"המחסור בכוח אדם – צוואר בקבוק במסעות הדיגיטל"

"אנחנו עורכים הכשרות רבות, פיזיות ו-וירטואליות, לצמצום פער זה, ונגדיל את היקפן לאורך זמן, כי המחסור הזה עוצר ארגונים מלנוע קדימה", הבטיח אור רוזן, מנהל פעילות עסקית למגזר האנטרפרייז ב-AWS ישראל

אור רוזן, מנהל פעילות עסקית למגזר האנטרפרייז ב-AWS ישראל.

"המחסור בכוח אדם ב-IT מהווה צוואר בקבוק בארגונים שחפצים לעשות את המסע הדיגיטלי שלהם. לקחנו על עצמנו את האתגר ואנחנו עורכים הכשרות רבות, פיזיות ו-וירטואליות, לצמצום פער זה. נגדיל את היקף ההכשרות שלנו לאורך זמן, כי המחסור הזה עוצר ארגונים מלנוע קדימה", כך הבטיח אור רוזן, מנהל פעילות עסקית למגזר האנטרפרייז ב-AWS ישראל.

רוזן דיבר במפגש הראשון לשנה זו של פורום C3 מבית אנשים ומחשבים, שעסק באתגרי המנמ"ר.ית ל-2022 והתקיים היום (ד') באולם האירועים East בתל אביב. את המפגש הנחו פלי הנמר, יזם ונשיא אנשים ומחשבים, יהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה, ורונן זרצקי, יו"ר הפורום.

לדברי רוזן, "באחרונה, AWS חגגה 15 שנים מהשקת השירות הראשון בענן, ומאז יש האצה בכמות השירותים שהיא מספקת. גרטנר ממקמת אותה כמובילה בתחום הענן הציבורי זה 11 שנים ברציפות, בחדשנות ובמימוש החזון. ב-2013 המחזור שלה עמד על שלושה מיליארד דולר, ומאז הוא נסק ל-62 מיליארד".

הוא דיבר על פרויקט ה-IT המרכזי כיום בשוק – מכרז הענן הממשלתי נימבוס, ש-AWS וגוגל זכו בו, ושבעקבותיו שתי חברות אלה, וכן אורקל ומיקרוסופט, מקימות בימים אלה אזורי ענן בישראל. לדבריו, "המכרז הזה עושה מהפכה בשוק הישראלי. עוד בטרם מגיע הענן שלנו לארץ, כבר סיפקנו ללקוחות חיבוריות לחו"ל. את הדטה סנטר הייעודי שלנו לענן המקומי אנחנו בונים מההתחלה, נבנה שלושה אזורים לטובת זמינות ויתירות".

רוזן סיים בציינו כי "אנחנו מתחייבים לספק ללקוחות הארגוניים – מארגונים מסורתיים ועד לאלה שנולדו בענן – מגוון שירותים רחב, תוך מענה לכלל אתגרי המנמ"רים: עולמות הדטה, מערכות הליבה, איומי הסייבר, כוח אדם טכנולוגי, RPA ואוטומציה, ועולם הבוטים".

צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין

מני צרפתי, ארכיטקט פתרונות אזורי ברד-האט, אמר כי "האתגר בעולם החדש והמשתנה הוא לא טכנולוגי, כי אם תרבותי-ארגוני. מבנה הארגון צריך להשתנות, ועליו לפעול בשילוב טכנולוגיות מאוד מבוזרות. זאת, לצד מענה לאתגר מחשוב הקצה".

על מנת שארגונים יהפכו להיות כאלה שנולדו לכאורה בענן, קלאוד נייטיב, אמר צרפתי, "יש לטפל בכמה היבטים טכנולוגיים: קונטיינרים שהם קודם כל אוטונומיים, ועובדים בכל מקום באותה הצורה; עבודה בסביבת לינוקס; ניהול דינמי; וכן מיקרו-שירותים, מיכון ותזמור".

מני צרפתי, ארכיטקט פתרונות אזורי ברד-האט.

מני צרפתי, ארכיטקט פתרונות אזורי ברד-האט. צילום: ניב קנטור

"עברנו שינוי: ממערכות שהביטו על שרת ועליו שמו מכונה וירטואלית למצב החדש – להתמקד באפליקציה, כך שהיא תיחשף לדטה תוך כדי תנועה", ציין. הוא הוסיף כי "עיקרון נוסף קשור לאבטחה ולמורכבות ה-IT: בבואנו לתכנן ולבנות IT בארגון, יש להתחשב גם בממד התקשורת בין האנשים, כפי שקבע לפני שנים המתכנת מלווין קונוויי, שאמר ש-'ארגונים שבונים מערכות… מוגבלים לייצר מערכות שהן העתקים של המבנה התקשורתי של עצמם'". הוא פנה למשתתפים ואמר: "צאו החוצה מאזור הנוחות ובנו נכון כל מיקרו-שירות. כל אחד שכזה הוא עולם שלם, והאנשים צריכים להיות מוכוונים אליהם. הדרך הנכונה לעשות זאת היא בבניית תשתית שבה העובדים יתקשרו ביניהם, עם תרבות פתוחה וגיוון של הצוותים האנושיים".

"יש להתמקד במה שנותן ערך, עם מדדים ולבסוף – תעדוף", סיכם צרפתי. "כך ניתן לבנות ארכיטקטורה ארגונית מודרנית, בעולם דינמי ואג'ילי. הטכנולוגיה קיימת, ולנו יש את הכלים לבנות את המבנים הארגוניים ולהגדיר את המדדים והיעדים, ולקבוע מה וכמה יהיה בענן. כך הארגון יהפוך לארגון דינמי, זז, המסוגל ויודע להגיב במהירות לשינויים".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. בנו

    כשיפסיקו לרשום משרות עם 50 בקשות של דברים שלא כולם יודעים כשיתחילו לחפש וגם להסביר לאלה שלא מהעולם הזה תצליחו לגייס אלפים שחושבים שהם לא מתאימים רק כי לא שוחים בים המודעות שלנו

אירועים קרובים