מקסין פסברג, אינטל: "נדרשת מהפיכה מגדרית במשק הישראלי"

לדברי פסברג, מנכ"לית החברה בישראל וסגנית נשיא החברה העולמית, "כדי לשנות את המציאות, נשים חייבות לשנות את גישתן לחיים - הן צריכות להבין שיש להן זכות להתנהל בעולם העבודה בדיוק כמו גברים - עלינו לנצל הזדמנויות, ולנהל משא ומתן כמו גברים"

מקסין פסברג, מנכ"לית אינטל ישראל

"בשביל כל דבר גדול בחיים, כולל לידה, צריך לדחוף", אמרה מקסין פסברג, מנכ"לית אינטל (Intel) ישראל וסגנית נשיא החברה העולמית. "אנחנו חייבות ללמוד לדחוף בחיים בלי להתנצל. נשים צריכות להבין שיש להן זכות להתנהל בעולם העבודה, בדיוק כמו גברים – עלינו לנצל הזדמנויות, ולנהל משא ומתן כמו גברים". פסברג דיברה בוועידת ויצו העולמית, שננעלה בסוף השבוע בתל אביב.

פסברג רואה את המפתח להצלחה עסקית בגיוון מגדרי: "מערך המנהלים של אינטל ישראל מורכב מ-40% נשים. מציאות זו יכולה להיות בכל ארגון אחר בישראל, רק צריך לשנות את תפיסת העולם של המנהלים שלה. נדרשת מהפכה מגדרית במשק הישראלי".

לדברי פסברג, יש כיום כ-66 מיליון נשים צעירות שלא הולכות לבית ספר ברחבי העולם. "זהו נתון מזעזע, מאחר שזה חותם את גורלן ומונע מהן להשתלב בכלכלה העולמית ולהיות נשים עצמאיות. דוגמה כואבת לאי-שוויון מגדרי בישראל הוא באקדמיה: נשים מהוות רק 28% מהסגל האקדמי ו-15% מהסגל האקדמי הבכיר. הסיבה לכך היא הדרישה מאקדמאים לעשות פוסט דוקטורט בחו"ל. לצערי, נשים רבות נעצרות בשלב זה של הקריירה שלהן, בשל הקושי בהעברת המשפחה לחו"ל וקטיעת הקריירה של בני זוגן. בעוד החברה שלנו רואה בסלחנות גברים שעוקרים את המשפחה שלהם למען פיתוח הקריירה, אצל נשים המצב שונה לחלוטין. כדי לשנות את המציאות הזאת, ראשית, נשים חייבות לשנות את גישתן לחיים. אם אנחנו רוצות באמת שוויון מגדרי בזירה האקדמית, אנחנו חייבות לפעול כדי לעודד נשים לעשות את הפוסט דוקטורט".

פסברג מתחה ביקורת בדבריה על האפליה המגדרית הקיימת במשק הישראלי. "יש פער של 24% בין השכר הממוצע שמשתכרים גברים לעומת נשים במשק העבודה הישראלי. נשים עם תואר אקדמי משתכרות 61% פחות מגברים. זה פער בלתי נסבל וחייבים לשנות אותו". לדבריה, אחד החסמים המונע מנשים להתברג בעמדות מפתח הוא שלנשים אין מערכת קשרים כמו שלגברים יש, בעיקר מהצבא. "גם לנשים צריכות להיות מערכות קשרים חזקות שמסייעות להן להתקדם בעולם העבודה".

גיוון מבחינה מגדרית מביא לתוצאות טובות יותר

פסברג הסבירה כי כאשר חברה מעסיקה בעיקר גברים במערך הניהול שלה, היא כופה על החברה חשיבה זהה פחות או יותר, וכך החברה מאבדת מערך שלם של אפשרויות. זו הסיבה, לדבריה, שחברות שמגוונות את העובדים שלהן מבחינה מגדרית מצליחות להגיע לתוצאות טובות יותר.

פסברג הציגה את התובנות שלה על שילוב נשים במשק הישראלי: "אנחנו חייבות ללמוד לדחוף בחיים מבלי להתנצל. מה אומרים פעמים רבות על נשים מצליחות? שהן אגרסיביות מדי – אז לא. איך תפתחו ביטחון עצמי בעבודה? תחילה עליכן לזייף את זה שאתן חזקות. ככל שתחשבו על זה כך תהפכו יותר ויותר לכאלה. גברים עושים עבודה טובה פעמים רבות בגלל שהם מזייפים ביטחון עצמי".

"אחד ההבדלים המשמעותיים שמצאתי בין גברים ונשים", הוסיפה פסברג, "הוא שכאשר גברים חווים כישלון הם מטילים את האשמה על הממונים עליהם, ונשים לוקחות את האשמה על עצמן. בסופו של דבר גברים ונשים יכולים להגיע לאותה תוצאה, רק שהדרך להגיע אליה היא שונה. זה לא פחות או יותר טוב, זה פשוט שונה. כדי להצליח בעולם גברי עלינו לנצל הזדמנויות ולנהל משא ומתן כמו גברים. אם את מנהלת, עליך לזכור שאת חייבת לפתח עור עבה כמו של פיל. כשאומרים לך שאת צעירה מדי לקידום – אל תאמיני להם. אף פעם לא ישאלו גבר בראיון עבודה איך הוא מתכוון לנהל קריירה לצד משפחה, או כמה ילדים יש לו. היום זה כבר לא חוקי לשאול שאלות מעין אלה, אך לצערי זה עדיין קיים. אנחנו 50% מהאוכלוסייה ואנחנו צריכות לדרוש 50% מהטוב שהעולם הזה מציע. העולם שלנו יהיה טוב יותר אם ניקח אותו בידיים".

ועידת ויצו אירחה כ-700 נשים, מנהיגות הפדרציות העולמיות של ויצו, אשר פועלות לגיוס כספים למפעלי הרווחה, החברה וההעצמה של ויצו: מעונות יום, כפרי נוער לילדים בסיכון, מקלטים לנשים מוכות, קווי סיוע וחירום ופרויקטים להעצמה נשית.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים