עיריית תל אביב-יפו רוצה להוציא את הסמארטפונים מבתי הספר

ראש העירייה, רון חולדאי, הכריז על מהלך להוצאת הטלפונים החכמים מבתי הספר התיכון בעיר, שיחל בראשית שנת הלימודים הקרובה ● בכך תצטרף תל אביב לכמה מדינות שבהן איסור כזה כבר קיים או נמצא בתהליכי חקיקה

ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי, בכנס היום (ד').

תלמידים והורים תל אביבים, לתשומת ליבכם: עיריית תל אביב – וגם יפו, כמובן – הכריזה היום (ד') על מהלך להוצאת הסמארטפונים מבתי הספר התיכוניים בעיר. התהליך הזה כבר קורה בעשרות בתי ספר יסודיים ובכמה תיכונים בתל אביב-יפו, והעירייה פועלת על מנת להרחיב אותו. בעירייה קוראים למהלך "צמצום מקסימלי של נוכחות הטלפונים הניידים בבתי הספר בעיר, עד להוצאתם המלאה מהמרחבים הבית ספריים".

ראש העירייה, רון חולדאי, הכריז על המהלך בכנס של מנהלות ומנהלים של בתי ספר בעיר, שהתקיים היום (ד'). הוא אמר כי "יש לי חלום – שנצליח יחד לשלוף את עצמנו ואת מערכת החינוך העירונית שלנו מאזור הנוחות שלנו, ונלמד מחדש את הקשב. אנחנו הולכים לנהל את הטכנולוגיה ולא להיות מנוהלים על ידה. איך? על ידי הוצאת הסמארטפונים מבתי הספר".

חולדאי כינה את בתי הספר היסודיים והתיכוניים שכבר נמצאים בתהליך הזה "חלוצים אמיתיים, חלוצים דיגיטליים", וקרא לבתי הספר האחרים בעיר ללכת בעקבותיהם.

מתי יתחיל המהלך?

היעד שהציבה העירייה הוא שהמהלך יתחיל כבר בשנת הלימודים הבאה (בספטמבר 2025), כשהשלב הראשון יכלול צמצום משמעותי של השימוש בטלפונים חכמים בבתי הספר, כחלק מתהליך הדרגתי וחכם, שיוביל להוצאתם המלאה. התהליך אמור להיות מותאם לכל שכבת גיל – מהיסודי ועד לתיכון.

האם הוצאת הסמארטפונים מהכיתה מביאה לשיפור בציוני התלמידים? לפי מחקר חדש - לא.

האם הוצאת הסמארטפונים מהכיתה מביאה לשיפור בציוני התלמידים? לפי מחקר חדש – לא. צילום: ShutterStock

הצעד הזה מגיע על רקע השימוש ההולך וגובר של ילדים ובני נוער בסמארטפונים, גם בבתי הספר. שלל הגירויים הטכנולוגיים שיש מסביבם מפריעים לקשב של התלמידים, ועלולים לפגוע בלמידה שלהם. לצד יתרונות הטכנולוגיה, גוברת ההבנה שיש לנהל את הקשב ולמנוע הפרעות, כדי לאפשר למידה מעמיקה, קשרים בין אישיים משמעותיים וסביבה חינוכית מיטבית.

"אנחנו לא מבקשים לעצור את הקידמה"

חולדאי הדגיש כי "אנחנו לא מבקשים לעצור את הקידמה. חדשנות היא מרכיב יסודי בחייה של תל אביב-יפו, ו-ודאי בתהליכי הלמידה שלה. אנחנו רוצים שהילדים יוכלו ליהנות משימוש חכם, איכותי ויצירתי בכלי הבינה המלאכותית. אנחנו רוצים לספק לילדים את היכולת והכלים להשתמש בטאבלטים ובלפטופים לטובת תהליכי למידה. עם זאת, אנחנו רוצים, באותה נשימה, לאפשר לילדים את הרגעים הפשוטים בינם לבין עצמם. אנחנו רוצים חוויות ותהליכים רגשיים עבור כל נער ונערה שנכנסים בבוקר לבית הספר. ואת כל זה אי אפשר לעשות באופן מיטבי כשהסמארטפון נמצא עם הילדים בכל רגע ורגע".

"המהלך לא פשוט", אמר. "אני יודע שיהיו קשיים והתנגדויות. אבל זה המהלך הנכון לעשות, זה המהלך האחראי והבריא לעשות. והמהלך הזה יהפוך את החינוך בתל אביב-יפו לאיכותי יותר. אני גם מאמין שכמו תמיד, אולי נהיה הראשונים, אבל זה יהיה תהליך שיאומץ גם על ידי אחרים".

"מינהל החינוך של עיריית תל אביב-יפו מוביל חינוך חדשני, ערכי ואקטיביסטי, המשלב את השינויים המתרחשים בעולם ומטמיע אותם בתוך מערכת החינוך בעיר. המטרה היא להבטיח סביבה חינוכית מותאמת, מעוררת השראה ומתקדמת, שתאפשר לכל תלמיד ותלמידה לממש את הפוטנציאל שלהם – ללא הפרעות וללא מסכים", הוסיף חולדאי.

במהלך החדש מצטרפת עיריית תל אביב-יפו לכמה מדינות ומחוזות שבהם האיסור על הכנסת סמארטפונים לבתי הספר, או על שימוש בהם בכיתה, כבר קיים או נמצא בתהליכי חקיקה. כך, למשל, יש איסור כזה בצרפת, ובפלורידה אסור להשתמש בטלפונים סלולריים במהלך השיעורים. באירלנד הנושא נמצא בתהליכי חקיקה בפרלמנט. עם זאת, מחקר ראשון שנערך בנושא, ושתוצאותיו פורסמו מוקדם יותר החודש, מצא כי אין לאיסור על שימוש בטלפונים סלולריים בבתי ספר השפעה על הציונים או על הבריאות של התלמידים.

תגובות

(3)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. אייל מורה ותיק

    איסור מוחלט. ללא משחקים . ללא החרגות. הגיע הזמן לחזור לשפיות. לחזור לקשב, בלי ריטלין

  2. classofts.com

    מהלך מתבקש. כבר קרוב לעשור שמרבית הפיילוטים מבוססי טאבלטים / סמארטפונים לא הציגו תוצאות משכנעות, לפחות כל עוד לא ניתן לנהל הרשאות ופיקוח על פעילות משתמשים (בלתי אפשרי ובוודאי שלא ע"י המורים), בניגוד ללטפוטים.

  3. יהלי

    זה שתלמיד או סטודנט לא אמור להיות בסמארטפון במהלך שיעור או הרצאה זה דבר אחד אבל מציאות לחוד ומעשים לחוד. יכולים לדרוש שהטלפונים יהיו בתיק על מצב שקט אבל זה משהו שצריך להיות בנורמה ואם הוא לא בנורמה זה בעיה וקשה יהיה לאכוף את זה.. אצל קרובת משפחה בעיר אחרת היה "כלא פון" כוורת שהתלמידים היו צריכים להניח את הטלפונים במהלך השיעור שם ולקחת רק בהפסקה. זה התגלה כפתח לגניבות ולנזק לטלפון, נשברו טלפונים וכו'.

אירועים קרובים