אפל שוקלת להעביר את עיקר פעילות ייצור ה-iPhone להודו
זאת על רקע מדיניות המכסים החדשה של דונאלד טראמפ, שפוגעת בסין יותר מכל מדינה אחרת בעולם – עם מכס של 104% על ייבוא מוצרים מסין לארה"ב

על רקע מדיניות המכסים החדשה של דונלד טראמפ, אפל שוקלת להעביר את עיקר פעילות ייצור ה-iPhone מסין להודו – כך על פי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ יישם "מכסים הדדיים" חדשים המשפיעים על יותר מ-180 מדינות.
הודו, שמייצרת כיום עד 15% ממכשירי ה-iPhone של אפל, עומדת כעת בפני מכס של 26% בארה"ב. למרות שזה נמוך מ-104% של סין ומ-46% של וייטנאם, זה מציב קשיים מיידיים, אך עשוי להוכיח יתרון לאורך זמן.
אפל פגיעה במיוחד לתעריפים החדשים הללו. לפי דיווחים, החברה צופה לייcא מכשירי iPhone בשווי 8-9 מיליארד דולר לארה"ב השנה, לאחר תקופה של ייבוא פטור ממכס.
כדי להתמודד עם התעריף, אפל פיתחה תגובה אסטרטגית. הארגון מתכוון להאיץ את ייבוא ה-iPhone מהודו לארה"ב כדי למזער את ההשפעה הכספית של הגדלת המכסים על מוצרים מתוצרת סין.
אפל שינעה חמישה מטוסים של מכשירי iPhone ומכשירים אחרים מהודו לארה"ב בתוך שלושה ימים. משלוחים אלו התרחשו בשבוע האחרון של מרץ, לפני יישום התעריף ההדדי הבסיסי של 10% על ידי ממשל טראמפ ב-5 באפריל. זה מהווה חלק מהגישה המקיפה של אפל לניהול הוצאות תעריפים מיידיות תוך חיפוש אחר פטורים מתעריפים בארה"ב.
ארה"ב ממשיכה להיות שוק מכריע עבור מוצרי אפל, במיוחד מכשירי iPhone, והחברה שואפת לשמור על המחירים הנוכחיים לצרכנים כדי להגן על היקפי המכירות ושולי הרווח.
הפוטנציאל של הודו כמעצמת ייצור מתחזק, במיוחד כאשר מכסים על מוצרים סיניים יוצרים הזדמנויות לבסיסי ייצור חלופיים עבור חברות טכנולוגיה בינלאומיות, כולל אפל.
היוזמה האסטרטגית של אפל להעביר 25% מייצור ה-iPhone שלה להודו עד 2025 תואמת את השאיפות של הודו להפוך למרכז ייצור עולמי. הממשל ההודי שואף באופן פעיל להסכם סחר דו-צדדי (BTA) עם ארצות הברית כדי לשפר את שיתוף הפעולה הכלכלי ולהשיג תנאי סחר נוחים.
עם זאת, ארצות הברית הנהיגה תעריף יבוא אוניברסלי של 10%, לצד חובות נוספים ספציפיים למדינה. הודו עומדת בפני השלכות חמורות במיוחד, עם מכס של 26% על הייצוא שלה לארצות הברית, העולה על השיעורים החלים על מדינות אסיה אחרות, כמו יפן ודרום קוריאה.
לפי הערכות של אנליסטים, מחירו של מכשיר הפרימיום iPhone 16 Pro Max עשוי להגיע לכ-2,300 דולרים אם אפל תעביר את העלויות המוגדלות לקונים.
הודו ביססה את עצמה כמקום הייצור השני המשמעותי ביותר של אפל, ומטפלת כיום ב-15%-10% מהרכבת ה-iPhone ברחבי העולם, עם כוונות להגדיל את היקף הייצור ל-25% עד 2025. עם זאת, הנסיבות הנוכחיות מעוררות אי ודאות לגבי השגת יעד זה.
תגובות
(0)