בית המשפט ביטל זכיית טלדור במכרז IT לפרויקט המטרונית וקבע שמלם היא הזוכה

מדובר במכרז אסטרטגי להקמת מערכות מידע בהיקף של 25 מיליון שקלים לשש שנים עבור דן, שמפעילה את מערכות המטרונית בחיפה ● השופט המחוזי אלכסנדר קיסרי קיבל את טענות מלם על ליקויים בהליך עבודתה של ועדת המכרזים, לרבות החלטתה לקיים הליך של תיחור בין מלם וטלדור - למרות שמלם קיבלה את הניקוד הגבוה ביותר ובניגוד לסעיף במכרז הקובע שלא יתקיים הליך שכזה ● טלדור בתגובה: "אנו לומדים את פסק הדין, שוקלים לערער"

בית המשפט המחוזי בחיפה ביטל בערב החג את זכייתה את טלדור במכרז להקמת מערכות מידע בפרויקט התחבורה מטרונית בחיפה, וקבע שמלם מקבוצת מלם-תים היא הזוכה. המדובר במכרז אסטרטגי רחב המהווה חלק ממיזם ההסעה ההמונית בחיפה שיפה נוף, חברה בת עירונית של חיפה, מנהלת.

היקף המכרז לפרויקט ההקמה של מערכות המידע נאמד ב-25 מיליון שקלים לשש שנים. במסגרתו הייתה אמורה טלדור להעסיק עשרות עובדים במרכזי הבקרה ובעמדות השו"ב השונות. טלדור התמודדה במכרז יחד עם דן, שתפעיל את המטרונית בחיפה. בעקבות הזכייה שפורסמה באוגוסט האחרון, החליטה מלם מקבוצת מלם-תים, שהגיעה לשלב הגמר יחד עם טלדור, לערער על תוצאות המכרז וביקשה לבטל את זכייתה של טלדור.

מלם יוצגה בדיון על ידי עורכי הדין רונן ברק, אסף גולפלד וד"ר עומר דקל. לטענת מלם, היו אי סדרים בקבלת ההחלטות של יפה נוף, שפרסמה את המכרז. בעיקר קבלו העותרים נגד החלטתה של ועדת המכרזים לקיים הליך של תיחור, מו"מ בין שתי החברות שהגיעו לשלב הגמר. זאת, למרות שמלם קיבלה את הניקוד הגבוה ביותר בהיבטי מחיר ואיכות. העותרים התבססו על סעיפים שונים במכרז, שמהם ניתן היה להבין כי ועדת המכרזים לא מתכוונת לנהל הליך של מו"מ ותיחור, למעט מקרים מיוחדים.

השופט אלכסנדר קיסרי קבע בהחלטתו כי לא היה טעם מיוחד לניהול מו"מ עם המציעים ולפיכך ביטל את זכיית טלדור וקבע כי מלם היא הזוכה. השופט קיבל את דברי נציגי מלם, שטענו כי לא היה בסמכותה של ועדת המכרזים של יפה נוף לקיים הליך תחרותי, הן לאור תנאי המכרז והן לאור הוראות הדין החלות על המכרז. השופט קיסרי קבע בהחלטתו, כי הוא מקבל את טענת מלם, למרות שאינו בדעה כי חוקי המכרזים חלים על רשויות מקומיות. הפגם שמצא השופט הוא בדרך התנהלותה של יפה נוף, שהתנהגותה סתרה במידה מסויימת את הוראותיה שלה, כפי שנקבעו בסעיפי המכרז.

עוד מצא השופט פסול בדיון שערכה ועדת המכרזים ב-25.1.10. פרוטוקול הדיון הצביע על כך שנאמר במפורש כי הניקוד שקיבלה מלם הוא גבוה יותר מזה של טלדור, אולם מסיבות לא ברורות החליטה הוועדה לקיים הליך של תיחור על המחיר בלבד, ללא כל הסבר. השופט הוסיף כי "אפשר להבין את רצונה של ועדת המכרזים לקבל את המחיר הטוב ביותר, ומעצם ההחלטה שלה לנהל מו"מ, עולה כי היא סבורה שבכוחה להוריד עלויות, אבל החלטה זו סותרת את סעיפי המכרז הראשונים הקובעים כי הוועדה לא תנהל מו"מ אחרי קביעת הניקוד".

השופט גם דחה את טענת טלדור, לפיה מלם שמשתתפת במכרז, מנועה מלעתור נגד הליך תחרותי שהיא בעצמו נטלה בו חלק.

מטלדור נמסר בתגובה, כי "אנו לומדים את פסק הדין, ונבחן אפשרות להגיש ערעור. לדעת החברה, הצעתה להקמת מערכות מידע ותחזוקתן כחלק מפרויקט המטרונית, הינה הצעה טובה ונכונה יותר – גם במחיר הנמוך יותר וגם באיכות המערכות שמטרונית תקבל".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים