ארה"ב: מערכת של בתי משפט פדרליים הותקפה קשות בסייבר

הפריצה - למערכת הגשת התיקים האלקטרונית של הרשות השופטת הפדרלית ● היא מעלה חשש לחשיפת זהותם של מודיעים חסויים של בתי המשפט

בית משפט בארצות הברית.

מערכת הגשת התיקים האלקטרונית, המשמשת את הרשות השופטת הפדרלית בארצות הברית, נפרצה באחרונה במתקפת סייבר גורפת – כך לפי אתר פוליטיקו. על פי ההערכות, נחשפו נתונים רגישים של בתי משפט בכמה ממדינות ארצות הברית.

החשש הוא שהפריצה פגעה בזהות של מודיעים חסויים, המעורבים בתיקים פליליים בכמה בתי משפט מחוזיים פדרליים.

מחלקת המנהלה של בתי המשפט האמריקניים – זו שמנהלת את מערכת ההגשה לבתי המשפט הפדרליים – קבעה ש-"הנושא חמור" עוד סביב ה-4 ביולי. המחלקה, יחד עם משרד המשפטים ובתי משפט מחוזיים בארצות הברית, מנסים לקבוע את מלוא היקף האירוע.

זהות התוקפים לא ברורה, אך החשד העיקרי הוא שמדובר בהאקרים הפועלים בחסות מדינה. עם זאת, ייתכן שגם ארגוני פשע היו מעורבים.

מחלקת המנהלה של בתי המשפט בארצות הברית, וכן משרד המשפטים, לא הגיבו לדיווח.

החשש: המערכת שנפרצה כוללת מידע רגיש

אופן חדירת ההאקרים לא ברור, אך כאמור, ידוע שהתקרית השפיעה על מערכת ניהול התיקים הפדרלית של הרשות השופטת.

החשש שעלה הוא שהמערכת שנפרצה כוללת מידע רגיש, שעשוי לעניין האקרים או פושעים זרים, כגון כתבי אישום חתומים, שיש בהם מידע שלא פורסם על פשעים, מעצרים וצווי חיפוש. בוושינגטון חוששים שהפושעים עלולים לנצל את הפריצה כדי להתחמק מלכידתם.

מומחים ציינו כי "זו עוד עדות לכך שמערכת הגשת התיקים מתקשה לעמוד בגל הגובר של איומי סייבר".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים