ביי ביי Galaxy S25 Edge
החברה, שקיוותה שהוא יהפוך ללהיט החדש שלה, תפסיק את ייצורו של המכשיר הדקיק, על רקע מכירות נמוכות במיוחד שלו
אחת ההשקות המתוקשרות ביותר של סמסונג בדור הנוכחי הייתה זו של הטלפון הדקיק שלה, Galaxy S25 Edge. החברה השקיעה בו מאמצי תכנון ופיתוח רבים, והציגה אותו כעידן חדש – אבל זה כנראה היה אירוע חד פעמי.
לפי דיווחים בתקשורת הדרום קוריאנית, משפחת ה-Galaxy S26, משפחת טלפוני הדגל של החברה, תכיל שוב רק שלושה טלפונים. הטלפון הדקיק נחתך מהתמונה, כחצי שנה לאחר ההשקה בפועל שלו.
סמסונג, כך מתברר, לא רוותה נחת בלשון המעטה מהמכירות של S25 Edge. לפי המספרים שדווחו, לעומת 12.18 מיליון יחידות של דגם ה-S25 Ultra היקר ביותר במשפחה שנמכרו עד אוגוסט, המכירות של ה-Edge הסתכמו ב-1.31 מיליון טלפונים בלבד – הרבה פחות ממה שציפתה החברה, שקיוותה שהוא יהפוך ללהיט החדש שלה.
ציבור הלקוחות של סמסונג מעדיף הרבה יותר את הטלפונים המסורתיים, כך מתברר, שמביעים יותר יכולות צילום כנראה. טלפון הבסיס רשם בתקופה המקבילה מכירות של 8.28 מיליון יחידות ואילו דגם ה-Plus רשם מכירות של 5.05 מיליון יחידות – וגם במקרים האלה מדובר בפער משמעותי ביותר מול הטלפון הדקיק.
דיווח נוסף סיפר, כי סמסונג ערכה בנוסף סקר בו נשאלו לקוחות של החברה מה היו מעדיפים לרכוש אם הבחירה הייתה בין שני טלפונים בלבד, Edge ו-Plus – הרוב בחרו ב-Plus – מה שחיזק את ההחלטה של החברה לנטוש את Edge.
ויש עוד חדשות לגבי ה-S26 Plus. בסמסונג החליטו שכמו המכשיר הבסיסי הוא יגיע לרוב השווקים בעולם עם מעבד הבית Exynos 2600. רק דגם ה-Ultra היוקרתי יגיע עם Snapdragon 8 Elite Gen 5 לכל מקום בעולם. בצפון אמריקה, יפן וסין כל שלושת המכשירים, כמו בכל דור, יושקו עם מעבד הדגל החדש של קוואלקום.











למה לקנות גלקסי? אפשר לקנות עם snapdragon החדש גם מכשיר סיני בחצי מחיר. אם כבר רוצים יקר לקנות אייפון. גלקסי אפילו לא עמיד למים רק לנטזים. השיווק שעושים לו הוא שקרי. את זה לא אני אומר אלא מוכרים של סאני. כשבאתי אליהם עם מכשיר שנפל לשלי מים רגילים אמרו שהמכשיר לא עמיד למים וזה סתם גימיק שיווקי.