קרן הון חדשה תתמקד בחברות ישראליות בוגרות או בעלות זיקה לישראל
קרן דיוויד גרופ, שהוקמה על ידי סטלה כהן, תתמקד בהשקעות פרייבט אקוויטי ובהגדלת פעילותן של חברות ישראליות ובעלות זיקה לישראל
לאחר שגייסה הון משמעותי טרם השקתה, הכריזה היום קרן הפרייבט אקוויטי דיוויד גרופ (DAVID GROUP) על יציאתה לדרך. הקרן הוקמה על ידי סטלה כהן יחד עם רענן איגוס כיו״ר ובשיתוף בכירים מובילים מישראל והעולם בתחומי הפיננסים, הביטחון והתעשייה במטרה להתמקד בהשקעות פרייבט אקוויטי ובהגדלת פעילותן של חברות ישראליות ובעלות זיקה לישראל.
כהן, השותפה המנהלת של הקרן, מביאה עימה למעלה מ-20 שנות ניסיון בעסקאות מיזוגים ורכישות (M&A) ובהשקעות פרייבט אקוויטי ברחבי העולם. איגוס, יו"ר הקרן, הוא שותף לשעבר בגולדמן זאקס עם ותק של 32 שנים ומשקיע מנוסה בשווקים ציבוריים ופרטיים גלובליים.
משרדיה הראשיים של דייוויד גרופ ממוקמים בהרצליה, והיא מתמקדת בשותפות עם חברות הפועלות בישראל או מחוצה לה, שהוקמו או מנוהלות על ידי ישראלים, בעלות פעילות או נכסים משמעותיים בישראל, או הפועלות בתחומי החוזקה של ישראל. בקיאות הקרן הן במערכת העסקית הישראלית והן בזו הבינלאומית הופכת אותה לשותפה מועדפת עבור חברות ישראליות הפועלות בזירה הגלובלית וכן עבור קרנות פרייבט אקוויטי בינלאומיות גדולות הפועלות בסביבה הישראלית של השקעות בחברות large-cap.
הקרן תשקיע בעיקר בארבעה תחומים שבהם שורשיה המקומיים, נקודת המבט הגלובלית, המומחיות הענפית ושיטות הפעולה הבינלאומיות המוכחות שלה הם רלוונטיים ומבדלים במיוחד: שירותים פיננסיים, ביטחון, תעשייה ושירותים עסקיים מבוססי טכנולוגיה.
סטלה כהן, המייסדת ושותפה מנהלת של דייוויד גרופ מסרה: "תחום ה-Non Tech בישראל נותר במידה מסוימת מאחור בהשוואה לסיפור ההצלחה של 'אומת הסטארט-אפ'. עסקים ישראליים רבים שאינם בתחום הטכנולוגיה יכולים להפיק תועלת מהשקעות פרייבט אקוויטי כדי לצמוח, להשתנות, להתרחב בינלאומית וליצור ערך ארוך טווח. דייוויד גרופ הוקמה כדי לנצל הזדמנויות אלו. היא נולדה מתוך שתי תשוקות גדולות שלי: השקעות וישראל. ישראל היא מדינה של כישרון ייחודי וגם המקום שבו בחרתי לחיות עם משפחתי. אני נרגשת לשתף פעולה עם רענן, ויחד אנו גאים בצוות שבנינו. אנו מצפים לנצל הזדמנויות השקעה אטרקטיביות כדי ליצור ערך מתמשך עבור המשקיעים שלנו וקהילת העסקים בישראל".
יו"ר דיוויד גרופ, רענן איגוס, מסר: "אני שמח לשתף פעולה עם סטלה בבניית דייוויד גרופ, שממוקמת בעמדה ייחודית ובעלת פוטנציאל לתרום תרומה משמעותית לקהילת העסקים הישראלית ולתחום הפרייבט אקוויטי הגלובלי. סטלה, הצוות ואני מאמינים בעתידה המזהיר של הכלכלה הישראלית, לאחר שהפגינה חוסן וצמיחה מרשימים גם בתקופות של משברים כלכליים גיאופוליטיים ומלחמות. איכות צוות ההשקעות ומועצת הייעוץ האסטרטגית שהקמנו מעניקות לי ביטחון ביכולתנו לממש את החזון המשותף שלנו."











תגובות
(0)