מדור חדש: מייסדי ההיי-טק הישראלי – אז והיום
אנחנו פותחים את המדור עם גיל ויזר, לשעבר מנכ"ל DEC ו-HP בישראל, שבגיל 84 ממשיך בפעילות חברתית וציבורית ענפה ● הוא משמש יו"ר של שלושה ארגונים שמסייעים לטכנולוגיה, לאקדמיה ולבריאות של כולנו
ההיי-טק הישראלי חייב הרבה מאוד לדור המייסדים. האנשים האלה לא רק הניחו את אבן הפינה, אלא בנו בניין לתפארת, שההיי-טקיסטים של היום מוסיפים לו עוד הרבה קומות, משדרגים ומפתחים אותו. חלק מחלוצי הענף נפטרו ואחרים פרשו לגמלאות, אבל יש גם לא מעט מהם שעדיין פועלים, מסייעים לתעשיית ההיי-טק הישראלית להמשיך ולפרוח, ומשקיעים את זמנם גם בתחומים אחרים.
בסדרת כתבות חדשה באנשים ומחשבים אנחנו חוזרים אל אלה מדור המייסדים של הענף שהקימו את התעשייה וניהלו אותה בעשורים הראשונים – וממשיכים לתת לה מניסיונם וזמנם עד היום. לה וגם לפעילות למען החברה.
אנחנו פותחים את הסדרה עם גיל ויזר, שכיהן כמנכ"ל DEC (דיגיטל) ישראל ובהמשך כמנכ"ל HP ישראל. הפגישה איתו נערכת בבית קפה שכונתי תל אביבי, שעה לפני שהוא פוגש כמה חברים ותיקים מדיגיטל, שהוא מקפיד לשמור על קשרים איתם. זאת, לצד פעילותו לחיבור בין אנשים ולסייע בכל הזדמנות. "אני מאמין שכחלק מהתרומה שלי, הזמן, האנרגיה והידע שצברתי חייבים להיות זמינים למי שיכול להפיק מכך תועלת", הוא מסביר.
"מנטור ומורה דרך, זמין, נגיש ונענה לכל עניין"
לאורך הקריירה שלו, ויזר הוביל את יישומן של מהפכות טכנולוגיות בישראל. הוא היה מעורב בבניית תשתיות המחשוב, שהפכו את ענף התוכנה והחומרה בישראל למוביל ותרמו תרומה רבה למעמדו הנוכחי. כיום, בגיל 84, עיקר התרומה שלו היא בפעילות חברתית וציבורית. ויזר משמש כיו"ר של שלושה ארגונים – עמותת ידידי מגן דוד אדום בישראל, MDANet ו-BGN Technologies. בתפקידיו אלה הוא תורם מניסיונו הרב לניהול, אסטרטגיה וחיבור בין אנשים, תוך שמירה על המיקוד בליבת הפעילות של כל ארגון. "דרך העבודה הזו אני יכול להוסיף ערך מוסף באופן שמניב תועלת מיידית, בצנעה וללא כותרות", הוא אומר.
כיו"ר עמותת ידידי מגן דוד אדום בישראל, ויזר פועל לחשיפת ארגון ההצלה הוותיק ופועלו לציבור, לגיוס תרומות, לשיפור תהליכים ולחיבור אנשים מנוסים לקידום פרויקטים חיוניים בעלי ערך מוסף לארגון. כיו"ר MDANet, הוא מסייע לחברה לשווק את היכולות המקצועיות והטכנולוגיות של מגן דוד אדום בארץ ובחו"ל.
איתמר אברמוביץ', מבכירי מגן דוד אדום, שעימו שוחחנו, מעיד: "בצנעה ובנחישות, גיל מלמד אותנו לחשוב מחוץ לקופסה וממליץ לחולל מהלכים בראייה קצרת וארוכת טווח. הוא מנטור ומורה דרך, זמין, נגיש ונענה לכל עניין".
BGN Technologies, שכאמור, ויזר משמש גם כיו"ר שלה, היא חברה בת של אוניברסיטת בן גוריון, שעוסקת ביישום, בחשיפה ובשיווק היכולות המחקריות והטכנולוגיות שפותחו במוסד האקדמי הדרומי, כמו גם בהבאת חברות בינלאומיות לנגב. ואמנם, שורה של חברות היי-טק פועלות בבאר שבע ובסביבה, ומשתפות פעולה עם האוניברסיטה.

