קמפיין מימון המונים מגייס ל-"טינדר של אימוץ חיות המחמד"
אפליקציית אדופט-מי מאפשרת למי שרוצה לאמץ בעל חיים למצוא את ידידו הטוב ביותר - ולהציל חיים ● הצוות שמאחוריה מגייס בימים אלה רבע מיליון שקלים

מדי שנה ננטשים בישראל אלפי כלבים וחתולים. מאז המלחמה, המספרים זינקו לשיאים חסרי תקדים, ולמרבה הצער אנחנו רואים כלביות עמוסות, עמותות קורסות, ובעיקר אלפי בעלי חיים שמחכים לבית חם. גם כאן, הטכנולוגיה באה לעזרה, עם אפליקציה בשם אדופט-מי, שמבוססת על מאגר של כלבים וחתולים, ומאפשרת לכם למצוא את הידיד הטוב ביותר החדש שלכם – לאימוץ. היא פועלת כמו טינדר, עם החלקות ימינה ושמאלה.
אדופט-מי פותחה בשנה האחרונה על ידי צוות מתנדבים עם אהבה לבעלי חיים. מדובר באפליקציית היכרויות שמחברת בין מאמצים לכלבים וחתולים מכלל העמותות (צער בעלי חיים, למשל), הכלביות וההסגרים בישראל, בצורה חכמה ואישית. האפליקציה משתמשת באלגוריתם התאמה חכם שלדברי מפתחיה מבטיח "מאץ' לנצח" – התאמה מושלמת בין החברים על ארבע למאמצים שלהם. בין השותפים שלה נמצאת נטורל אינטליג'נס.

הכרטיס של רנא. צילום: המאגר של אפליקציית אדופט-מי
האפליקציה כבר יצאה לפיילוט, ועד עכשיו אומצו דרכה עשרות חיות מחמד – מה שמוכיח את הצורך והתרומה של פתרון טכנולוגי לטובת האימוץ. החיבור בין מאמצים לבעלי החיים נעשה במהירות וביעילות, ומאפשר לכל כלב וחתול לקבל הזדמנות אמיתית לבית חם, אומרים באדופט-מי.
איך זה עובד?
באדופט-מי מציינים שהשימוש באפליקציה שהם פיתחו פשוט ואינטואיטיבי. לאחר הורדת היישומון, המשתמשים ממלאים כמה פרטים בסיסיים כמו מקום מגורים, סוג הדיור (דירה או בית פרטי) והעדפות לאימוץ – כלב, חתול או שניהם. לאחר מכן, בדומה לטינדר, מוצגות למאמצים הפוטנציאליים תמונות של בעלי חיים עם תיאור קצר על כל אחד מהם, והם יכולים להחליק ימינה כדי לתאם דייט עם הכלב או החתול, או שמאלה על מנת לעבור לבעל החיים הבא. כאשר יש התאמה בין מאמץ לחיית מחמד, נציג מטעם אדופט-מי מקיים שיחת היכרות ראשונית עם המאמץ כדי להבין את הצרכים ולהבטיח התאמה כמה שיותר טובה. לאחר מכן, הוא מחובר ישירות לעמותה או להסגר שבו.ה נמצא בעל החיים, לתיאום מפגש עם המועמד הפוטנציאלי לאימוץ.
מיזם של אנשי טכנולוגיה למען בעלי חיים
מאחורי המיזם עומדת קבוצה של כ-50 אנשי מקצוע מנוסים מתעשיית ההיי-טק, כולם מתנדבים עם תשוקה רבה להצלת חיים של כלבים וחתולים. יחד, הם פועלים כדי להבטיח שלכל כלב וחתול בישראל יהיה בית חם ואוהב, תוך שילוב טכנולוגיה מתקדמת ורוח קהילתית חזקה.
"החזון שלנו הוא לשנות את תרבות אימוץ חיות המחמד בישראל, ולהבטיח שכל בעל חיים יקבל את הבית המתאים ביותר עבורו", אמרה אלה סייג, ממייסדות אדופט-מי, ואימא לשני כלבים ושני חתולים (דודא, נמר, טמפר וקוקי). סייג עזבה לפני כשנה את עבודתה כמנהלת צוותי QA כדי להקים את אדופט-מי. "אנחנו לא רק רוצים להגדיל את כמות האימוצים, אלא גם לוודא שכל אימוץ יהווה חיבור אמיתי ומשמעותי לכל החיים", ציינה.

הכרטיס המלא של באצ'י. צילום: מתוך המאגר של אפליקציית אדופט-מי
אדופט-מי היא חברה לתועלת הציבור (חל"צ), שלצד הפעילות לפני האימוץ, תומכת במשפחות גם אחריו, כדי לוודא שהחיבור יצליח. היא מציעה שירות מותאם אישית שכולל מענה לצרכים, פתרון בעיות ותמיכה, שתשמור על קשר חזק ושמח בין המאמצים לבעלי החיים. כמו כן, סביב הפעילות שלה יש קהילה שמחברת בין מתנדבים, מאמצים ומי שאכפת לו מבעלי החיים בישראל.
קמפיין גיוס המונים
כל הדבר החמוד והיפה הזה מצריך כסף, מה גם שאנשי אדופט-מי רוצים להרחיב את הפעילות שלהם, ולתרום יותר למען בעלי החיים ובני האדם שמאמצים אותם. לכן, אנשי אדופט-מי השיקו קמפיין מימון המונים, שיאפשר את הצלת חייהם של עוד אלפי בעלי חיים בישראל משהייה בהסגרים ובכלביות, ואף ממוות. מטרתם היא לגייס רבע מיליון שקלים, שיאפשרו להם להמשיך בפיתוח האפליקציה, להוסיף פיצ'רים ולשפר בשוטף את אלגוריתם ההתאמה בין המאמצים לבעלי החיים.
בקמפיין משתתף, בהתנדבות, השחקן והקומיקאי עידן אלתרמן, שהביע תמיכה נלהבת במיזם. המימון שיגויס יסייע להרחבת מאגר הכלבים והחתולים הזמינים לאימוץ, פיתוח כלים מתקדמים נוספים שיסייעו לעמותות ולמאמצים, ושיפור חוויית האימוץ.
באדופט-מי מסכמים ואומרים ש-"כל תרומה לקמפיין תאפשר להציל חיים וליצור חיבור אמיתי לכל החיים".
תגובות
(0)