CMF Buds 2A: אוזניות לשוק הביניים, ואפילו קצת מטה

האוזניות החדשות של Nothing מיועדות לשוק הביניים, ואולי קצת פחות, ובמחיר של 219 שקלים, הן בהחלט מספקות תמורה טובה לכסף

CMF Buds 2A.

מי שעוקב אחרי שוק האוזניות הצרכני כבר בטח שם לב ש-Nothing מסתערת עליו בשקיקה רבה בשנתיים האחרונות, ואפילו באגרסיביות מה. היא עושה את זה גם באמצעות מותג המשנה CMF, שמראש נועד להציע את הפתרונות של החברה במחירים נוחים יותר, ולפעמים אפילו קצת קשה לעקוב אחר רצף ההשקות שלה.

Nothing אף מנצלת היטב יציאה של כמה שחקניות מהשוק הזה, ובמיוחד את זו של ג'אברה, שזכתה בישראל להצלחה לא מבוטלת, אבל החליטה להתרכז, לפי הודעתה מלפני כמה חודשים, בתחומים העסקי והרפואי. היא הסבירה את הוויתור על השוק הצרכני בשולי רווח שהופכים ליותר ויותר קשוחים בגלל ריבוי השחקניות, וכאמור, אחת השחקניות הללו היא Nothing, שאפשר בהחלט להגדירה עדיין כחברה צעירה בשוק.

הפרשים מורגשים לעומת מוצרי הדגל של החברה

אחד הדברים הכי חשובים במותג CMF הוא רמת המחירים של המוצרים שמותאמת לשוק הביניים ואפילו לשוק הכניסה, ו-Buds 2A אינן שונות בהיבט הזה. זה בא לידי ביטוי בהפרשים מורגשים לעומת מוצרי הדגל של החברה, ואחד הדברים הבולטים לעין וגם לתחושה הוא המראה הפשוט יחסית שלהן, בוודאי לעומת האוזניות השקופות של Nothing. גם ההרגשה לאחר המישוש הראשוני היא שהן מיוצרות מפלסטיק פשוט משהו – והן בוודאי לא משדרות משהו יוקרתי.

אין לי בעיה עם הגישה הזו, כל עוד זה עוזר להוריד במקצת את המחיר, אבל כנראה שעל אף שאני גאדג'טר שמאוד אוהב מוצרים יפים לעין, בסופו של דבר אני יותר בחור פרקטי – ובפרקטיקה, מה שחשוב זה הביצועים.

עיצוב שכבר הפך לרגיל

אחרי ניסיונות מועטים עם כמה עיצובים, האוזניות של CMF מגיעות – לפחות עד להודעה חדשה – במארז טעינה ריבועי עם גלגלת בפינה השמאלית העליונה, שמאפשרת לחבר כבל לתלייה על החגורה או צירוף קל למחזיק מפתחות. כמו כן, הן מגיעות עם מחבר USB-C מצד ימין ועם פתיחה שגורמת לזיהוי מיידי של האוזניות במכשירי אנדרואיד וגם ב-Windows, ומקלה מאוד על הצימוד, אם רוצים. בהמשך אפשר לצמד אותן למכשיר נוסף, בעזרת האפליקציה Nothing X, שמלווה את כל מוצרי האודיו של החברה – והיא פשוט מצוינת וקלה לשימוש.

CMF Buds 2A.

CMF Buds 2A. צילום: יח"צ

העיצוב של האוזניות עצמן, ששוקלות בסך הכול 4.28 גרם האחת (כשהמארז שוקל כ-43 גרם), מוכר גם הוא היטב מאוזניות קודמות של המותג. הוא מתחיל עם ראש סיליקון שנכנס לאוזן, ממשיך עם פס פלסטיק שמתקרב קצת אל הפה בזווית ומסתיים בנקודת מגע בקצה העליון שלו, כדי לספק את הפקודות. אף על פי שיש באוזניות החדשות שיפור בתגובתיות, גם אחרי השימוש בהן אני עדיין מעדיף אוזניות עם כפתורים פיזיים.

