גרטנר: הדפסה בתלת ממד היא עדיין חזון רחוק עבור רוב הצרכנים
היתרונות של ההדפסה בתלת ממד יצברו בטווח הקרוב תאוצה בשוק הארגוני ויבואו לביטוי בתוכנות ליצירה של דגמים בתלת ממד, סורקים בתלת ממד ולשכות שירות שיציעו שירותים של הדפסה בתלת ממד
המכירה של מדפסות תלת ממד כבר החלה לצבור תאוצה, אך בטווח הקצר, השימוש במדפסות אלה יתמקד בעיקר ביישומים עסקיים ורפואיים – עולה מדוח שפרסמה חברת המחקר גרטנר (Gartner). בקרב הצרכנים הפרטיים יגיעו המדפסות התלת ממדיות לתפוצה נרחבת בעוד חמש שנים לפחות, ואולי רק בעוד עשר שנים, על פי החוקרים של גרטנר.
"הדפסה בתלת ממד תגיע למעמד של מיינסטרים בקרב הצרכנים הפרטיים רק בעוד חמש עד עשר שנים" ציין פיט בזילייה, סגן נשיא בגרטנר, בהודעה שפרסמה החברה. "כיום מוכרות כארבעים יצרניות מדפסות תלת ממד, אשר משמשות בעיקר בעסקים, ויותר מ-200 חברות סטארט-אפ ברחבי העולם מפתחות ומוכרות מדפסות תלת ממד שמיועדות לצרכנים פרטיים, במחירים של החל מכמה מאות דולרים. אולם, אפילו מחיר זה עדיין גבוה מדי עבור שוק המיינסטרים של הצרכנים הפרטיים, למרות המודעות הגוברת לטכנולוגיה והחשיפה הנרחבת במדיה".
היתרונות של ההדפסה בתלת ממד יצברו בטווח הקרוב תאוצה בשוק הארגוני ויבואו לביטוי בתוכנות ליצירה של דגמים בתלת ממד, סורקים בתלת ממד ולשכות שירות שיציעו שירותים של הדפסה בתלת ממד. התפתחויות אלה צפויות בטווח של השנתיים הקרובות עד חמש השנים הקרובות, ובתקופה זו יעשו גם במגזר הרפואי שימוש נרחב יותר בטכנולוגיה.
"הדפסה בתלת ממד של התקנים רפואיים תציע יתרונות מלהיבים שישנו את החיים, ואנו צופים שימוש עולמי בטכנולוגיה להדפסה תלת ממדית של תותבות ושתלים" ציין בזילייה. עם זאת, בתחומים של הדפסת מבנים בתלת ממד ושימוש במדפסות תלת ממדיות בכיתות לימוד צופים בגרטנר התפתחויות משמעותיות רק בעוד יותר מעשור שנים. זאת בשל העלות הגבוהה והקשיים ביישום הטכנולוגיה, במיוחד בבתי ספר מעוטי תקציב שמעדיפים להשקיע בתחומים קריטיים יותר.











תגובות
(0)