בין אקדמיה לעסקים

פרופסור עדי ערמוני, דיקן בית הספר למינהל עסקים במסלול האקדמי של המכללה למינהל, אינו מסתפק בקריירה האקדמית שלו - שהחלה לפני יותר מ-20 שנה ● מאז 2003 הוא הבעלים והיזם של בית תוכנה המפתח ומשווק מערכות ממוחשבות לניהול תהליכי ליבה עסקיים ותפעוליים במגזרי הביטוח והבריאות ● "אני מביא למסלול האקדמי את קשריי ואת מתודולוגיות הניהול מהעולם העסקי", הוא אומר

תחום מערכות המידע בענף הביטוח עובר טלטלה בשנים האחרונות, כאשר אחד המנועים של המהפכה הזו היא הרגולציה. פרופסור עודד שריג, שנכנס לתפקידו לא מזמן כמפקח על שוק ההון והביטוח, הדגיש לא פעם את מרכזיות מערכות המידע בתעשיית הביטוח והחשיבות שלהן ביישום רגולציות.

פרופסור עדי ערמוני, דיקן בית הספר למינהל עסקים במסלול האקדמי של המכללה למינהל, סבור שהתוצאה הישירה של מדיניות הרגולציה של המפקח על הביטוח, תהיה הגדלת היקף ההשקעות של חברות הביטוח בתחומי ה-IT. לדעתו, הדבר יתבטא במיוחד בפיתוח ובשדרוג מערכות התוכנה של החברות – אקט לו תהיה השפעה מכרעת על יעול ושקיפות תהליכי הטיפול בתביעות.

"הקטנת זמן הטיפול בתביעה, כרוך ביישום מערכות ממוחשבות לניהול חכם וממוקד של התהליך, פקוח הדוק על כל המעורבים – דוגמת חוקרים, שמאים, אוספי חומר וכד' – והגברת השקיפות של התהליך כלפי המבוטחים", מסביר פרופ' ערמוני.

הוא מתייחס לסוגיה זו לא רק מנקודת ראות אקדמית, אלא גם בתור מי שמכיר את התעשייה ופעיל בה שנים רבות. מאז 2003 ערמוני הבעלים והמנכ"ל של בית תוכנה בשם KBIS, מתמקד בפיתוח מערכות ממוחשבות לניהול תהליכי ליבה עסקיים ותפעוליים עבור מגזרי הביטוח והבריאות. "החלטתי להקים את החברה על התפר שבין מחקר ופרויקטים של יעוץ שעשיתי למספר גופים בינלאומיים", הוא אומר.

את החברה הוא הקים בהשקעה עצמית – דבר נדיר בעולם היזמות. המוצר הראשון שפיתחה החברה היה מערכת שמבצעת בקרה וניהול ממוחשבים של חשבונות שמוגשים לחברות הביטוח על ידי ספקים רפואיים. שמה של המערכת הוא נמי"ר – ניהול ממוחשב של ידע רפואי.

"כל הספקים שעובדים עם בתי החולים שולחים חשבוניות לחברות הביטוח וחברות הביטוח משלמות סכומי עתק כל שנה לאותם ספקים", מסביר ערמוני. "שלב הבקרה כאן הוא מאוד קריטי. ההסכמים עם הקופות הם מאוד מורכבים, יש אינסוף רכיבים, שירותים ונהלים ומאוד קשה לבקר את זה. נמי"ר עוסקת בסילוק אוטומטי של תביעות רפואיות. המערכת מתבססת על מודולים ייחודיים המאפשרים טיפול מלא בתביעת התשלום מרגע שהגיעה לחברות הביטוח. בנוסף, מטפלת המערכת בקבלת מצבו הביטוחי של המבוטח, באמצעות פנייה מקוונת למערכות הליבה של החברה, כניסה לתהליך אוטומטי מורכב וייחודי הקובע את המשך תנועת החשבון במערכת".

השלב הבא בפרויקט של פרופ' ערמוני היה פיתוח מערכת נסיכ"ה – ניהול ספקים, כספים והסכמים, שמהווה לדעתו את גולת הכותרת. "מערכת זו מספקת תשובה מקיפה לצורך האמיתי שזיהינו מתוך היכרותינו העמוקה של שוק הביטוח – תמיכה ממוחשבת בתהליכים מרכזיים. המדובר במערכת אינטרנטית שפותחה בטכנולוגיה העדכנית ביותר, ומספקת פתרון מלא ומקיף לכל התהליך – החל משלב הוצאת ההזמנה על פי החוקה העסקית שמוגדרת על ידי חברת הביטוח, העברתה לספק באמצעות פורטל אינטרנטי, קליטת הנתונים והדוחות מהספקים, תיוקם האוטומטי במערכת האופטיות של חברת הבטוח והזנת הנתונים שנקלטו ישירות למערכות הליבה".

פרופסור ערמוני מודע לזה שמערכות ERP מתיימרות לספק פונקציונאליות דומה לפונקציות שמציעות המערכות מתוצרת KBIS, אולם הוא אינו מודאג. "איני מזהה מתחרים ישירים, שכן שווקי הביטוח והבריאות הם נישה המחייבת ידע והיכרות מעמיקים וייחודיים. המערכות ה-'גנריות' אינן מסוגלות לספק פתרון יעיל ומתקדם".

תעודת זהות

פרופסור ערמוני הוא בעל תואר שלישי במערכות מידע עם התמחות בבינה מלאכותית מאוניברסיטת תל אביב. הוא למד הנדסה במסגרת העתודה האקדמית, ולאחר סיום לימודיו שירת חמש שנים כראש מדור באגף התכנון של צה"ל. הוא השתחרר בדרגת רב-סרן.

בעולם האקדמי שימש ערמוני בתפקידים בכירים במוסדות להשכלה גבוהה שונים. בנוסף, הוא חבר במערכות עיתונים מקצועיים ופרסם מספר ספרים בתחומי מערכות המידע. מזה שלוש שנים הוא משמש כדיקן בית הספר למינהל עסקים במסלול האקדמי של המכללה למינהל. במסלול האקדמי לומדים כ-11 אלף סטודנטים, מתוכם 4,700 סטודנטים לתואר ראשון ושני בבית הספר למנהל עסקים. יצוין, כי זהו המוסד האקדמי הלא מתוקצב הגדול ביותר בישראל.

מדברים הרבה על שילוב בין אקדמיה ותעשיה, אולם אתה מייצג את שניהם. למה אתה די חריג?
"אני חושב שיש יתרון גדול באנשי אקדמיה שגם מעורים בתעשייה – ובמיוחד במקצעות כמו מנהל עסקים. אני מביא למסלול האקדמי את הקשרים והמתודולוגיות שלי מהעולם העסקי. אני מקפיד לשלב תובנות ודוגמאות מהעולם העסקי בהרצאות ולקרב מנהלים מהתחום העסקי לעולם האקדמי באמצעות הקמת Advisory Board.

קורסים שונים מתחום ה-IT מהווים כ-15% מכלל הקורסים בתוכניות הלימודים שלנו. על פי תפישתי, לא יכול להיות שמנהל יסיים פה את לימודיו ללא היכרות עם מערכות מידע".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. ערן אלראי

    בהחלט מרשים לשמוע הדגשים פרגמטיים ביותר על תעשיית מערכות המידע ממרום הנסיון והאקדמיה. כל הכבוד.

אירועים קרובים