גיל ויזר בעבר.
בנוסף לפעילות הענפה הזאת, ויזר מייעץ ומסייע בהכוונת פרויקטים אסטרטגיים, תוך העברת ידע ומיטוב קשרים שצבר במשך שנים רבות בתעשייה. "אלה שאני מייעץ להם עסוקים בליבה של פעילותם, ואני עוזר להם בניהול, שותפויות וקשרים, ובהובלת יוזמות עם מתנדבים מסורים", הוא מסביר.
יש לציין שפעילותו הציבורית של ויזר לא החלה באחרונה: בעבר הוא היה יו"ר הוועד המנהל של אוניברסיטת חיפה, והקים וניצח על ועדי פעולה בבתי ספר כגון שבח מופת בתל אביב והתיכון הערבי בלוד – פעילות שבמסגרתה הוא סייע לקידום יזמות חינוכית ולהעצמת תלמידים.
לדבריו, הוא מוצא בעשייה החינוכית והציבורית עניין והנאה לא פחות מאשר בתעשיית ההיי-טק ובטכנולוגיה.
סדר יום שלא מבייש מנכ"ל חברת היי-טק
ויזר פורס את סדר יומו הטיפוסי, שכולל פגישות עם הנהלות הגופים ומתנדבים, חיבור בין ארגונים, סיוע בהטמעת פרויקטים ומתן ייעוץ אסטרטגי. "אני שם כדי למלא את הפערים בין הרצון של הארגון לבין היכולת שלו ליישם. החיבור האנושי, הידע והקשרים הם הכלים שלי", הוא מסביר. "יש בארגונים הללו אנשים מדהימים ומסורים, שעושים עבודת קודש בתחומם. מרגש אותי לפגוש את זה בכל פעם מחדש, ואני גאה להיות להם לעזר".
בנימה אישית, לצד העשייה הציבורית האינטנסיבית, ויזר מקפיד על שגרה בריאה: הוא משכים מדי בוקר עם רעייתו, ליאורה, להליכה ושחייה בים, שייט ותיק, חובב מסעות וצילום, צרכן תרבות, אמנות ומוזיקה, ואיש משפחה מסור לאשתו, שלושת בניו ושבעת נכדיו. "זה החלק שמאזן את כל הפעילות הציבורית – המשפחה, התחביבים והעניין התרבותי נותנים לי אנרגיה וחיוניות", הוא אומר.
לסיכום, גיל ויזר הוא דוגמה חיה לכך שרבים מהדור שהקים את תעשיית ההיי-טק הישראלית עדיין כאן וממשיכים לתרום. הוא אישית עושה את זה על ידי חיבור בין אנשים, ייעוץ וסיוע – ועושה זאת עם חיוך, אנרגיה ותשוקה שלא פגה עם השנים.
סייעו בהכנת הכתבה: יצחקי קורן ואופיר אדלמן, מחבריו של ויזר בדיגיטל.











בניצוחו של גיל, דיגיטל ישראל היתה לי ולרבים אחרים סוג של "אוניברסיטה לחיים" בהייטק. טכנולוגיה אפשר ללמוד בכל מקום, גם שיווק, אבל איך לנווט בתוך עולם תחרותי, לפתח סנסורים איפה ועם מי לשת"פ היום כדי להצליח יותר מחר, גיל הנחיל לנו מיוחדות בינלאומית דווקא כישראלים, עמידה בפני טובי המנהלים בעולם (במקרה שלי בעיקר באירופה) כשווה בין שווים, לעיתים גם כמנחה וכמנחית, אבל בנחמדות... ואחרון חביב, שלא במורגש, גיל ודרכו השפיעו עלי המון גם בנושאים חברתיים, בפעילות יוזמת עם המצלמה לטובת אנשים מוחלשים, רק זה, במשך כ-20 שנה. תודה ענקית גיל, ד"ש לליאורה, ושתהיינה לכם עוד עשרות שנים טובות בבריאות ובנתינה.
גיל איזה איש מרשים היה לי הכבוד שיהיה מנכ״ל שלי ב HP CMS געגועים לאיש ולתקופה