כברירת מחדל, פקודות המגע זהות לחלוטין בשתי האוזניות, אבל באמצעות האפליקציה המוזכרת מעלה קל לשנות אותן – וכרגיל, אין תמיכה בפקודה בנגיעה אחת, וטוב שכך.

Buds 2A בעבודה

האוזניות החדשות נוחות לשימוש לאורך זמן, ואם צריך, כמובן שיש בקופסה מתאמי סיליקון שאפשר להחליף. מתאמי ברירת המחדל הם בינוניים והם סיפקו אותי, אבל מדי פעם האוזניות נחלצו לי מהאוזן. השתקת הקולות, לפי Nothing, היא בעוצמה של עד 42dB ובטווח רעשים של עד 2,900 הרץ – ואין לי מושג מה התדר הזה אמור לכסות בזמן הליכה ברחוב ומה לא.

בכל מקרה, לא הייתי משתמש במונח "ביטול רעשים" במקרה של Buds 2A, אלא ב-"הנמכת קולות של רעשים". להבדיל מאוזניות מתקדמות יותר, שומעים בהן את הסביבה גם כשלא נמצאים במצב שקיפות או מבטלים את ה-ANC – אבל בעוצמה נמוכה יותר מאשר ללא אוזניות. אפשר להגיד שמדובר בהפחתת רעשים מונוטוניים של כ-60%, ופחות בהפרש רב ברעשים שחורגים מרמת הרעש המוכרת.

עבור מי שמחפש השתקת רעשים כמעט מלאה, או ברמה יותר גבוהה, יש ל-Nothing עצמה פתרונות טובים יותר, אבל גם במחיר גבוה יותר – ובכל מקרה, ביחס למחיר, מה שהיא מציעה באוזניות האלה – סביר.

הבס נשמע הפעם היטב, בר שליטה ובדיוק ברמה שצריך – ולא בהגזמה, ואיכות השיחות, כאמור, הפתיעה לטובה, ואפילו מאוד

המוזיקה יחסית איכותית, אבל לא בסטנדרטים של מי שמגדיר את עצמו כאודיופיל. טענות הבס שלי מסקירות קודמות לא יושמעו הפעם. גם בעוצמת בס יחסית גבוהה זה נשמע טוב, במצב DIRAC או רוק, והשליטה ברמת ההעצמה של הבס עובדת היטב, כך שמי שלא רוצה יכול להוריד אותו לעוצמות נמוכות יותר.

זמן עבודה

איכות הדיבור עם CMF Buds 2a נהדרת, ברחוב וגם בבית, וזו הפתעה מצוינת לטובה. זה קורה בזכות ארבעה מיקרופונים שמשולבים באוזניות, עם טכנולוגיה שמאפשרת את הדיבור הברור. מדובר בהצלחה יפה לאוזניות במחיר כזה.

CMF Buds 2A.

CMF Buds 2A. צילום: יח"צ

האוזניות החזיקו לי מעמד קצת פחות משש שעות בטעינה מלאה, עם ANC לאורך כל הדרך ועם עוצמת קוטל ברמה של כ-70% – יותר ממה שהחברה מתחייבת אליו. יחד עם מארז הטעינה, הן אמורות לספק כ-23 שעות במצב הזה, וכ-35 שעות בלי ANC.

כאמור, CMF Buds 2a הן אוזניות שוק ביניים, וזה מתיישר לחלוטין עם האמירה של מותג המשנה הזה של Nothing. במחיר של 219 שקלים, הן בהחלט מספקות תמורה טובה לכסף. הבס נשמע הפעם היטב, בר שליטה ובדיוק ברמה שצריך – ולא בהגזמה, ואיכות השיחות, כאמור, הפתיעה לטובה, ואפילו מאוד.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים