יו"ר חדש לוועדת המדע של הכנסת – ח"כ יאסר חוג'יראת

ח"כ חוג'יראת מחליף את ח"כ איימן עודה, במסגרת הסכם רוטציה שנקבע בין הרשימה המשותפת לרע"מ ● לדבריו, "הוועדה תחתיי תמשיך לפעול לקידום המחקר המדעי והחדשנות הטכנולוגית"

ח"כ יאסר חוג'יראת, יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת.

חילופי גברי בראשות ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת: ח"כ יאסר חוג'יראת (רע"מ) נבחר אתמול (ג') ליו"ר הוועדה, והוא יחליף את היו"ר הנוכחי, ח"כ איימן עודה (הרשימה המשותפת). החילופים הם תוצאה של הסכם רוטציה שסוכם בין שתי המפלגות ואושר על ידי ועדת הכנסת.

חברי הוועדה הצביעו פה אחד בעד המינוי. יו"ר הכנסת, ח"כ אמיר אוחנה (הליכוד), אמר לאחר מכן כי "על פי ההיכרות שלי במליאה עם ח"כ חוג'יראת, אני בטוח שהוא יאגד את כלל חברי הוועדה בדרך הארץ שמאפיינת אותו. אני מאחל הצלחה רבה ליו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה, ומקווה שהוועדה תוכל לסייע רבות לאזרחי ישראל".

ח"כ חוג'יראת הדגיש את חשיבות קידום המדע והטכנולוגיה בישראל ואמר: "אני חי נושם את תחום המדע. הוועדה תחתיי תמשיך לפעול לקידום המחקר המדעי והחדשנות הטכנולוגית, ולעזרה בתחומי המדע לכלל האוכלוסייה".

יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה היוצא של הכנסת, ח"כ איימן עודה.

יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה היוצא של הכנסת, ח"כ איימן עודה. צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

ח"כ עודה הודה למנהלת הוועדה, איילת חאקימיאן, ולצוות הוועדה על עבודתם המסורה וציין: "עסקנו בוועדה בכמה נושאים מגוונים וחשובים ביותר. בצל אירועי ה-7 באוקטובר, ניהלנו את הדיונים ברגש רב. זה היה מאתגר וקשה, אבל הצלחנו לנהל את התהליכים באופן ממלכתי ומאוזן". הוא הדגיש את חשיבותם של מדעי הרוח ותחומי המדע, ואת החלק שלהם בעיצוב עתיד החברה, וביקש מהיו"ר הנכנס להמשיך לקדם נושאים אלה במסגרת הוועדה.

המשטרה לא מנטרת משפחות פשע במגזר הערבי

אתמול ניהל ח"כ עודה את הישיבה האחרונה שלו כיו"ר הוועדה, שהייתה ישיבת מעקב אודות ההיבטים הטכנולוגיים במלחמה בפשיעה בחברה הערבית. למרות החלטות שהתקבלו בישיבה קודמת, שנערכה בקיץ, נציגי המשטרה והמשרד לביטחון לאומי לא הגיעו לישיבה הנוכחית עם תשובות חד משמעיות לגבי דרך הטיפול של המשטרה בפשיעה בחברה הערבית, שהיקפיה גדלו באחוזים גדולים בתקופת השר איתמר בן גביר, שהתפטר השבוע מהתפקיד.

לוועדה נמסר כי משפחות פשע ערביות משתמשות בכרטיסי סים שנקנים בשוק האפור כדי לאיים, להסית ולסחוט אנשים, מבלי שאפשר יהיה לנטר אותן. נציגי משרד התקשורת ציינו כי הנושא ידוע ודורש חקיקה מחודשת.

בסיום הישיבה קרא ח"כ עודה לממשלה להתעשת ואמר שזו לא בעיה רק של החברה הערבית, אלא של כלל מדינת ישראל, שלא אוכפת חוקים ולא מפקחת על שימוש ברשתות חברתיות כגון טיקטוק אצל בני נוער (רשת חברתית שנטען בעבר שחברי משפחות פשע מהחברה הערבית משתמשים בה).

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים