הנשיא ביידן חתם על צו מנהלי בנושא הבינה המלאכותית

הבית הלבן הכניס אתמול (ב') לתוקף את הצו המנהלי שעליו שקדו בממשלה לאורך תקופה, ושמטרתו להנחות חברות AI כיצד לשמור על הטכנולוגיה החדשנית והמשבשבת בטוחה, מאובטחת ומהימנה

חתמו על צו מנהלי לשימוש אחראי ב-AI. ממשל ביידן-האריס והבית הלבן.

נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מוציא לפועל אתמול (ב') צו מנהלי בנושא AI. לפי ממשל ביידן-האריס, מדובר ב"ציון דרך כדי להבטיח שאמריקה תוביל את הדרך בתפישת האבטחה ובניהול הסיכונים של בינה מלאכותית".

הצו המנהלי קובע סטנדרטים חדשים לבטיחות ואבטחה של AI, מגן על פרטיותם של האמריקנים, מקדם את ההון העצמי וזכויות האזרח ואמור לשרת צרכנים ועובדים, לקדם חדשנות ותחרות וכן הוא "מקדם מנהיגות אמריקנית ברחבי העולם" בתחום, כך לפי הממשל האמריקני.

בהודעת הבית הלבן נכתב כי "כחלק מהאסטרטגיה המקיפה של ממשל ביידן-האריס לחדשנות אחראית, הצו המנהלי מתבסס על פעולות קודמות שהנשיא נקט, כולל עבודה שהובילה להתחייבויות וולונטריות של 15 חברות מובילות להניע פיתוח בטוח, מאובטח ואמין של AI".

כוונת הממשל היא לחברות ענק כמו אנטרופיק (Anthropic), גוגל (Google), מיקרוסופט (Microsoft) ושותפתה, המובילה את תחום ה-GenAI בינתיים,  OpenAI, שהכריזו בעצמן על מחויבות לאחריות בפיתוח ה-AI, שהקימו פורום בטיחות לחקר נזקים אפשריים מ-AI, ושלאחרונה גם התחייבו למימון משותף של הפורום ב-10 מיליון דולר. גם מטא (Meta), יבמ (IBM), אנבידיה (Nvidia) ופלנטיר (Palantir), בין היתר, כבר הסכימו מרצונן להפגין אחריות בתחומי הבטיחות והאבטחה בפיתוח הבינה המלאכותית המתקדמת.

משבשת את העולם כבר כמעט שנה. GenAI.

משבשת את העולם כבר כמעט שנה. GenAI. צילום: צויר על ידי בינה יוצרת. ShutterStock

מה משמעות הצו?

יצוין כי הצו מתבסס, כאמור, על ההתחייבויות הוולונטריות שהבית הלבן השיג בעבר מחברות ה-AI המובילות ומייצג את הפעולה המחייבת הראשונה של הממשלה בתחום הטכנולוגיה. בנוגע לרשמיות ומשמעות ההוראות הנכללות בצו, רשת CNBC דיווחה כי כמו בכל הצווים מסוגו המוצאים על ידי הממשלה בארה"ב, יש לצו האחרון "תוקף כמו של חוק", כך אמר גורם בכיר בממשל ששוחח עם עיתונאים. עם זאת, הצו אינו נחשב כאמצעי לאסדרת התחום, ואין לו את אותה העוצמה – או השיניים בעת הצורך בסנקציות למפריו – כמו לרגולציה מוסדרת, שבכל הנוגע ב-AI עדיין לא קיימת.

"בהתחשב בקצב של (התקדמות – ג"פ) הטכנולוגיה הזו, אנחנו לא יכולים לנוע בקצב ממשלתי או במגזר הפרטי, אנחנו צריכים לנוע מהר, ממש מהר – באופן אידיאלי מהר יותר מהטכנולוגיה עצמה", הסביר ראש הסגל של הבית הלבן, ג'ף זינטס, את הסיבה לבחירה בהוצאת צו ולא בחקיקה רגולטורית. "צריך להמשיך להיות פרואקטיבי, לצפות לאן פני הדברים, להמשיך לפעול מהר ולמשוך כל מנוף שאנחנו יכולים", הוסיף זינטס, שצוטט על ידי ה-CNN.

הצו המנהלי שעליו חתם אתמול ביידן כולל מספר הוראות עיקריות הנוגעות לכמה וכמה אספקטים בגזרת ה-AI. לדוגמה, הצו מכיל הנחיות לסוכנויות פדרליות כיצד לפתח וליישם אסטרטגיות המתאימות לעקרונות של AI אחראית, כולל הבטחה שמערכות AI יהיו הוגנות, שקופות ואמינות. עוד עניין שאליו נדרש הצו הוא קביעת אסטרטגיית מחקר ופיתוח לאומית לנושא ה-AI. אסטרטגיה זו תתמקד בתמיכה במחקר בסיסי וביישומי AI, כמו גם בפיתוח תקני בינה מלאכותית ושיטות עבודה מומלצות. הצו, כך סבורים בממשל ביידן-האריס, עתיד לקדם שימוש בבינה מלאכותית כדי לשפר את חייהם של האמריקנים – כולל שימוש ביכולות ה-AI החדשניות כדי להתמודד עם אתגרים כמו שינויי אקלים, שירותי בריאות וחינוך.

בנוסף הצו מבקש להפחית את הסיכונים הנשקפים מ-AI, ומעודד פיתוח אמצעי הגנה להגנה מפני התקפות סייבר המופעלות על ידי בינה מלאכותית, כמו גם הגנה מפני מערכות AI מוטות או מפלות. כמו כן הצו המנהלי קובע שיש להקים מועצה חדשה שעניינה AI, שתייעץ לנשיא על מדיניות מועדפת ורצויה בתחום. המועצה הזו עשויה לכלול נציגים מהאקדמיה, התעשייה והממשלה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים