"האם אתם מוכנים לפריצה הבאה? המציאות קובעת: ייתכן שלא"
"לאור זאת, הצורך באסטרטגיית התאוששות סייבר חזקה מעולם לא היה קריטי יותר", כך אמר רונן נוי, מנכ''ל קומוולט ישראל

"מחקר שערכנו באחרונה בקרב יותר מ-1,000 מנמ"רים ומנהלי אבטחה בחן את המוכנות של ארגונים להתאוששות מסייבר. הממצאים שלו מטרידים: היכולת של ארגונים לשחזר נתונים במהירות לאחר מתקפה קשורה ישירות לאסטרטגיית חוסן הסייבר שלהם. 83% מהארגונים בעולם חוו פרצת אבטחה מהותית או אירוע סייבר בשנה החולפת. לאור זאת, הצורך באסטרטגיית התאוששות סייבר חזקה מעולם לא היה קריטי יותר", כך אמר רונן נוי, מנכ"ל קומוולט ישראל.
נוי פתח את אירוע Commvault Shift 2025 – כנס הלקוחות השנתי של ענקית ניהול והגנת הנתונים, שהתקיים היום (ג'), בהפקת אנשים ומחשבים, באולם הגן בשפיים, בהשתתפות מאות נציגים מלקוחות החברה ושותפיה העסקיים.
צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין
נוי ציטט כמה נתונים נוספים מהמחקר: ל-42% מהמנכ"לים לא ברור מי אחראי על חוסן הסייבר וההתאוששות בארגון; 55% מהם לא בטוחים לחלוטין שהם יוכלו לשחזר מערכות ונתונים לאחר תקרית משמעותית; ארגונים מתמודדים עם כ-2,244 מתקפות סייבר בממוצע מדי יום – נתון השקול למתקפה בכל 39 שניות; ומנהלי ה-IT והאבטחה נאבקים להגן על הסביבות, הנכסים, הנתונים והלקוחות שלהם מפני גורמים זדוניים ונוף איומים המתפתח ללא הרף. הוא ציין שאיומי הסייבר ממשיכים לעמוד בראש רשימת הדאגות העסקיות של המנהלים: 75% מהם אומרים שאלה מהווים סיכון בדרגת חומרה בינונית עד רבה. "עליהם לבודד את האיומים, לנטרל אותם ולשוב במהירות למצב מאובטח", הוסיף נוי. לדבריו, "נתוני הגידול באיומים מהדהדים לממצאי מערך הסייבר הלאומי, שלפיהם היקף המתקפות בשנה החולפת בישראל גדל ב-24%".
"במאבק באיומים, זיהוי מוקדם שלהם ובלימת מתקפות סייבר פוטנציאליות לפני שהן מצפינות או גונבות נתונים קריטיים מאפשרים התאוששות מהירה ופשוטה ממתקפות כופרה או נוזקה. התרעה מוקדמת והגנה יזומה על הנתונים תמזער את היקף הנזק מהאירוע", אמר.
"ארגונים פועלים בסביבות מבוזרות, דינמיות ומאוימות"
נוי הוסיף ש-"ארגונים פועלים בסביבות מבוזרות, דינמיות ומאוימות. עליהם להגן על המידע הארגוני שבין עננים, באון-פרם וב-SaaS. האתגר הוא לא רק לגבות את המידע, אלא גם להתאושש מהאירוע באופן מהיר ובטוח. שחזור המידע חשוב, אך לא מספיק: נדרש להקים אזור סטרילי לשחזור, לוודא מה שוחזר, מה המידע הנקי והתקין, וכיצד ניתן להחזיר אותו לייצור במהירות".
"האתגר מורכב", הסביר נוי. "יש לבנות את חוסן הסייבר הארגוני תוך התייחסות לעבודה היברידית, בענן ובאון-פרם, בסביבה מרובת עננים, עם מענה לאיומי סייבר מבוססי AI, הצורך להלום לכלל הרגולציות ומיצוי ההשקעות בהגנה. התאוששות מהירה היא שם המשחק".
"2024 הייתה לקומוולט ישראל שנה של התבססות טכנית וצמיחה עסקית"
לדברי נוי, "פלטפורמת חוסן הסייבר שלנו, Commvault Cloud, מעניקה יכולות שחזור נקי ליעד חלופי, ובפשטות, עם איחוד של כל שכבות ההגנה, הגיבוי וההתאוששות תחת פלטפורמה אחת, מבוססת יכולות AI, ועם מימוש גישת אפס אמון ויכולת ניקוי סטרילי. אנחנו מטפלים במידע בלתי ניתן לשינוי, עם יכולת הגנה ותגובה אוטומטית ומהירה לאירועים, וקיצור זמני ההתאוששות בעד פי ארבעה, בהשוואה לממוצע בתעשייה. עוד שילבנו בה יכולות AI שמאפשרות לקבל תובנות בזמן אמת, לנתח ולזהות שגיאות במהירות, ולבצע פעולות על ידי שימוש בשפה פשוטה, באמצעות הבינה המלאכותית".
"אנחנו פועלים בישראל מאז 2012", סיכם. "2024 הייתה שנה של התבססות טכנית וצמיחה עסקית: עברנו מתפיסת גיבוי מסורתית לחוסן סייבר – מהלך שחיזק את מעמדנו בתחום. המגמה נמשכת גם השנה, לאור הדרישה של הלקוחות הארגוניים לעוד הגנה ועוד חוסן סייבר".
תגובות
(0)