חדש: מכון טכנולוגי למגזר הדרוזי – בעוספיה

המכון, שהוקם על ידי העמותה לקידום מעמד החייל הדרוזי, מבקש להביא להגדלת שיעור הדרוזים בהיי-טק הישראלי, ולסייע בצמצום הפער בין בני העדה לציבור היהודי

הדמיה של המכון החדש. מקור: העמותה לקידום מעמד החייל הדרוזי

מגוון היא אחת ממילות הבאזזז החמות ביותר בתעשיית ההיי-טק בשנים האחרונות. הכוונה היא לשילובן בענף של אוכלוסיות שסובלות מתת ייצוג בו או מאפליה. בארץ, הכוונה היא בעיקר לנשים, ערבים, חרדים ולהט"בים.

אוכלוסייה שכמעט שלא מדברים עליה בהקשר הזה – וצריכים לדבר – היא המגזר הדרוזי, שגם הוא סובל מתת ייצוג בענף. העמותה לקידום מעמד החייל הדרוזי רוצה לשנות את המצב והקימה בעוספיה מכון טכנולוגי ראשון למגזר זה, שמיועד להכשיר צעירים וחיילים משוחררים מהעדה לתחומי הטכנולוגיה, ההיי-טק וההשכלה הגבוהה. טקס הנחת אבן הפינה למכון יתקיים מחר (ג') בהשתתפות יזהר שי, שר המדע והטכנולוגיה, השייח' מוואפק טריף, המנהיג הרוחני של העדה הדרוזית, פרופ' אורי סיוןֿ, נשיא הטכניון, ובכירים במשק הישראלי. את האירוע ינחה עיתונאי חדשות 13 אלון בן דוד.

"לעמוד ביחד לא רק מתחת לאלונקה אלא גם בהיי-טק"

קופטאן חלבי, יו״ר העמותה, אמר כי ״הגיעה העת שמדינת ישראל תעשה כל שביכולתה שאנחנו, אחיכם הדרוזים, נעמוד לצדכם לא רק מתחת לאלונקה אלא גם בחברת ההיי-טק, באקדמיה ובחברות הציבוריות, כאזרחים שווי זכויות ולא פחות מכך – שווי הזדמנויות״.

לדברי חלבי, "המכון משקף בהלימה מלאה את המשימה הלאומית ושאיפותיה של העמותה לפעול באופן משמעותי לצמצום הפערים הקיימים בין בני העדה לציבור היהודי בתחום ההשכלה הגבוהה, וכן בהשתלבות במשק ובתעשייה, פרט בתחומי ההיי-טק והטכנולוגיה השונים. המכון מוקם מתוך שליחות היסטורית ורצון להגביר את המוטיבציה בקרב בני הנוער ללימודים גבוהים, וכן הכוונתם לשם ולקריירה מדעית-טכנולוגית. מטרה מרכזית נוספת היא קידום נשים ועידוד בנות מהעדה הדרוזית להשתלבות בלימודים בתחומי ההיי-טק והמדעים המדויקים".

המכון יכלול בשלב הראשון שתי קומות ובהן כיתות לימוד, משרדים וחללי עבודה, שיושכרו בתנאים מיוחדים.

העמותה לקידום מעמד החייל הדרוזי נוסדה ב-2009, מתוך הכרה בהכרח להעצים צעירים מהקהילה הדרוזית, ובפרט חיילים, חיילים משוחררים ואנשי מילואים, על מנת לסייע באתגרים הניצבים בפניהם: השתלבות בחברה הישראלית, מימון השכלה גבוהה וכניסה לשוק העבודה. החל מ-2017, העמותה מייצגת את ישראל בעולם נגד ה-BDS, במסגרת פרויקט הרשת הכחולה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים