הרבעון של אמדוקס: ירידה בהכנסות, עלייה ברווח הנקי

החברה סיימה את הרבעון השלישי של שנתה הכספית עם קיטון של 9% בהכנסות, אך ירידה גדולה יותר בהוצאות הביאה לגידול של 10% ברווח הנקי ● מגמות דומות - גם בתשעת החודשים הראשונים של שנת הכספים

שוקי שפר, נשיא ומנכ"ל אמדוקס.

אמדוקס סיימה את הן הרבעון השלישי והן את תשעת החודשים הראשונים של שנת הכספים שלה עם ירידה בהכנסות, אך גם עם ירידה גדולה יותר בהוצאו -, מה שהביא לגידול ברווח הנקי של החברה בשתי התקופות; כך עולה מהדו"חות הכספיים שהיא פרסמה היום (ה').

בתשעת החודשים הראשונים של השנה ירדו ההוצאות של אמדוקס ב-13.7% ל-2.8 מיליארד דולר וההכנסות קטנו ב-9.6% ל-3.4 מיליארד. כאמור, הירידה הגדולה יותר בהוצאות השפיעה לחיוב על הרווח הנקי, שגדל ב-15% ל-470.7 מיליון דולר. הרווח התפעולי רשם עלייה של 16% ל-599 מיליון.

תוצאות הרבעון

במהלך הרבעון השלישי, ההוצאות הציגו ירידה של 12.33% ל-942 מיליון דולר וההכנסות קטנו ב-8.5% ל-1.13 מיליארד. באמדוקס מציינים כי הירידה בהכנסות הרבעוניות היא תוצאה של צמצום בפעילויות עסקיות מסוימות של החברה, וכי הן היו מעל מרכז טווח התחזית של החברה, שעמדה על בין 1.11 ל-1.15 מיליארד דולר. זאת, גם לאחר נטרול השפעה חיובית בגין תנודות בשערי החליפין בסך של כתשעה מיליון דולר, בהשוואה להנחות שנלקחו כשאמדוקס פרסמה את התחזית שלה לרבעון.

בחברה מצביעים על שיא בהכנסות מפעילותה באירופה, שגדלו ב-7.7% ל-189 מיליון דולר. עוד שיא היא רשמה בהכנסות מחוזי שירותים מנוהלים, שמהוות כשני שלישים מכלל ההכנסות שלה. אלה עלו משנה לשנה ב-4.1% ל-771 מיליון.

הרווח הנקי של אמדוקס גדל ברבעון ב-10% ל-155 מיליון דולר והרווח הנקי למניה עלה בכמעט 14% ל-1.39 דולר. ההוצאות הגולמיות רשמו קיטון של 12% ל-711.2 מיליון דולר, הרווח הגולמי פחת ב-1.6% ל-437.3 מיליון והרווח הגולמי השולי עמד על 62.14%. בסעיפים התפעוליים, אמדוקס רשמה קיטון של 12.6% בהוצאות ל-230.9 מיליון דולר לעומת גידול של 15.1% ברווח ל-202.5 מיליון.

צבר ההזמנות של החברה ל-12 החודשים הבאים רשם עלייה של 3% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ועמד על 4.15 מיליארד דולר. כמו כן, במהלך הרבעון היא ביצעה רכישה עצמית של מניות רגילות בהיקף של 135 מיליון דולר.

שוקי שפר, נשיא ומנכ"ל אמדוקס, סיכם את הדו"חות הכספיים באומרו כי החברה "השיגה ברבעון השלישי תוצאות פיננסיות יציבות ואבני דרך עסקיות חשובות, כשהיא ממשיכה לתמוך בצרכים העסקיים של לקוחותיה באמצעות הפתרונות מבוססי הענן, הדיגיטל והבינה המלאכותית שלה". הוא ציין את הגידול בהכנסות, כמו גם שני פרויקטים חדשים של אמדוקס באירופה: טרנספורמציה דיגיטלית בבריטיש טלקום ומודרניזציה דיגיטלית של B2B בגוגל קלאוד באליסה הפינית. "בנוסף", אמר, "אנחנו מעודדים מזכיותינו בכמה עסקאות הקשורות ל-GenAI, שמספקות בסיס להצגת הערך שלנו ולהתרחבות הדרגתית בתחום מתפתח זה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים