – ביצועים מיטביים לצד הגנה מתקדמת.

כשהבינה המלאכותית הופכת לחלק בלתי נפרד מהעבודה בארגונים, הפתרון שמציעה אינטרנט בינת מאפשר להם לנצל את יכולות ה-AI בצורה בטוחה, למנוע דליפות מידע ולשמור על סביבה עסקית מאובטחת ומבוקרת. השירות החדש זמין כעת ללקוחות אינטרנט בינת בישראל, ומיועד לארגונים מכל הגדלים שמעוניינים לשלב חדשנות ללא חשיפה לסיכונים מיותרים.

על אינטרנט בינת

אינטרנט בינת מספקת ללקוחותיה פתרונות רשת ואבטחת סייבר מתקדמים, ומתמחה בקישוריות גלובלית, רשתות ואבטחת ענן, אבטחה בגישת אפס אמון ועוד. כחלק מקבוצת רד-בינת, מקבוצות התקשורת הגדולות בישראל, אינטרנט בינת משרתת מעל 12 שנים את הארגונים הגדולים בארץ בתחומי הבנקאות, ההיי-טק והבטחון, כמו גם ארגונים קטנים יותר. הפתרונות של החברה מותאמים לצרכים המורכבים של הארגונים השונים. כשותף טכנולוגי הזמין ללקוחות 24/7, אינטרנט בינת מבטיחה לעסקים חיבור מאובטח ורציף – בכל זמן ומכל מקום, שמאפשר להם רציפות עסקית.

לייעוץ מקצועי ללא התחייבות לגבי אבטחת השימוש ב-AI בארגון אתם מוזמנים לפנות למייל.

לעדכונים שוטפים כנסו ל-internet-binat@ בלינקדאין.

למידע נוסף על אינטרנט בינת לחצו כאן.

לפרטים נוספים ולהרשמה לכנס InfoSec 2025 לחצו כאן.

אירועים קרובים