מחיר החופש: אקסית של מאסק סירבה לסודיות בתמורה ל-40 מיליון ד'

מסמכים מסקרנים, פרידות לרוב ודרישה לילודה מואצת: מאחורי הקלעים הסוערים של חיי יזם הטק המולטי מיליארדר מסופרים כעת על ידי נשותיו בעבר, בסרט תיעודי חדש ● מה היה לאקסית אשלי סנט קלייר לספר?

סירבה לטענתה לכסף רב ממאסק בתמורה לשתיקתה. אשלי סנט קלייר.

הגילויים הדרמטיים אודות חייו הפרטיים של אילון מאסק הגיעו לשיא חדש באחרונה, וזאת עקב יציאת הסרט התיעודי "מאסק" של הבמאי אלכס גיבני וראיון שהעניקה האקסית שלו ואם ילדיו, אשלי סנט קלייר, לניו יורק טיימס.

סנט קלייר, שילדה את ילדו ה-13 של מאסק בספטמבר 2024, חשפה כי הוצע לה לחתום על הסכם סודיות דרקוני בשווי כולל של כ-40.2 מיליון דולר. לפי עדותה, ההצעה, שהועברה באמצעות אפליקציית סיגנל (Signal) על ידי ג'ארד בירצ'אל, מנהל הכספים הקרוב של מאסק, כללה תשלום מיידי של 15 מיליון דולר ועוד 100 אלף דולר בחודש למשך 21 שנים. בתמורה, נדרשה סנט קלייר להתחייב לשתיקה מוחלטת לכל ימי חייה אודות מאסק ומערכת היחסים ביניהם – התחייבות שהייתה אמורה לכבול גם את יורשיה. 

סנט קלייר סיפרה כי דחתה את ההצעה, שקבלתה הייתה מן הסתם "מסדרת" אותה כלכלית עד סוף חייה, והבהירה כי לא הסכימה למכור את כבוד ילדיה או להעדיף נוחות חומרית על פני אמירת האמת: "רציתי להציב דוגמה לילדיי שלעולם אין להעדיף רווח חומרי על פני אמירת האמת", טענה.

מנגד, מאסק הכחיש את הדברים בתוקף ברשת X שבבעלותו, שם טען כי הצעה כזו מעולם לא ניתנה, והאשים את סנט קלייר בהיסטוריה של טענות שקריות, תוך שהוא מתקיף את הסרט התיעודי וטוען שכל מהותו היא ניסיון הכפשה מכוון כנגדו.

הביאו לעולם כמה ילדים וכעת - מאסק עזב אותה בפתאומיות. אילון מאסק ושיבון זיליס.

הביאו לעולם כמה ילדים וכעת – מאסק עזב אותה בפתאומיות. אילון מאסק ושיבון זיליס. צילום: פליקר ו-ויקיפדיה (בהתאמה)

רשת קשרים מסועפת ואינספור צאצאים

החשיפות הללו מציבות באור הזרקורים את מבנה משפחתו ה"ייחודי" של מאסק, שהוא אב ל-14 ילדים מוכרים מארבע נשים שונות. מנישואיו הראשונים לג'סטין וילסון נולדו לו שישה ילדים (שאחד מהם מת בעריסה). מאוחר יותר נולדו לו שלושה ילדים מהזמרת הקנדית גריימס, וארבעה ילדים נוספים משיבון זיליס, בכירה בחברת נוירלינק (Neuralink) שייסד. סנט קלייר היא אם בנו של מאסק ששמו רומולוס.

החשיפה הנוכחית מגיעה לצד טלטלה נוספת בחייו האישיים של מאסק: כפי שדיווחנו באחרונה, זיליס פרסמה ברשת החברתית כי מאסק סיים עימה את מערכת היחסים בת חמש השנים אותה ניהלו ועשה זאת באופן פתאומי וללא התרעה מוקדמת. היא ציינה: "קשה לעבור מאהבה לשחרור בתוך שבוע, בלי אזהרה, אבל זה מה שקורה", והוסיפה: "אני פגועה, אבל יש לי רגשות עמוקים ל-E (למאסק – ג"פ) ותמיד ארצה שיהיה מאושר. בהצלחה, אילון, לעולם יש מזל שיש לו אותך". 

סנט קלייר התייחסה לפרידה זו וטענה כי ההתקררות בין השניים הייתה גלויה כבר שבועות קודם לכן.

יצוין כי בסרט התיעודי העניקה האקסית הראשונה המוכרת, וילסון, עדות נוקבת משלה, וסיפרה כי גורמים בסביבתו של מאסק נהגו לכנות את אמהות ילדיו "מרביעות" (breeders), תוך שהיא מתארת את היחס כלפיהן כאל סרט נע תעשייתי, שבו האמהות נתפשות כניתנות להחלפה.

ילדים זה שמחה. אילון מאסק והאג'נדה שהוא מקדם הלכה למעשה. עיבוד ממוחשב כאילוסטרציה.

ילדים זה שמחה. אילון מאסק והאג'נדה שהוא מקדם הלכה למעשה. עיבוד ממוחשב כאילוסטרציה. צילום: פליקר ו-BigStock (בהתאמה)

"לגיון של ילדים לפני מלחמת האזרחים"

סנט קלייר קנתה את פרסומה הראשוני כמשפיענית רשת בשורות הימין האמריקני, תחום שאליו נכנסה בגיל 18, לאחר שנפגשה עם הפעיל השמרני צ'ארלי קירק. 

כיום, בגיל 28, היא מביעה חרטה על הדהוד מסרים קיצוניים ועמדות נגד קהילת הטרנסג'נדרים, ומסבירה זאת בבורות ובתמימות של גיל צעיר.

הקשר בינה לבין מאסק החל בשנת 2023, לאחר שהמולטי מיליארדר החל לעקוב אחריה ב-X והזמין אותה לטיסה במטוסו הפרטי. לדבריה, במהלך חופשה משותפת באי סנט בארת'ס בתחילת 2024, הפציר בה מאסק להביא עימו 10 ילדים, והסביר כי ברצונו להקים "לגיון של ילדים לפני מלחמת האזרחים" באמצעות פונדקאות.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Recount (@therecount)

היא תיארה את הודעותיו של מאסק לנשים שונות בנוגע להולדת ילדים כהפצצה בלתי פוסקת, ואמרה כי "זה כמו מקלע גאטלינג (מקלע כבד רב-קני מהמאה ה-19 – ג"פ) של זרע בהודעות הפרטיות שלו".

סנט קלייר בחרה להתראיין לסרטו של גיבני על אף אזהרות משפטיות ששיגרו נציגיו של מאסק, והדגישה כי מבחינתה מדובר בחובה מוסרית שלא לשתוק מול כוח כספי עצום.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים