מתחילת המלחמה, האנטישמיות ברשתות החברתיות זינקה ב-264%

כך עולה מדו"ח של הסוכנות, ההסתדרות הציונית ומשרד הקליטה, שהוגש לוועדת העלייה והקליטה של הכנסת ● שר התפוצות, עמיחי שיקלי: "עיקר ההסתה - ב-X ובטיקטוק"

יש לשבור את חומות האנטישמיות - גם ברשתות החברתיות.

העלייה בהיקפי האנטישמיות מאז ה-7 באוקטובר מורגשת ברחובות ערי אירופה, ארצות הברית ומקומות נוספים בעולם, אך אולי אפילו יותר מזה ברשתות החברתיות. מדו"ח מצב האנטישמיות בעולם של ההסתדרות הציונית, הסוכנות היהודית ומשרד הקליטה, שסקר רשתות חברתיות נבחרות, עולה כי בחודשים אוקטובר-דצמבר נרשמה עלייה של 264% בשיח האנטישמי בהן, בהשוואה לחודשים יולי-ספטמבר. כאשר משווים בין 17 הימים שקדמו לפרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר ל-17 הימים שלאחר מכן רואים זינוק של 400%.

הדו"ח הוגש לוועדת העלייה והקליטה של הכנסת, שדנה אתמול (ב') בגידול החד והמדאיג בהיקפי האנטישמיות בעולם מאז אירועי ה-7 באוקטובר. אחד הנתונים בדו"ח מראה שמאז תחילת המלחמה נרשם זינוק של 1,200% בפוסטים שכללו קריאות לאלימות נגד יהודים, ישראלים וציונים, כאשר 79% מהם פורסמו בערבית.

על פי הדו"ח, בדומה למגמה בשנים האחרונות, גם בימי המלחמה, מרבית השיח האנטישמי ברשת הוא מסוג "אנטישמיות חדשה" – שנאת יהודים במסווה של התנגדות לפעילות של צה"ל ומדינת ישראל. המקור העיקרי של השיח הזה הוא בחוגים פלסטיניים, פרו-פלסטיניים ומה שמכונה "פרוגרסיביים". יתרה מזאת, החלק ברשתות החברתיות של שיח האנטישמיות החדשה מכלל השיח האנטישמי בתקופת המלחמה (74.1%) גדול יותר, באופן בולט, מאשר בחודשי 2023 שקדמו לה (58.8%) וביחס ל-2022 (68%).

בנוסף, על רקע המלחמה נרשמה עלייה ניכרת בשיח האנטישמי שכולל הכחשת השואה ועיוותה.

בחלוקה גיאוגרפית, מוקדי השיח האנטישמי העיקריים ברשתות החברתיות הם בארצות הברית, צרפת, אוסטרליה, בריטניה, קנדה, גרמניה, דרום אפריקה, ארגנטינה וספרד.

שיקלי: להגיש תביעות על אנטישמיות נגד החמאס והרשות הפלסטינית

שר התפוצות והמאבק באנטישמיות, עמיחי שיקלי (הליכוד), אמר בדיון כי "עיקר שיח השנאה ברשתות החברתיות מתנהל ב-X, לשעבר טוויטר, ובטיקטוק – שם הצעירים נחשפים לעמדות אנטישמיות ואנטי ישראליות". הוא קרא להגיש תביעות על אנטישמיות נגד החמאס והרשות הפלסטינית.

יו"ר הוועדה, ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו), ציין כי "מדינת ישראל נמצאת בתקופה הקשה ביותר מאז הקמתה. שישה יהודים נרצחו בשנה החולפת על רקע אנטישמי מחוץ לישראל". בהתייחסו לגידול בשיח האנטישמי ברשתות החברתיות אמר ח"כ פורר כי אמנם, היקף הניטור בהן של שיח זה קטן יחסית לניטור פוסטים שקוראים לטרור, אבל יש להיאבק בהם. בין היתר, ציין, ההסתה האנטישמית ברשתות מגיעה מהקמפוסים של האוניברסיטאות, ושם היא דומיננטית. "יש להכניס את הציונות כערך מוגן בקמפוסים. זוהי משימה בינלאומית ואנחנו לא לבד בה", הוסיף.

יעקב חגואל, יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית, ציין ש-"המלחמה פרצה את הסכר להתגברות האירועים האנטישמיים במרחב הפיזי ובמרחב הטכנולוגי. האחריות לחינוך לסובלנות, לחקיקה, לאכיפה ולמלחמה באנטישמיות היא של כל הממשלות ברחבי העולם".

דובר נוסף בדיון היה ד"ר פליקס קליין, נציב המאבק באנטישמיות וקידום חיים יהודיים מטעם ממשלת גרמניה. הוא אמר כי "בארבעת החודשים האחרונים אנחנו רואים את העלייה באנטישמיות ברשתות החברתיות בגרמניה, ואנחנו לא יכולים לאפשר זאת. ממשלת גרמניה קיבלה החלטה להגביר את אבטחת המוסדות היהודיים במדינה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים