כיצד לנסות לשרוד בלהיות מנמ"רית – ולהצליח

עדית חן, סמנכ''לית מערכות המידע של קבוצת לובינסקי, שיתפה את חברות פורום הנשים של אנשים ומחשבים, WIT, בניסיון שלה - מהמורה למתמטיקה שלא האמינה בה ועד להיותה מנמ"רית של חברה גדולה

עדית חן, סמנכ"לית מערכות המידע של קבוצת לובינסקי.

"אני חבה חלק מההצלחה המקצועית שלי למורה שלא פרגנה לי בילדות. המורה למתמטיקה הודיעה להוריי כשהייתי בבית הספר שאני לא מתאימה ללימודי המקצוע, והיא רצתה להוריד אותי הקבצה. זה נתן לי את הרצון להוכיח לה שהיא טעתה ושאני יכולה ללמוד מקצועות טכנולוגיים, אז הלכתי לכיתת פיזיקה עם כל הבנים ובלי חברות. אגב, אתי בן זאב, מנמ"רית בנק הפועלים, הייתה איתי באותה הכיתה. זו לא הייתה בחירה פופולרית, אבל היא התוותה לי דרך לחיים – ותודה למורה", כך אמרה עדית חן, סמנכ"לית מערכות המידע של קבוצת לובינסקי.

חן דיברה במפגש פורום הנשים WIT מבית אנשים ומחשבים, שנושאו היה "שוברות שוויון – הצדעה לנשים בכל החזיתות". מפגש הפורום נערך היום (ד') בבית אורקל בפתח תקווה, בהשתתפות יותר מ-100 נשים בכירות, והנחתה אותו גילי שלזינגר, מנהלת חטיבת SaaS באורקל ישראל ומובילת הפורום.

"אחרי הצבא", המשיכה חן לספר, "פגשתי קרוב משפחה – מהנדס שעבד בתעשייה האווירית ושעסק בתכנון תא הטייס של מטוס הלביא. הלכתי ללמוד הנדסה, תעשייה וניהול, והבנתי, אולי, 'בבטן', שמחשבים זה העתיד".

היא ציינה כי "ב-14 השנים הראשונות לעבודתי הייתי בחברות ייעוץ ועסקתי בכמה פרויקטים גדולים, ביניהם נמ"ר במשרד הבריאות. משם עברתי לעבוד בחברה גלובלית, ובה קיבלתי כלים מקצועיים רבים של 'עשה ואל תעשה'. אחרי 20 שנים בצד הספק עברתי לצד הלקוח, והייתי מנמ"רית דואר ישראל במשך שבע שנים. תוך כדי משא ומתן על התפקיד הבא, קיבלתי הצעה לתפקיד הנוכחי שלי בלובינסקי, ופעלתי לפי תחושת הבטן שלי – ולקחתי אותו".

"אני אוכלת את החיים בביסים גדולים", אמרה חן. היא סיכמה בכמה עצות לנשים: "דעי תמיד מה את רוצה בראייה קדימה, כי רק את היא זו שתנהל את הקריירה שלך; אל תאטי במהלך המסלול, בשל סיבות כגון בית ומשפחה, משום שככל שתאטי, הסיכוי להדביק את הפער יקטן; אל תאפשרי לדבר כלשהו להפריע לך בדרכך – זה הכול בראש שלנו; טעמי מהכול, כך שתוכלי לבחור מה נכון, 'טעים' לך, ומה לא; העזי!; היי שמחה ומאושרת, כי זה משפיע באופן גורף על כלל סביבת הניהול של האישה המנהלת".

גילי שלזינגר, מנהלת חטיבת SaaS באורקל ישראל ומובילת פורום WIT של אנשים ומחשבים.

גילי שלזינגר, מנהלת חטיבת SaaS באורקל ישראל ומובילת פורום WIT של אנשים ומחשבים. צילום: פלי הנמר

שלזינגר, שפתחה את המפגש, אמרה כי "למרות המצב, הנתונים מספקים עידוד ואופטימיות, יש אור בקצה המנהרה: אמנם רק 13% מהמנכ"לים.ות הן מנכ"ליות, אבל לפני חמש שנים הנתונים היו גרועים יותר. שיעור הנשים בהיי-טק עומד על 35% – נתון המהווה שיפור לעומת 30% בעבר. רק 16% מההנהלה הבכירה בארגונים הן נשים".

"אורקל", הוסיפה, "נמצאת במצב מעט יותר טוב. בראש החברה עומדת צפרא כץ, ישראלית לשעבר ומהנשים החזקות במשק העולמי, ויש לה אג'נדה נשית".

לדבריה, "בעוד שמספר הנשים נמוך ברוב תחומי ההיי-טק, יש לא מעט נשים בענף הביו-טק. זה מעודד. כנראה שנשים מתחברות לעולם הפארמה כי יש שם סביבה פחות לחוצה וגברית".

לסיכום ציינה שלזינגר כי "אף שהייתה התקדמות בנושא, יש דרך ארוכה לעבור עד שנגיע לשוויון מלא למחצית מהאוכלוסייה. זו אחת הסיבות להקמת הפורום – ליצור קהילה מפרגנת, בדומה לקליקות גבריות. נמשיך לחשוב איך נשים יכולות לעזור לנשים להתקדם. יש מקום לאופטימיות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים