ג'ון סטיוארט ראיין את יו"רית ה-FTC וסיפר לה דבר מטריד על אפל

סטיוארט אירח השבוע (ב') את לינה קאן ב"דיילי שואו" ועדכן אותה ש-אפל ביקשה ממנו שלא לראיין אותה בפודקאסט שלו ● ברקע הדברים, תביעת הגבלים עסקיים נגד ענקית הטק בארה"ב וקשרי החברה עם סטיוארט ב-+Apple TV

אפל לא הרשתה לו לראיין את לינה קאן, יו"רית ה-FTC בפודקאסט שלו. ג'ון סטיוארט.

מגיש תוכנית הלייט נייט האמריקני המפורסם ג'ון סטיוארט אירח השבוע (ב') בתוכנית המזוהה איתו, "הדיילי שואו" (The Daily Show), את לינה קאן, יו"רית ועדת הסחר הפדרלית, ה-FTC. במהלך שיחתם סיפר סטיוארט למרואיינת שלו מידע מטריד – ענקית הטק אפל, לדבריו, עצרה אותו מכוונתו מלהזמין את קאן לשיחה בפודקאסט שלו. 

המהלך, כך לטענת דיווחים שונים בתקשורת העולמית, בא על רקע תביעת ההגבלים העסקיים שהגיש משרד המשפטים האמריקני נגד אפל בחודש שעבר, המאשימה אותה בניצול לרעה של כוח המונופול שלה בשוק הסמארטפונים.

סטיוארט, שבכלל עזב את ה-"דיילי שואו" עוד ב-2015, שב לתוכנית כמפיק בפועל וכמנחה בימי ב' בערב רק בפברואר האחרון, לנוכח כניסתה של ארצות הברית לשנת הבחירות לנשיאות.

"למה הם כל כך מפחדים אפילו לנהל את השיחות האלה במרחב הציבורי?"

המנחה סיפר לקאן כי הוא מתוסכל מכישלון ניסיונו לראיין אותה בפודקאסט שלו – ששמו "הבעיה עם ג'ון סטיוארט" (The Problem With Jon Stewart) – שהוא מעין הרחבה לתוכנית +Apple TV שלו שנקראה גם היא באותו השם. +Apple TV הוא שירות הסטרימינג למנויים של אפל, ומכיוון שהפודקאסט היה מחובר ישירות לתוכניתו בשירותי הטלוויזיה שלה – שבכלל בוטלה באוקטובר אשתקד – כנראה שאפל חשה שזכותה להתערב בתוכן המופיע בהסכת.

"הם ממש אמרו 'בבקשה אל תדבר איתה', בלי שום קשר למה שאת עושה למחייתך", סיפר סטיוארט ל-קאן ותהא: "כאילו, מהי הרגישות הזו? למה הם כל כך מפחדים אפילו לנהל את השיחות האלה במרחב הציבורי?"


קאן השיבה לדבריו וטענה שהרגישות עליה הצביע "רק מראה את אחת הסכנות של מה שקורה כשאתה מרכז כל כך הרבה כוח וכל כך הרבה קבלת החלטות במספר קטן של חברות".

היא אמרה שמאז הקמת ארצות הברית, "הייתה הכרה שבאותו אופן שאתה צריך את החוקה כדי ליצור איזונים ובלמים בתחום הפוליטי שלנו, אתה צריך גם חוקי הגבלים עסקיים וחוקים אנטי מונופוליים לשם הגנה מפני ריכוז כוח כלכלי".

אפל: גם מייצרת תוכן וגם שולטת בפלטפורמה להפצתו

הסיבות שעומדות מאחורי ההחלטה של אפל לחסום את הראיון נותרו מעורפלות, אך לפי ההשערה הרווחת, כאמור, אפשר ש-אפל נזהרה מביקורת ש-קאן עלולה הייתה להטיח בה בשיחה שכזו, לו התקיימה, בנוגע לשיטות העבודה העסקיות שלה, במיוחד בהתחשב בתביעה המתוקשרת.

כידוע, קאן אינה נחשבת כחובבת תאגידי ענק וידועה, למשל, כאויבת ניצחת של אמזון. בנוסף, בהחלט ניתן לומר שה-FTC, תחת הנהגתה, נקטה ונוקטת בעמדה קשוחה יותר נגד חברות טכנולוגיה גדולות, ש-אפל היא ללא ספק אחת הבולטות שבהן.

אפשר שאפל סברה כי ריאיון של סטיוארט עם קאן – כדמות בולטת בזירת המאבק נגד מונופולים טכנולוגיים – בפלטפורמה הפופולרית היה יכול למשוך תשומת לב ציבורית משמעותית אל תיק ההגבלים העסקיים בו היא מעורבת.

נזכיר כי לפי טענות התביעה, שהוגשה על ידי משרד המשפטים בוושינגטון ושהצטרפו אליה 16 ממדינות ארצות הברית, אפל הפרה את התחרות ואת החוק האמריקני על ידי קביעת כללים נוקשים ומגבילים ב-App Store שלה, וכן בקביעת תשלומים גבוהים ושליטה הדוקה על האופן שבו מפתחי צד שלישי משתמשים בטכנולוגיות שלה במוצריהם. בכך, נטען, החברה מקופרטינו הגבילה את הגישה של חברות מתחרות לחומרה ולתוכנה שעומדות מאחורי ה-iPhone שלה. בכתב התביעה נטען כי אפל מונעת הצעה של "סופר אפליקציות" בחנותה; מונעת מאפשרות למשתמשים לעבור בין פלטפורמות; חוסמת פיתוח אפליקציות מבוססות ענן של משחקי וידיאו, המאפשרות איכות גבוהה יותר בלי הצורך לשלם על חומרה נוספת; וכן מעכבת פיתוח של אפליקציות מסרים מיידיים, שאפשר להשתמש בהן במגוון פלטפורמות, על מנת שהלקוחות יהיו מחויבים לקנות מכשיר iPhone כדי לעשות זאת.

החשיפה של סטיוארט מדגישה את ניגוד העניינים הפוטנציאלי שיכול להיווצר כאשר ענקית טכנולוגיה כמו אפל גם מייצרת תוכן וגם שולטת בפלטפורמה להפצתו. דרישתה של ענקית הטק מסטיוארט, אם אכן קרתה, שלא לערוך בפודקאסט שלו את הראיון עם קאן מעלה שאלות לגבי נהלי צנזורה ושליטה במידע שמאחוריהם עומדת יצרנית ה-iPhone, לפחות לכאורה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים