דיווחים: מיקרוסופט נסוגה מתוכנית הדאטה סנטרים הבינלאומית שלה

ענקית הטק מרדמונד החליטה לבטל ו/או להשהות את תוכניותיה לבנות מספר גדול מאוד של דאטה סנטרים ייעודיים ל-AI כמעט לכל אורך ורוחב הגלובוס ● מה קרה?

טוענת כי לא סיפקה AI לישראל למטרות פגיעה בעזתים. מיקרוסופט.

האם ההערכה של ג'ו צ'אי, יו"ר ואחד ממקימי עליבאבא הסינית, כי שוק הדאטה סנטרים ל-AI בדרך לבועה מתחילה לקבל חיזוקים? החלטה חדשה של מיקרוסופט יכולה בהחלט להיחשב כמהלך שמחזק את ההנחה הזו. באחרונה קיבלה החברה החלטה לבטל ו/או להשהות את התוכניות שלה לבנות כמות גדולה מאוד של דאטה סנטרים ייעודיים ל-AI כמעט לכל אורך ורוחב הגלובוס.

ההחלטה הזו מגיעה כשלושה חודשים לאחר שב-מיקרוסופט סיפרו כי החברה מתכוונת להשקיע בבינה מלאכותית כ-80 מיליארד דולר במהלך 2025, כשרוב הסכום מיועד לבניית הדאטה סנטרים.

לפי הדיווחים, החברה אכן חוששת עתה מסוג של עצירה במרוץ החימוש לעוצמות בינה מלאכותית, גם בגלל מגמה לפיה יש רצון לבנות מודלים שיאפשרו פיתוחים עם פחות משאבים.

כך או כך, החברה עצרה משא ומתן לחכירת שטח במתחם ייעודי לשרתים בבריטניה, וכן משא ומתן דומה לחכירת שטח באתר ליד שיקגו. כן נעצרה הבנייה של אתר חדש בפאתי ג'קרטה, אינדונזיה, כמו גם בכמה מדינות בארצות הברית, כולל אילינוי, דקוטה הצפונית וכן וויסקונסין.

"אנחנו מתכננים את צרכי הדאטה סנטרים שלנו שנים מראש, כדי להבטיח שיש לנו מספיק תשתית במקומות הנכונים. ככל שהביקוש ל-AI ממשיך לגדול ונוכחות הדאטה סנטרים שלנו ממשיכה להתרחב, השינויים שעשינו מוכיחים את הגמישות של האסטרטגיה שלנו", אמר דובר של החברה, שלא הכחיש אבל גם לא אישר את הדיווחים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים