"הבינה הסופר אינטליגנטית" של מטא עולה שלב – עם מעבדות חדשות

אחרי ש-"צד" מ-OpenAI טאלנטים, מארק צוקרברג הודיע על פתיחת המעבדות החדשות, כדי לפתח "בינה סופר אינטליגנטית" לכולם

החברה שלו הציגה תוצאות מעורבות. מייסד ומנכ"ל מטא, מארק צוקרברג.

מארק צוקרברג, מנכ"ל מטא, עוסק כבר מזה כמה שבועות בבניית צוות שיפתח "בינה סופר אינטליגנטית" עבור החברה. בחודש שעבר אף פורסם כי החברה תקנה לצורך כך 49% ממניות Scale AI תמורת 15 מיליארד דולר, וכי היא מצרפת לשורותיה את אחד השמות החמים בתחום הבינה המלאכותית, אלכסנדר וואנג. אתמול (ב') הודיע צוקרברג לעובדים כי מטא פותחת מעבדה חדשה, כדי לקדם את הפרויקט.

סוכנות הידיעות בלומברג היא זו שדיווחה ראשונה על המעבדה החדשה, שתיקרא MSL (ר"ת Meta Superintelligence Labs). לפי המזכר הפנימי של צוקרברג, המעבדה תכלול את הצוותים של מטא שעוסקים בנושא, בהם אלה שמפתחים את מודל ה-AI של החברה, Llama, צוותי המוצר וכאלה שמבצעים מחקרים אודות בינה מלאכותית. צוקרברג הוסיף במזכר כי החברה מתכוונת להוציא את המודלים החדשים שלה לשוק "בשנה הבאה או משהו כזה".

לדברי צוקרברג, "מטא ממוקמת באופן ייחודי כדי להביא לעולם את הבינה הסופר אינטליגנטית. יש לנו עסק שיסייע לנו לפתח הרבה יותר מחשוב מאשר מעבדות קטנות יותר. יש לנו ניסיון רחב בבנייה ובצמיחה של מוצרים שמגיעים למיליארדי בני אדם. אנחנו חלוצים ומובילים בבינה מלאכותית במשקפיים ובמכשירים לבישים. ומבנה החברה שלנו מאפשר לנו לנוע עם שכנוע ונועזות גדולים בהרבה. אני אופטימי שהטאלנטים החדשים והגישה החדשה שלנו לפיתוח מודלים יאפשרו לנו למלא את הבטחתנו לבינה סופר אינטליגנטית אישית לכולם".

מי בין המצטרפים החדשים למטא?

לא רק וואנג הצטרף למטא לצורך ביצוע הפרויקט, אלא גם נט פרידמן, לשעבר מנכ"ל גיטהאב. לצידם מנה צוקרברג שמות נוספים, שאותם הוא גייס כחלק ממסע ה-"ציד" של אנשי OpenAI, שהוא עורך באחרונה. השמות האלה אולי לא אומרים לנו הרבה, אבל ניתן למצוא ביניהם אנשים שפיתחו מודלים שרבים מאתנו משתמשים בהם, לרבות טראפיט בנסל, שיצר שורה של מודלים בעבודתו ב-OpenAI; שוצ'או בי, מיוצרי o4-mini ומצב הקול ב-GPT-4o; וג'י לין, שסייע לבנות את הדורות החדשים של המודלים המובילים של החברה שייסד סם אלטמן.

צוקרברג ואנשיו פונים בשבועות האחרונים בהצעות מפתות במיוחד לטאלנטים ב-OpenAI כדי שיחצו את השורות אליה. לפי דיווחים שונים, צוקרברג בעצמו נקט בגישה אישית במיוחד, ושלח בווטסאפ הודעות ישירות למאות חוקרי AI, שבהן הוא הציע להם סכומי עתק, כולל עד 100 מיליון דולר בונוס, כדי לבוא לעבוד על הבינה המלאכותית שלו. הוא גם אירח אנשים לארוחות ערב בבתיו בפאלו אלטו ובאגם לאקאטה, במטרה לגייס אותם.

המסע הזה עורר דאגה רבה ב-OpenAI, ועל פי מארק צ'ן, מנהל המחקר הראשי של החברה, הביא אותה לבצע "עדכון מחדש של מערכת השכר שלנו" ולחשוב על "דרכים יצירתיות לתגמל אנשים מוכשרים". עם זאת, הוא טען במזכר פנימי ששלח לעובדים כי ברוב המקרים, מטא לא הצליחה לגייס את הטאלנטים שרצתה.

מייסד ומנכ"ל מטא הבטיח ש-"אנשים נהדרים נוספים" יצטרפו אליה בשבועות הקרובים, כדי להגשים את המטרה שלה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים