השוק מהזווית של המשקיעים: זה הזמן להשקיע ולהרים חברות
המשתתפים בפאנל המשקיעים "איך מנווטים בחזית של הבינה המלאכותית" בכנס DevCon השנתי שהתקיים באחרונה מסכימים: "זה הזמן להשקיע ולהרים חברות... בתנאי ששום דבר לא יתרסק שוב בחברה הישראלית בקרוב"

"חלק מהתזה שלנו בחברה הוא, שהעולם משתנה כל כך מהר, שאין טעם להתייחס לתזות ולדבר עליהן, אלא לראות מה באמת קורה, מה היזמים רוצים לפתור, מה הם חושבים שהן נקודות הכאב שהם רוצים לפתור, ואז לקבל את ההחלטה האם להצטרף למסע שלהם. אנחנו בליבה של המהפכה הכי גדולה שחווינו, וגם קצת מוקדם לדעת איך זה ישפיע עלינו מבחינת כל ההיבטים, כולל תרבות וכלכלה. עם זאת, אין ספק שזה משפיע כבר עכשיו, אפילו בשלבים המוקדמים, וזה מאיץ מאוד את כל התהליכים", כך אמר יניב גולן, שותף מייסד בקרן ההון סיכון lool Ventures בכנס DevCon השנתי של לינקס מבית אנשים ומחשבים.
גולן היה אחד היזמים שהשתתפו בפאנל המשקיעים "איך מנווטים בחזית של הבינה המלאכותית" במסלול הענן, אבטחה והבינה מלאכותית של הכנס, פאנל שהנחה משה פורת, מנהל תחום פיתוח עסקי וחדשנות בבזק בינלאומי ומוביל תחום הבינה המלאכותית היוצרת בחברה.
גולן ציין, כי הקרן שהוא שותף בהקמתה עוסקת בתחומים רבים ושונים, כחלק מההיבט שאין תזה מסוימת מוגדרת מראש לגבי ההשקעות, ואחד ההיבטים של כך הוא, שהם צריכים ללמוד להכיר תחומים רבים ואת החדשנות שמניעה אותם.
לגבי המצב הנוכחי של המשק, ושל ההיי-טק בעיקר, אמר גולן, כי "כולם אומרים שזה הזמן להשקיע ולהרים חברות. זה מצב מאוד מיוחד להיות בו אופטימיים, וזה זמן טוב בתנאי ששום דבר לא יתרסק שוב בחברה הישראלית בקרוב. צריכים שיישאר משהו לעמוד עליו כדי לעשות היי-טק, ואם זה יקרה – אז אנחנו באמת בזמן טוב. חברות הפורטפוליו שלנו במצב טוב, ואפילו מגייסות כסף בצורה מדהימה, גם ממשקיעים זרים, וזה קורה שוב ושוב, וזה מדהים לראות את זה".
הילה אוביל-ברנר, שותפה בחברת ההשקעות אריאלי קפיטל, התייחסה גם היא למצב הנוכחי של ההשקעות במדינה. "יזמים הם יזמים הם יזמים, ודווקא בתקופות קשות. גם אני גייסתי כסף בתקופות קשות. יזמים טובים דווקא בתקופות הללו באים עם רעיונות טובים וכשאני מסתכלת על הרצון והתשוקה וגם על השוק והטכנולוגיה, אני רואה משהו שימשוך אינטואיטיבית יזמים. אני גם חושבת שיש הרבה מאוד כסף עוד מחוץ לישראל כיום, כן מוכן להזרמה פנימה, אז כן להסתכל גם החוצה מישראל ולמצוא את הכיסים העמוקים של אלה שכן רוצים לעזור ליזמים ולאושש את השוק. אבל שיהיו משקיעים טובים שרואים עין בעין כדי לא להתרסק עם רצונות שונים", היא אמרה.
לשאלה איך היא רואה את המהפכה בשנים האחרונות בסקטור, היא ענתה: "אנחנו רואים כיום הרבה נישות שמשתנות לחלוטין – עיתונאים, כותבי תוכן, מהנדסים וגם פרופסורים, שמודים שהם בודקים את העבודות של הסטודנטים באמצעות הכלים החדשניים, שזה גורם לחשוב מחדש על העולם של הלימודים. אנחנו לא יודעים עדיין לאיפה זה הולך. זה מוקדם מדי להגיד לא לתחומים שונים, כי יש עוד סיכוי טוב שיהיה שינוי ענק. יש מגמות שחייבים להיזהר מלדחוף אותן, ואני מלאת אופטימיות שהעולם הזה יילך ויגדל".
גם אורית סתיו, שותפה ב-Israel Innovation Partner, ציירה תמונה אופטימית וטענה כי, "זו הזדמנות פז לבצע השקעות בימים אלו. עם זאת, לא כל דבר. את ההשקעות שאני עושה אני שומרת ליזמים שאני מכירה בשלבים מאוד מוקדמים, בעיקר בתחום התוכנה, בינה מלאכותית וכדומה, ולא בתחום החומרה.
"אני חושבת שאני רואה התעניינות גדולה בישראל ובמה שקורה במלחמה. התוצאות של הצבא והחיבור שלו לטכנולוגיה מרימים את ההיי-טק וגורמים להבין, שמדינת ישראל היא מקום מאוד מיוחד עם יכולות סופר רלוונטיות, וזה יוביל לכסף זר שיזרום יחסית מהר. התדמית של ההייטק בישראל עלה מאוד גם כן כי הוא שרד את התקופה הזו וגם כי הראה יכולות שלא חשבו שיש", היא אמרה.
תגובות
(0)