טיקטוק השיקה את AI Alive: כלי שהופך תמונה לסרטון לסטורי
כלי הבינה המלאכותית החדש אמור לשרת את משתמשי הפלטפורמה המצליחה בכך שיאפשר להם להנפיש תמונות סטטיות בקלות, ויסייע גם למי שאין לו ניסיון עריכה ליצור סרטוני סטורי ויזואליים עשירים יותר

טיקטוק השיקה באחרונה תכונת בינה מלאכותית חדשה בשם AI Alive לטובת משתמשיה. הכלי החדש מאפשר לגולשים להפוך כל תמונה סטטית לקליפ וידיאו קצר, שיוכל להתפרסם בפלטפורמת הסטוריז הפופולרית של הרשת החברתית. הכלי, שכאמור מבוסס על יכולות AI, זמין באופן בלעדי בטיקטוק סטוריז (TikTok Stories) וממוקם בתוך מצלמת הסטוריז של האפליקציה. מדובר למעשה בכלי ה-AI הראשון ש-טיקטוק מציעה לצורך יצירת סרטוני וידיאו מתמונות סטילס.
לפי טיקטוק, AI Alive ישתמש ב"כלי עריכה חכמים" כדי להפוך תמונות סטטיות ל-"סרטונים קצרים ושובי לב, משופרים בתנועה ואפקטים אטמוספריים, ויצירתיים". דיווחים במדיה העולמי מספרים כי המטרה של התכונה היא לברוא למעשה צורת סיפור ויזואלי חדשה, בתקווה להניע את פופולריות הסטוריז של הפלטפורמה אפילו עוד יותר קדימה. טיקטוק מתגאה בכך שהכלי נועד לעזור למשתמשים בכל רמת מיומנות, ולהפוך יצירתיות לנגישה יותר לכל, גם כשאין באמתחתכם ניסיון עריכה כלל.
Exciting news for TikTok creators!
TikTok just launched AI Alive, a new feature to animate your photos directly within TikTok Stories.
Get ready to bring your images to life! 🧵pic.twitter.com/qyTyAjFcKh
— Sarah (@CYhool) May 15, 2025
איך משתמשים ב-AI Alive?
כדי להשתמש בתכונה, על המשתמש לפתוח את מצלמת הסטוריז באמצעות הקשה על סימן הפלוס הכחול בחלק העליון של תיבת הדואר הנכנס או בדף הפרופיל, לבחור תמונה מאלבום הסטורי שלו, ואז לבחור באייקון AI Alive בסרגל הכלים של העריכה. הבינה המלאכותית תנפיש אז את התמונה עם תנועה עדינה, מעברים ויזואליים ואפקטים קוליים אטמוספריים כרצונה. בנוסף המשתמשים יכולים גם להזין הנחיות טקסט (פרומפטים) כדי להנפיש את התמונה לפי בחירתם. הכלי יכול ליצור הכל – מנופים נעים, כמו שקיעות עם עננים זזים וקולות גלים, ועד תמונות סלפי קבוצתיות אקספרסיביות, שלוכדות מחוות ואנימציות פנים עדינות. הסרטון שנוצר נמשך בדרך כלל מספר שניות.
יצוין כי מתנסים ראשונים בתכונה כבר התריעו שהתוצאות של הכלי אינן יציבות – כך שלפעמים אנימציות ה-AI נראות נהדרות ומרגישות כמו קליפ וידיאו אמיתי, ומאידך דברים יכולים גם להפוך למוזרים מאוד, מהר מאוד. בין השאר כבר דווח על פנים שהתעוותו, גפיים מוכפלות ויותר מכך, וכן משתמשים דיווחו כבר על מקרים שבהם אנימציה פשוטה לכאורה הפכה ל-"מופע אימים של מוטציות ויזואליות מוזרות". למרות זאת, טיקטוק טוענת כי היא בטוחה שרוב התוצאות שיופקו על ידי הכלי ייראו מספיק טובות לשימוש.
Tried out TikTok’s new AI Alive feature.
It’s got potential, especially since it’s just built in to the platform. pic.twitter.com/Ys3hv1r1AC
— bind (@bind_lux) May 14, 2025
טיקטוק מבטיחה זהירות מוגברת משימוש לרעה
AI Alive מגיעה בתקופה של ביקורת גוברת על שימוש לרעה ב-GenAI. טיקטוק הצהירה שנקטה באמצעי הגנה כדי לרסן שימוש פוטנציאלי שכזה. לפיכך, כל סרטון שנוצר עם AI Alive יכלול תווית המציינת שהוא תוצר בינה מלאכותית, ויוטמע בו מטא-דאטה מסוג C2PA – טכנולוגיה המאפשרת לזהות תוכן מתוצרת AI ג'נרטיבית, גם אם הוא הורד או שותף מחדש מחוץ לטיקטוק. מהלך זה של החברה שעומדת מאחורי טיקטוק מתיישב עם המאמצים הגוברים בתעשייה כולה להגביר שקיפות ואמון במדיה דיגיטלית.
בנוסף נודע כי כל יצירה/סרטון עוברים מספר שכבות של מודרציה, כולל ניתוח התמונה המקורית וכל הנחיות ה-AI שסופקו, והווידיאו נבדק שוב לפני הפרסום כדי להימנע מתוצרים לא ראויים. עם זאת, מי שיתקל בסרטון לא ראוי שכזה שיצרה הבינה המלאכותית יוכל לדווח על תוכן המפר את המדיניות לטיקטוק.
השקת AI Alive מגיעה על רקע תחרות עזה בין הרשתות החברתיות, שנדמה כי ה-AI רק מעצימה עוד יותר. אמנם טיקטוק היא חלוצה בהצעה של כלי יצירת וידיאו אך באחרונה דווחה כי גם אינסטגרם מבית מטא בוחנת הוספת פונקציונליות דומה אל כלי העריכה שלה, Edits. ייתכן שטיקטוק "מחזירה" בכך לאינסטה על ששיבטה את פלטפורמת עריכת הווידיאו שלה. כך או כך, הכלי החדש – אם יעבוד היטב ויתחבב על הגולשים – עשוי לסייע לרשת החברתית הסינית במקורה בהצלחה נוספת בגזרת המדיה החברתית.
תוכן פרסומי
תוכן פרסומי
תוכן פרסומי
ידיעות מובילות

תשע מ-10 החברות שהכי טוב לעבוד בהן בישראל – מההיי-טק

מגה פרויקט: נס הטמיעה סאפ בתנובה במאות מיליוני שקלים

חוות שרתים מוכווני AI תוקם בנתניה; ההשקעה: 1.3 מיליארד שקלים

פודקאסט: לאן הולכת הרפואה בעידן הבינה המלאכותית?

כי מציון תצא תורה: פיתוח יישומים בזול – בלי לדעת לכתוב קוד

תגובות
(0)