התעצבתי לשמוע אתמול (ג') על לכתו של שלדון אדלסון, שנפטר בגיל 87. אדלסון היה אחד התורמים הבולטים למדינת ישראל והייתה לו תרומה גם לתעשיית ההיי-טק והמחשבים – הוא זה שייסד ב-1979 את תערוכת קומדקס, שהתקיימה בלאס וגאס (שם היו חלק מבתי הקזינו שלו) והייתה אז תערוכת הטכנולוגיה מהגדולות ביותר בעולם – שנייה רק ל-CeBIT, שהתקיימה מדי שנה בהנובר, גרמניה. ב-1995 הוא מכר את התערוכה לסופטבנק היפני. מפיקת ומנהלת התערוכה בישראל בין השנים 1998 ל-2002 הייתה קבוצת אנשים ומחשבים, כשותפה של Key3Media, בעלת הזכויות בארץ. את רשמיי מהתערוכה אתם מוזמנים לקרוא כאן.

שלדון אדלסון (במרכז) עם רעייתו, מרים, וחמי פרס, יו"ר מרכז פרס לשלום ולחדשנות – בתערוכת התיירות 2016. צילום: פלי הנמר
בשיאה של קומדקס הציגו בה אלפי חברות קטנות וגדולות, והיא שימשה להן במה מרכזית להכרזות משמעותיות. בימי התהילה שלה, לקראת סוף שנות ה-90, המרצה הפותח הקבוע היה ביל גייטס, ולצד קומדקס נולדה תערוכה חשובה נוספת, Windows World. בשתי התערוכות השתתפו כ-200 אלף איש מרחבי העולם, ביניהם קרוב ל-1,000 מישראל.
פגשתי את אדלסון לא אחת. נתקלתי באדם טוב ונעים הליכות, שיחד עם רעייתו, מרים, נותן את מרצו, ובעיקר את ממונו, למדינת ישראל, בין היתר באמצעות פרויקט תגלית, שמביא צעירים יהודים לביקורים בארץ, בתקווה שיעלו לכאן ביום מן הימים. אחת הפעמים שבהן נפגשנו הייתה בתערוכת התיירות 2006, ששתי התמונות באייטם זה הן ממנה.