נטסקופ נערכת להנפיק לפי שווי של כחמישה מיליארד דולר

החברה, שפועלת בעולם ה-SASE - גישה מאובטחת לשירותי קצה, הגישה ל-SEC מסמכים לקראת ההנפקה בנאסד"ק, ודיווחה על הכנסות שנתיות חוזרות של 707 מיליון דולר

עידן בן נאים, מנהל פעילות נטסקופ ישראל.

שוק הסייבר ממשיך לבעבע, ועכשיו מגיע תורה של נטסקופ, שנערכת להנפקה. החברה חשפה כי בכוונתה לצאת להנפקה ראשונית, וגילתה שיש לה הכנסות שנתיות חוזרות (ARR) של 707 מיליון דולר, נכון לסוף חודש יולי. ההנפקה צפויה להעמיד את שווי השוק של נטסקופ על מעל חמישה מיליארד דולר.

נטסקופ פועלת בעולם ה-SASE – גישה מאובטחת לשירותי קצה (ר"ת Secure Access Service Edge)). זו אסטרטגיה ארגונית שמשלבת כמה פתרונות כדי לאפשר גישה מאובטחת מרחוק למשאבים מקומיים, מבוססי ענן ומקוונים. זה שנים רבות נהוג ליישם אבטחת מידע בארגונים על בסיס מודל שבע השכבות. מייסדי נטסקופ הגו את השכבה השמינית: מנוע SASE, שמעניק את היכולת להבין מה המשתמש, או המכשיר – עושים. על בסיס ידע זה מחליטים בארגון מה לעשות: לאפשר את הגישה – או לא. באיזו מידה את.ה מבין.ה את התעבורה, את המשתמש.ת ואת המכשיר – ומה הם עושים, מהווים הבסיס לעולם האבטחה. או אז, יש לממש הגנה על הנתונים הרגישים של הארגון, בקרקע (און-פרם), ברשת האינטרנט או בענן.

במסמכים שהגישה החברה לרשות האמריקנית לניירות ערך (ה-SEC) היא לא חשפה מהו יעד גיוס הכספים, או מהו מספר המניות להנפקה. השנה דווח כי היא צפויה לגייס בהנפקה יותר מ-500 מיליון דולר, מה שעשוי לתת לה שווי מוערך של מעל חמישה מיליארד דולר, כאמור.

ההנפקה השנייה השנה של ספקית אבטחת סייבר

נטסקופ מבקשת להירשם בנאסד"ק תחת הסימול NTSK. אם ההנפקה אמנם תצא לפועל, היא תהיה ספקית אבטחת הסייבר השנייה שמנפיקה בנאסד"ק ב-2025, לאחר ההנפקה של ספקית אבטחת הזהויות סיילפוינט בחודש פברואר.

המסמכים שנטסקופ הגישה ל-SEC מראים כי ההכנסות השנתיות החוזרות (ARR) שלה טיפסו מתחילת השנה ועד ל-31 ביולי ב-33% וכאמור, עמדו על 707 מיליון דולר, לעומת 531 מיליון דולר בשנה שלפני כן. בשנת הכספים 2025, שהסתיימה בחודש ינואר, היא רשמה הפסד נקי של 354.5 מיליון דולר – עלייה מ-344.8 מיליון דולר בשנת הכספים הקודמת. עם זאת, היא דיווחה כי ההפסד הנקי שלה בששת החודשים שהסתיימו ב-31 ביולי ירד לעומת התקופה המקבילה אשתקד – 169.5 מיליון דולר אל מול 206.7 מיליון.

"המניע העיקרי להנפקה – לא כסף"

נטסקופ קמה ב-2012, היא מונה כ-3,500 עובדים ויש לה יותר מ-3,000 לקוחות, רבים מהם מקרב חברות הפורצ'ן 500. הסניף הישראלי של החברה החל לפעול בינואר 2022 ולו כ-100 לקוחות ארגוניים. עידן בן נאים עומד בראשו מאז 2023.

מתחרותיה של המונפקת הפוטנציאלית הן פאלו אלטו, פורטינט וזיסקאלר. ביולי השנה גרטנר דירגה את נטסקופ כמובילה בעולם ה-SASE, לצד פאלו אלטו, קאטו נטוורקס ופורטינט.

סנג'אי ברי, מייסד משותף ומנכ"ל נטסקופ, אמר כי "המניע העיקרי להנפקה אינו כספי, אנחנו לא צריכים את זה. ההנפקה נועדה להאיץ את המודעות לפתרון שלנו, כאשר נהיה חברה ציבורית".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים