הסטארט-אפ החדש של מירה מוראטי כבר שווה 12 מיליארד דולר

חברת ה-AI של מי שהייתה ה-CTO של OpenAI גייסה שני מיליארד דולר כמה חודשים אחרי ההקמה ● חברות ענק כמו אנבידיה ו-AMD השתתפו בסבב ● המוצר הראשון - "בחודשיים הקרובים"

עמוד ה-X של מירה מוראטי.

Thinking Machines Lab הוקמה רק לפני כמה חודשים, פחות מחצי שנה, ועדיין אין לה מוצר, שלא לדבר על הכנסות. למרות זאת, היא כבר שווה 12 מיליארד דולר. החברה הודיעה היום (ד') כי גייסה שני מיליארד דולר.

אחת הסיבות לעלייה המטאורית הזאת היא שמדובר בחברה שבראשה עומדת מישהי שנחשבת לסופרסטארית, ועוד בעולם הבינה המלאכותית: מירה מוראטי, שקצת לפני שהקימה אותה פרשה מתפקיד סמנכ"לית הטכנולוגיות של לא אחרת מאשר OpenAI. מוראטי עזבה את החברה של סם אלטמן בספטמבר האחרון, הקימה את Thinking Machines Lab בפברואר וגייסה חברות ענק כגון אנבידיה, AMD, סרוויס נאו וסיסקו להשקיע במיזם החדש שלה. קרן a16z של אנדרסן הורוביץ הובילה את סבב הגיוס.

מוראטי הכריזה על הסבב בחשבון ה-X שלה, בפוסט הראשון שכתבה בו מאז פברואר. היא ציינה כי האמונה שלה היא שהבינה המלאכותית צריכה להרחיב את היכולות והידע של בני האנוש, וכי "ברוח החופש, עליה להיות מופצת באופן נרחב ושוויוני ככל האפשר". מוראטי הביעה תקווה שהחזון הזה "מהדהד בקרב אלה שחולקים את מחויבותנו לקידום התחום".

"אנחנו נרגשים בכך שבחודשיים הקרובים נוכל להשיק את המוצר הראשון שלנו, שיכלול רכיב משמעותי של קוד פתוח, ויהיה שמיש עבור חוקרים וסטארט-אפים שמפתחים מודלים מותאמים אישית", כתבה.

Thinking Machines מפתחת בינה מלאכותית מולטי-מודאלית, שמתאימה לדרכים שבהן אנשים מתקשרים באופן טבעי. על פי החברה, המערכות האלה עתידות להיות כאלה שיותר ניתן להסתמך עליהן מאשר המערכות הקיימות, יותר בטוחות ומאפשרות יותר אפליקציות מאשר המתחרות.

"כולם" מעוניינים בעובדים של OpenAI

OpenAI ספגה בשנים האחרונות, ובעיקר בחודשים האחרונים, עזיבות של בכירים רבים, שלקחו איתם את הידע והניסיון למקומות אחרים. ה-"פיצוץ" הגדול היה עם ד"ר איליה סוצקבר, שותפו של אלטמן להקמת החברה, שנאלץ לעזוב לאחר שתמך בהדחתו מתפקיד המנכ"ל. בסופו של דבר, OpenAI העדיפה שאלטמן יחזור, וד"ר סוצקבר עזב והקים את סייף סופראינטליג'נס, שגם היא הפכה לשם עולה בשמי עולם ה-AI. אגב, מי ששימשה כמנכ"לית הזמנית, בין שתי התקופות של אלטמן, היא מוראטי. אחרי שהקימה את Thinking Machines, היא גייסה אליה עובדים ומנהלים רבים מ-OpenAI, שמהווים שני שלישים מהצוות של החברה החדשה.

בגלל ההצלחה שלה עם ChatGPT והגרסאות השונות של מודל ה-GPT הפכה OpenAI לחברה שרבים לוטשים עיניים לטאלנטים שלה, ומנסים לפתות אותם לעבור אליהם תמורת הרבה מאוד כסף. מארק צוקרברג הציע לכמה מהם סכומים נכבדים מאוד, עד כדי מענק חתימה של 100 מיליון דולר, כדי שיעזרו לו (ולמטא) לממש את חזון "הבינה המלאכותית הסופר אינטליגנטית" שהוא מדבר עליו כבר כמה חודשים. חברה נוספת של בכיר לשעבר ב-OpenAI, שמעסיקה עובדים רבים ש-OpenAI מככבת בקורות החיים שלהם, ושגייסה הרבה מאוד כסף, היא אנת'רופיק של דריו אמודאל.

OpenAI ניסתה לצמצם נזקים על ידי שיפור בשכר ובתנאים של העובדים, כדי שלא יעזבו אותה, אולם ההצלחה שלה חלקית בלבד.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים