סולארווינדס נרכשת ב-4.4 מיליארדי דולרים והופכת לפרטית
קרן טרן/ריבר קפיטל תרכוש את החברה בעסקת מזומן ● סולארווינדס הייתה קורבן לאחת ממתקפות הסייבר הבולטות של השנים האחרונות, שפגעה במאות ארגונים, כולל מיקרוסופט, פייראיי וגופים פדרליים בארה"ב

ספקית התוכנה סולארווינדס, שהותקפה בסייבר באחת המתקפות הבולטות של השנים האחרונות, הופכת לפרטית: היא תירכש על ידי טרן/ריבר קפיטל בעסקה בשווי של 4.4 מיליארד דולר.
טרן/ריבר קפיטל היא קרן הון-סיכון פרטית מסן פרנסיסקו. העסקה כולה תבוצע במזומן, לפי מחיר של 18.5 דולר למניה – פרמיה הגבוהה ב-35% ממחיר הסגירה הממוצע של מניית סולארווינדס ב-90 הימים האחרונים. סולארווינדס מיוצגת בישראל על ידי פרולוג'יק, שאותה ייסד ומנהל ליאור לוי.
קרנות תומא בראבו וסילבר לייק, שאוחזות יחד ב-65% ממניות סולארווינדס, אישרו את העסקה פה אחד. היא צפויה להיסגר ברבעון השני של השנה, בכפוף לאישורים רגולטוריים ותנאי סגירה. לאחר השלמת העסקה, סולארווינדס תעבור להיות חברה פרטית, מנייתה לא תיסחר עוד בבורסה בניו יורק (NYSE) והסימול SWI יוסר מהלוח של הבורסה.
סודהאקאר ראמאקרישנה, נשיא ומנכ"ל סולארווינדס, אמר כי "סייענו ללקוחות ארגוניים להאיץ טרנספורמציות עסקיות באמצעות פתרונות פשוטים ומאובטחים – המיועדים לסביבות היברידיות ומרובות עננים. בעקבות הרכישה, נספק פתרונות חוסן תפעולי ללקוחותינו בפלטפורמה שלנו. נניב עוד יותר ערך עבור לקוחותינו".
"סולארווינדס מסייעת לעסקים לנהל ולייעל באופן מאובטח את מערכות ה-IT, הרשתות והתשתיות שלהם", אמר דומיניק אנג, מייסד-שותף ומנהל טרן/ריבר קפיטל. "המחויבות שלהם להצלחת הלקוחות והרקורד המוכח שלהם בחדשנות הפכו אותם לשותף אידיאלי עבורנו".
מתקפה שפגעה בסוכנויות ממשל, תשתיות קריטיות ועוד
סולארווינדס עלתה לכותרות ב-2020, אז היא הותקפה בסייבר באופן ממוקד, במתקפה שפגעה בשרשרת האספקה שלה. המתקפה פגעה באוריון, פלטפורמת ניטור הרשת של החברה. הפריצה, שהסבה נזקים והשפעות גלובליים, וניכרים, בוצעה על ידי האקרים רוסים שפועלים בחסות הקרמלין. ההאקרים הצליחו להשיג גישה לא מורשית למערכות של סוכנויות ממשל בארצות הברית, תשתיות קריטיות וארגונים מהמגזר הפרטי.
בין מרץ ליוני 2020 הוזרקה נוזקה לאוריון וזו אפשרה להאקרים, חברי קבוצה APT29, לפרוץ למערכות של ארגונים שונים. קבוצת APT29 נתמכת על ידי ממשלת רוסיה וידועה גם בשם Cozy Bear (דובי חמים ונעים). הקבוצה מקושרת ל-SVR, שירות ביון החוץ של רוסיה – אף שמוסקבה, כצפוי, הכחישה זאת.
הראשונים לזהות שהותקפו ונפרצו היו אנשי פייראיי, אז הבעלים של מנדיאנט. הפריצה פגעה במאות ארגונים בעולם, ובראשם מיקרוסופט ופייראיי, ובעשרות ארגונים פדרליים בארצות הברית. יותר מ-400 מ-500 החברות הגדולות בארצות הברית הורידו את הקובץ הפגום, וחלקן נפרצו. לפי סולארווינדס, "פחות מ-18 אלף" מהלקוחות שלה הורידו את העדכון המזוהם.
כצעד תגובה, הסוכנות האמריקנית לאבטחת סייבר ותשתיות (CISA) הורתה לכל הסוכנויות הפדרליות לסגור את מוצרי אוריון, עד שכל החשבונות שנפרצו והאיומים המתמשכים שזוהו – יבוטלו.
תגובות
(0)