מרכז חדשנות להיי-טק יוקם בדימונה בהשקעה של 50 מיליון ש'
המרכז יתמקד בתחומי הקלינטק והאנרגיות המתחדשות, ומטרת הקמתו היא למשוך לעיר חברות שמייצרות פתרונות טכנולוגיים בעולמות אלה

מרכז חדשנות להיי-טק יוקם בדימונה, בהשקעה 50 מיליון שקלים, והוא ישתרע על פני 13 דונם, שהם 5,000 מ"ר. המרכז יתמקד בתחומי הקלינטק והאנרגיות המתחדשות, ומטרת הקמתו היא למשוך לעיר חברות שמייצרות פתרונות טכנולוגיים בעולמות אלה. הקמת המרכז התאפשרה עקב מימון ממשרד הכלכלה ומרשות החדשנות, לצד שותפים כגון התעשייה האווירית, סונול ואשכול נגב מזרחי. המבנה יהיה בן שלוש קומות עם גג ירוק ופעיל, שבו יתקיימו מיט-אפים, הרצאות ופעילויות.
לדברי ראש עיריית דימונה, בני ביטון, המשמש גם כסגן מרכז השלטון המקומי וכיו"ר הדירקטוריון של אשכול נגב מזרחי, "בשנים האחרונות אנחנו עדים למרוץ האדיר בעולם למציאת פתרונות טכנולוגיים להתמודדות עם שינויי האקלים. אני מאמין שהבשורה בתחום האנרגיות המתחדשות תגיע מדימונה, כעיר שיש לה תנאי אקלים אידיאליים, שיכולים להוות קרקע פורייה לתעשיות אלה". הוא הוסיף שהקמת המרכז תסייע לחיזוק הביטחון האנרגטי של מדינת ישראל.

ראש עיריית דימונה, בני ביטון. צילום: אהוד אלול
כמה וכמה חברות היי-טק וסטארט-אפים הגיעו בשנים האחרונות לדימונה, כאשר אחת הבולטות שבהן היא קמביום, שנרכשה על ידי מטריקס. החברה מעסיקה יותר מ-100 עובדים במשרדים בעיר.
מנכ"ל מרכז החדשנות החדש הוא רן ששון, שנחשב לחלוץ בפיתוח אקו-סיסטם בפריפריה וסייע להקמת 200 סטארט-אפים. לדבריו, "ההתפתחויות וההבשלה של טכנולוגיות ושיטות ייצור מתקדמות מובילות לתמורות משמעותיות באיזון בין שתחרות מבוססת על כוח אדם – מה שקורה בעיקר בייצור – לתחרות המבוססת על יצירת ערך ויתרון טכנולוגי, כפי שקורה בהייטק. זה יאפשר לנייד תעשיות מאזור אחד לאחר. אימוץ מוצלח של טכנולוגיות כאלה צפוי להוביל לשיפור כושר התחרות של השוק הישראלי ולהעלאת הפריון לעובד. התוצאה תהיה שיפור ברווחיות, ברמות השכר ובצמיחה מחודשת של תעשייה מערבית – וכל זה בהחלט יכול לקרות בנגב המזרחי".
אירוע ההשקה של מרכז החדשנות בדימונה ייערך בשבוע הבא, במעמד ראש העיר, שרים, חברי כנסת ונציגי התעשייה.
תגובות
(0)