שלוש מעבדות דמיון חדשות נחנכו במועצה האזורית מטה אשר

מעבדות הדמיון מאפשרות לתלמידים לחוות וללמוד בדרך אימרסיבית-אינטראקטיבית ● מדובר בפרויקט של קרן אתנה, שעד כה הוטמע ב-100 מקומות ברחבי הארץ, ועד סוף השנה צפוי להתרחב עם עוד 30 מעבדות

כך נראה שיעור בנושא מעמקי הים בבית הספר גוונים בעין המפרץ, המועצה האזורית מטה אשר.

שלוש מעבדות דמיון חדשות נחנכו באחרונה בשלושה בתי ספר במועצה האזורית מטה אשר שבגליל המערבי – רגבה, גוונים ומקיף השלום – שייח' דנון. אלה מצטרפים לשני בתי ספר במועצה שכבר יש בהם מעבדות דמיון – מעיינות ותפוח פיס סולם צור.

פרויקט מעבדות הדמיון הוא יוזמה של קרן אתנה, שהושקה ב-2022 ונועדה להכניס חדשנות פדגוגית לכל בתי הספר בישראל באמצעות מרחבי למידה אימרסיביים-אינטראקטיביים. בכל מעבדת דמיון מותקנים אמצעים טכנולוגיים מתקדמים להקרנה על קירות ורצפה, שיוצרים סביבה אינטראקטיבית רב חושית, עשירה בתוכן חזותי וקולי. עד כה הותקנו כ־100 מעבדות דמיון ברחבי הארץ ועד סוף השנה צפויות להיפתח כ-30 נוספות.

משה דוידוביץ', ראש המועצה האזורית מטה אשר, מתנסה במעבדת דמיון בבית הספר רגבה.

משה דוידוביץ', ראש המועצה האזורית מטה אשר, מתנסה במעבדת דמיון בבית הספר רגבה. צילום: קרן אתנה

אורי בן ארי, נשיא ומייסד קרן אתנה, ציין כי "מעבדת הדמיון נולדה מתוך ההבנה שתלמידות ותלמידים זקוקים לחוויית למידה שתשאיר חותם. זו לא רק טכנולוגיה – זו תפיסת עולם, שמעצימה את הלמידה וההוראה גם יחד".

"למידה נגישה, מסקרנת משמעותית"

איריס אלטיט, מנהלת בית הספר גוונים, אמרה בטקס חנוכת המעבדה כי היא "תאפשר לכל ילד, ללא קשר ליכולותיו ולכישוריו, לחוות למידה נגישה, מסקרנת ומשמעותית".

עדי הראל, מנהל בית הספר רגבה, ציין כי "מעבדת הדמיון איננה רק חדר – היא פתח לעתיד שבו התלמיד לא רק קורא על מערכת השמש, אלא עומד על כוכב צדק ומביט סביבו; לא רק שומע על ירושלים של פעם, אלא צועד בסמטאותיה העתיקות; לא רק לומד שפה חדשה, אלא נמצא בזמן אמת בלב עיר זרה – שומע, מדבר וחווה". לדבריו, "המעבדה נועדה בראש ובראשונה עבור התלמידים – זו הזדמנות עבורם לחלום בגדול, להעז, לדמיין ולהפוך את הלמידה להרפתקה".

בטקס ההשקה השתתפו גם, בין היתר: משה דוידוביץ', ראש המועצה האזורית מטה אשר; דן תנחומא, מנכ"ל המועצה; ד"ר שלומית אלעד, מנהלת אגף החינוך בה; איגור בייגל, מנהל מחשוב מוסדות חינוך באגף זה; מוחמד אסלן, מנהל בית הספר מקיף השלום – שייח' דנון; ובכירים נוספים מהמועצה וממערכת החינוך באזור.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים