יום בחיי: ליאור שאודר, SimpliiGood

שאודר מגיע בכל יום מצפון הנגב - לעבוד בתל מונד, כביולוג ב-SimpliiGood, המתמחה בגידול אצות ● הוא משלב עבודה בפס הייצור ומחקר מעבדתי עם צוות ביולוגים וכימאים, במטרה לפתח את תחליפי החלבון האולטימטיביים

ליאור שאודר, הביולוג של חברת SimpliiGood.

ליאור שאודר, בן 42, מתגורר בקיבוץ בצפון הנגב ונוסע בכל יום כמעט שעתיים לעבודה, בסמוך למושב תל מונד. שאודר הוא בעל תואר שני בביוטכנולוגיה, כשאת לימודיו ביצע במכללת תל-חי שבצפון הארץ. את הדרך המקצועית שלו החל בכלל בתחום הגנטיקה, אך מהר מאוד מצא עצמו בחברה המתמחה בגידול אצות בתפקיד ביולוג.

ב-2015, כשהחברה שבה עבד נסגרה, הכיר את ברוך דאך, היזם וה-CTO של חברת SimpliiGood ומשם דרכם המקצועית השתלבה.

מאז שאודר הוא הביולוג הראשי ומנהל המחקר והפיתוח ב-SimpliiGood – חברת הפוד-טק הישראלית העוסקת בייצור ספירולינה טרייה, המכילה ערכים תזונתיים גבוהים אשר יכולים להחליף מזון מהחי, ומפתחת בימים אלו תחליף לדג הסלמון המעושן.

לדבריו "השילוב בין טכנולוגיה לביולוגיה, בין ייצור בסקייל תעשייתי לבין החדשנות, הוא חלק בלתי נפרד מהעבודה בחברה".

יום עבודה סטנדרטי של שאודר משלב עבודה בפס הייצור ומחקר מעבדתי, יחד עם צוות ביולוגים וכימאים, במטרה למצוא את הפיתוחים החדשניים ביותר לייעול הגידול של האצה והפיכתה לתחליפי חלבון.

"העבודה בחברה שונה ומאתגרת", אמר שאודר. "SimpliiGood היא חברה קטנה, כולם חברים ואוהבים את מה שהם עושים, מה שניכר באווירה בחוות הגידול. תנאי העבודה יכולים להיות לעיתים לא פשוטים, טמפרטורות גבוהות בחממות הגידול או עבודה ממושכת במעבדה, אך כאשר מצליחים לעלות על משהו חדש – יש סיפוק אדיר".

מגדלים אצות ספירולינה. SimpliiGood.

מגדלים אצות ספירולינה. SimpliiGood. צילום: יח"צ

איך נראה יום בחייו של שאודר?

05:30 – יציאה מהבית בצפון הנגב לכיוון אתר הגידול הראשי שנמצא בתל מונד.

07:00-07:30 – הגעה למשרד, מעבר על מיילים וקפה.

08:00-11:00 – נוהל בוקר הכולל בדיקות מעבדה יחד עם צוות הביולוגים ומתן הנחיות עבודה באתרי הגידול לימים הבאים.

חממות גידול האצות של SimpliiGood.

חממות גידול האצות של SimpliiGood. צילום: SimpliiGood

11:00-13:00 – עיסוק במחקר: כיום רצים מספר מחקרים בתחומים שונים הכוללים – העלאת קצב גידול האצה, הגברת ריכוז חלבון וביו-פיגמנטים, הפחתת עלויות התפעול על בסיס טכנולוגיות חדשות.

13:00-15:00 – פגישה עם אנשי מקצוע מתחומים שונים ועבודת מעבדה.

ליאור שאודר במעבדה של SimpliiGood.

ליאור שאודר במעבדה של SimpliiGood. צילום: SimpliiGood

15:00-16:00 – סיכום יום העבודה, לרוב קפה עם חלק מחברי הצוות ויציאה למסע הביתה.

17:30-18:30 – הגעה הביתה (תלוי מאוד בפקקים על כביש 6).

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים