מרצים כחול-לבן בעולם האדום של אורקל
רונן פידל מהסניף הישראלי של חברת אבטחת המידע RSA Security היה בין המרצים הבכירים בכנס השנתי של משתמשי אורקל (Oracle), שנערך באמצע ספטמבר בסן פרנסיסקו. פידל הרצה על פתרון Data Warehouse מקצה לקצה מול אולם מלא של יותר מ-200 איש.
בהרצאתו תיאר פידל את צרכיה המורכבים של RSA שהביאו לתכנון ובניית פתרון בינה עסקית המשרת אנליסטים וגם את אנשי השיווק מקרב לקוחותיהם, במגזר הפיננסי בעולם. בהמשך תיאר פידל את תהליך הבחירה בספק התוכנה ונתן טיפים לבחירת ספק ולתכנון נכון של מחסן מידע.
פידל תיאר את החומרה (שילוב של שרת סאן עם שרת אחסון של EMC) ואת פתרון התוכנה המורכב הכולל מחסן מידע המבוסס על בסיס נתונים אורקל, כלי גזירת הנתונים של אורקל ODI וכלי ניתוח המידע Oracle BI EE. בסיום הרצאתו פירט המלצות לשימוש נכון ביכולות מתקדמות של בסיס הנתונים כגון Compression ,Partitions ו-OLAP. ההרצאה התקבלה בהתלהבות על ידי המשתתפים מחברות המבקשות להקים פתרון בינה עסקית ואינן בטוחות כיצד להתחיל.
מרצים נוספים שנבחרו להרצות בכנס הגדול מסוגו בעולם בהשתתפות שיא של מעל 41 אלף משתתפים היו: עמי אהרונוביץ, מייסד ומנכ"ל חברת DBAces, המשמש גם כמנהל המקצועי של תחום אורקל בג'ון ברייס הדרכה, ולירן זילכה, סמנכ"ל מכירות ופיתוח עסקי בחברת ScaleBase, שניהם חברי הנהלת ilOUG, ארגון משתמשי אורקל בישראל.
הרצאותיהם של הישראלים נבחרו לאחר תהליך בחירה קפדני וממושך מבין מאות מועמדויות מכל אזור אירופה, המזרח התיכון ואפריקה. הרצאתו של זילכה התמקדה בהגירה מסביבת OC4J לשרת ה-Weblogic ואהרונוביץ המקד במתן טיפים לפיתוח מהיר ומתקדם בסביבת Oracle SQL Developer. לזילכה למעלה מ-10 שנות ניסיון בסביבת ג'אווה ו-SOA על תשתית פתרונות אורקל בהן הקים והוביל פרויקטים מורכבים במיוחד בסביבות טכנולוגיות מתקדמות. לאהרונוביץ כ-10 שנות ניסיון במגוון רחב של טכנולוגיות אורקל ומומחיות בפיתוח, תכנון וניהול של בסיס הנתונים של חברת אורקל החל מגרסת 8 ועד לגרסת 11g כולל, וזו הפעם השנייה שהוא הרצה בכנס אורקל העולמי בסן-פרנסיסקו.














תגובות
(0)