ארה"ב מוציאה את מיקרוסופט מתוכנית בקשת ויזות לעובדים זרים: "היא מרמה"
לטענת סגן הנשיא, ג'יי.די.ואנס, מיקרוסופט פיטרה עובדים אמריקניים והחליפה כל אחד מהם ב-"1.5 עובד-משרת זר" ● "לא הייתה חברה שניצלה את השיטה לרעה יותר ממנה", אמר ● גם אדובי, טאטא ואחרות יושעו מהתוכנית
סגן נשיא ארצות הברית, ג'יי.די. ואנס, הודיע היום (ה') על החלטה להשעות את מיקרוסופט מתוכנית שמאפשרת לעובדים זרים בעלי כישורים מיוחדים לקבל ויזה לעבודה במדינה (H-1B). זאת, בטענה חמורה למרמה.
ואנס הודיע על ההחלטה במסיבת עיתונאים בבית הלבן. הוא אמר כי "לא הייתה חברה שניצלה את השיטה לרעה יותר ממיקרוסופט. אם עושים את המתמטיקה, מיקרוסופט החליפה כל עובד (אמריקני – י"ה) שהיא פיטרה בעובד-משרת זר וחצי". לדבריו, חברת הענק פיטרה 6,000 עובדים אמריקניים ובמקביל קיבלה 6,300 אשרות H-1B ועוד 3,000 גרין קארדים.
שר העבודה האמריקני, קית' סונדרלינג, הודיע על חברות טק גדולות נוספות שיושעו מהתוכנית, בהן אדובי, טאטא ואינפוסיס. כמו כן, הוא ציין שהמשרד יחקור תשע אוניברסיטאות – כולל הרווארד, ייל וסטנפורד – בחשד שהביאו סטודנטים זרים לעבוד בשכר נמוך, "שמערער את רמת השכר בארצות הברית" – לפי ויזת J-1. המפקח הכללי לענייני עבודה, אנתוני ד'אספוזיטו, מסר שהוא כבר שלח לאוניברסיטאות הללו זימונים לחקירה.
מסלול קל יותר לקבלת תושבות
H-1B היא ויזה די מבוקשת, שכן היא מאפשרת עבודה בארצות הברית ומהווה מסלול קל יותר לקבלת תושבות במדינה. עם זאת, היא מיועדת רק לעובדים בעלי כישורים מיוחדים, ידע מקצועי ייעודי ותואר אקדמי (לפחות תואר ראשון). מי שמגישה את הבקשה היא החברה המעסיקה – העובד או המועמד לעבודה לא יכול לעשות זאת. הקונגרס האמריקני קבע מכסה של 85 אלף ויזות כאלה בכל שנה, מהן 65 אלף במסלול הרגיל ו-20 אלף לבעלי תואר שני ומעלה מאוניברסיטאות בארצות הברית. הוויזה היא לתקופה של שלוש שנים, עם אופציה להארכה עד לשש שנים.
לפי הנתונים, מדי שנה, כ-300-500 ישראלים מקבלים ויזות H-1B חדשות, וההערכות הן שמספר הישראלים בעלי הוויזות הללו שעובדים כיום בארצות הברית עומד על 1,500-2,500 עובדים – רובם המכריע בתעשיית ההיי-טק. בפועל, רוב הישראלים שעוברים לעבוד בארצות הברית עושים זאת עם ויזה שמיועדת למבצעי רילוקיישן – L-1.
טרם התקבלה תגובת מיקרוסופט.










תגובות
(0)