נשים ומחשבים: שרון שאולי, טינגז

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● הפעם: שרון שאולי, מנהלת מוצר ופרויקטים בכירה, חברת טינגז, חטיבת הדיגיטל של וואן

שרון שאולי, מנהלת מוצר ופרויקטים בכירה בחברת טינגז, חטיבת הדיגיטל של וואן. צילום: יח"צ

שם ותפקיד: שרון שאולי, מנהלת מוצר ופרויקטים בכירה, חברת טינגז (Tingz), חטיבת הדיגיטל של וואן (ONE).

ותק: כ-20 שנות ניסיון בתחום. כשנה בטינז.

תפקידים קודמים: מנהלת מוצר ופרויקטים בחברות מטריקס, איזי פורקס, סטארט-אפ וג'קדה.

השכלה: תואר ראשון בסטטיסטיקה ויחסים בינלאומיים מהאוניברסיטה העברית, לימודי תעודה בהנדסת תוכנה מהמכללה למנהל.

משפחה: נשואה, 3 ילדים.

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה?

מפגש מקרי עם חברה טובה, אשר לא ראיתי שנים, ואירע בסוף לימודי התואר הראשון בסטטיסטיקה הוביל אותי לשנות מסלול. החברה סיפרה לי, כי המדינה מממנת לימודי הסבה להנדסת תוכנה לבעלי תואר ראשון. אחרי שנחשפתי בתואר בסטטיסטיקה לתכנות בסיסי, ואחרי שלוש שנים של לימודים ריאליים, הבנתי שאלה התחומים שבהם אני רוצה להתפתח, וכי יש כאן הזדמנות להיכנס לעולם ההיי-טק הצומח. כך יצא, שבתום התואר הראשון הלכתי שוב ללמוד, הפעם הנדסת תוכנה.

אחרי הלימודים התחלתי לעבוד במטריקס כמתכנתת, ובחברות הבאות שבהן עבדתי כבר שימשתי בתפקידי ניהול מוצר וניהול פרויקטים. היום בטינגז אני משלבת את כל התחומים שבהם התמקצעתי לאורך השנים, ואני מנהלת פרויקטים גם בהיבטים של ניהול מוצר וניהול לקוח אצל לקוחות, כמו: צים – עבורה אנחנו מקימים עכשיו פורטל ארגוני מבוסס SharePoint, אוטומציה החדשה – עבורה החברה מפתחת פלטפורמה חדשנית לאתרי אינטרנט, מבוססת WordPress או Robomo – עם פיתוח אפליקציית IoT המלווה את הרובוט.

האם את חושבת שיש אפליה כלפי נשים בתעשייה?

נשים הן במיעוט בעולם ההיי-טק וזה בולט יותר ככל שמטפסים בתפקידי הניהול. אלו הן  עובדות שקשה להתווכח עליהן. אבל בחוויה האישית שלי, דווקא חברות ההיי-טק מפתיעות לטובה. ייתכן, שהסיבה נעוצה בכך שזו סביבת עבודה שמראש שמה את ההון האנושי במרכז, ומכאן גם גישה יותר פרוגרסיבית לנשים. במהלך הקריירה יצא לי לפגוש לא פעם נשים ואף לעבוד בצוותי ניהול מוצר, שבהם מספר הנשים היה זהה למספר הגברים. תחום המוצר וניהול הפרויקטים הוא תחום שמצריך מולטי-טאסקינג קשוח לצד יכולות בין-אישיות גבוהות – שתי תכונות שלנשים כנראה יש יתרון בהן, ואולי זו עוד סיבה מדוע בחרתי בתפקיד הזה.

האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה, על רקע היותך אישה?

למזלי עבדתי תמיד בחברות פרטיות ובסטארט-אפים ונהניתי מיחס הוגן. מעולם  לא הרגשתי שהמגדר שלי השפיע לרעה על הקריירה שלי. לאורך השנים נהניתי מהתחשבות שאפשרה לי גמישות מלאה בניהול הזמן גם סביב חופשות הלידה וגידול הילדים.  ולמרות  שלא נתקלתי באפליה על רקע היותי אישה (אלא להיפך – הרבה פרגון ותמיכה), ברור שזה לא הסטנדרט בעולם העבודה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים