דיווח: אפל מפתחת צ'טבוט משלה שישנה את סירי

ענקית הטק בוששה להיכנס למירוץ ה-AI אך לוחצת סופסוף על הגז ומקדמת בצעדי ענק פיתוח כלי GenAI משלה, כך דיווח מארק גורמן מבלומברג ● צוות ייעודי עובד על "מנוע תשובות" דמוי ChatGPT שישולב בסירי ובספארי

מפתחת צ'טבוט משלה, דמוי ChatGPT. אפל.

אחרי תקופה ארוכה של ביקורת על היעדר מנוע חיפוש משלה ופיגור במירוץ הבינה המלאכותית, אפל עשתה מהלך משמעותי: היא הקימה צוות חדש המכונה "תשובות, ידע ומידע" (AKI). מטרת הצוות היא לפתח "מנוע תשובות" שיהיה דומה ביכולותיו ל-ChatGPT ולשאר כלי הבינה המלאכותית היוצרת (GenAI) ה"חוגגים" בשוק. על הדברים דיווח באחרונה מארק גורמן, כתב הטק המיומן של בלומברג.

היוזמה המדווחת הזו – בהניתן שהיא אכן תקרה – מסמנת שינוי אסטרטגי משמעותי עבור ענקית הטכנולוגיה מקופרטינו, שנאלצה עד כה להסתמך על גוגל עבור שאילתות חיפוש מורכבות של העוזרת הקולית שלה, סירי.

הצורך בשינוי אסטרטגי נובע ממספר גורמים: אפל דחתה את עדכון סירי מבוסס ה-AI שלה, והיא יכולה להיאלץ לשאת ולתת מחדש על הסכם החיפוש שלה עם גוגל, בעקבות תבוסתה של האחרונה בתביעת הגבלים עסקיים נגדה והפסיקה שענקית הטק היא מונופול בלתי חוקי בתחום החיפוש המקוון.

העוזרת הקולית הוותיקה סירי, על אף יכולתה לטפל בשאילתות בסיסיות, נדרשת לעיתים קרובות להעביר בקשות מורכבות יותר ל-ChatGPT או לבצע חיפושי גוגל לעיתים ממש אלמנטריים. תלות זו בכלים חיצוניים הציבה את אפל בעמדה פגיעה, במיוחד כשתחום החיפוש העולמי התפתח במהירות עם כניסת כלי GenAI, כמו ג'מיני, קלוד ואחרים. אדי קיו, סגן נשיא אפל והממונה על תוכנות אינטרנט, שירותים כלליים ודיווחים למנכ"ל החברה, טים קוק, אף העיד בעבר כי חיפוש מבוסס AI הוא העתיד, וכי אפל בוחנת שותפויות כדי להתקדם לעבר חווית חיפוש מודרנית יותר.

באפל כבר מגייסים מאות משרות לתחום

לפי הדיווח החדש של גורמן, צוות AKI, שבראשו עומד רובי ווקר, מנהל בכיר הכפוף לראש יחידת ה-AI ג'ון ג'יאננדריאה, בוחן גרסה ממוקדת של ChatGPT עבור חווית החיפוש של אפל. ווקר, בעברו בכיר בסירי, אף זכה לכותרות בעבר על ביקורתו הנוקבת על ביצועי סירי, אותם כינה "מכוערים ומביכים". 

הצוות, כך דווח, מגייס באופן פעיל מועמדים מנוסים באלגוריתמי חיפוש ופיתוח מנועים, ופרסם מאות מודעות דרושים למשרות בתחום ה-AI. המטרה היא ליצור שירות בינה מלאכותית "אפלי", שיספק חוויית חיפוש שיחתית המוּנעת בידי הבינה המלאכותית. אפל, דווח, שוקלת גם פיתוח אפליקציה עצמאית וגם שילוב של יכולות החיפוש שיהיו לה במוצרים קיימים כמו בסירי, בספוטלייט (Spotlight – תכונת חיפוש כלל-מערכתית במחשב השולחני של מערכות ההפעלה macOS, iOS, iPadOS ו-visionOS מבית אפל) ובדפדפן ספארי.

הפלטפורמה החדשה עתידה לאפשר למשתמשים לחפש באמצעות שפה טבעית, לקבל תשובות מסונטזות, וליהנות משאלות המשך חכמות יותר, מה שידגים התפתחות משמעותית מתגובותיה הנוקשות והמבוססות הכללים השמרניים של סירי כיום. כך תהפוך הסייעת לחכמה יותר ובעיקר לכזו שיש לה מודעות והקשר בתגובותיה; ספוטלייט תציג תוצאות מתקדמות בהרבה, וספארי יציע חיפוש שיחתי ישירות בתוכו, כחלופה לחיפוש בגוגל. 

אפל, כפי שמציינים מומחים בתעשייה, מחזיקה במשאבי נתונים עצומים מאינטראקציות עם ה-App Store והתנהגויות המשתמשים ב-iOS, מה שיכול להוות יתרון עבודה באימון מודלים יעיל, ללא תלות חיצונית. זאת תוך שמירת דגש חזק על פרטיות המשתמש, עיקרון שאפל מקפידה עליו ואמורה להמשיך לקיים באדיקות גם במנוע התשובות החדש לכשיחל לפעול.

פיתוח המערכת עדיין נמצא בשלביו המוקדמים, וכמובן שטרם הוכרז תאריך השקה רשמי שלה. הדיווחים מצביעים על כך ש-אפל שואפת להשיק את עוזר ה-AI משלה – כסירי משודרגת – כמה שיותר מוקדם בשנה הבאה, 2026.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים