השבוע בעיר: מתכוננים לקיץ
על המועדון הכי טוב בתל אביב, ועל ה-"זיזי-טריפו החדש"
הסוד הכי שמור בעיר
לעיתים אני מתלבטת אם ואיך לשתף אחרים בסוד הכי שמור בעיר. בכנות אומר, שאשמח לראות במקום פרצופים מוכרים וחברים כמובן, אבל נחמד יהיה גם לשמור על המקום כדבר סוד, וליהנות מאנונימיות יחסית בכל ביקור. אז במיוחד בשבילכם, בחרתי לחשוף במדור חלל יפיפה שהוא ה-מקום מבחינתי, עם המוזיקה הכי משובחת שיש, ברמנים אטרקטיביים, קהל נחשק ותערוכות אמנות מוצלחות ברוב המקרים.
"שמונה" – מועדון השוכן ברחוב אילת בתל אביב, מככב בראש רשימת הברים האהובים עלי. המועדון, שהוקם על ידי האחים רונאל (מבעלי ד'פלוס, לשעבר חברת ה-DJ's מוזיקה פלוס) ויובל דור (לשעבר הבעלים של המועדון "למון"), פתחו בשנה שעברה סלון פרטי לחברים. הכניסה הוגבלה מראש לחברים של הבעלים והותנתה בהצגת כרטיס חבר וטביעת אצבע. הסלקציה אכן מחפירה ומביכה בדיוק כפי שזה נשמע, אבל אם בלעתם את הגלולה והצלחתם לעבור את השומרים מחוץ למועדון ואת המארחות בתוך המועדון – ההנאה מובטחת.
המקום מדהים בעיצובו – החל מהחלל והבר המרשים בצורת ר', ועד לריהוט והעיצוב האותנטיים אה-לה-יפו-סטייל. אבל העיקר, באמת העיקר, זה אוסף ה-DJ's המשובח מבית היוצר של ד'פלוס. ערבי קונספט מדליקים, הופעות חיות וערבים נדירים עם אורחים מחו"ל – כל אלו יצרו מקום שלעולם אינו מאכזב. גם ערבים ריקים או שקטים למדי, ימי ראשון בערב למשל, בלטו כערבים מוזיקליים יוצאי דופן, חוויה שזכורה לי לטובה גם שנה אחרי.
כעת המועדון מגביר את הפעילות ופותח שעריו גם לחברים של חברים, ואפילו לחברים של החברים של החברים. מומלץ להזמין מקומות מראש על מנת לחסוך את הטרחה בכניסה. כל ערב מיוחד יותר מקודמו ולפחות בביקור הראשון תימנעו מלבקר בלילות חמישי או שישי. הערב המוצלח ביותר זה מספר שבועות הוא מוצ"ש, ואין צורך להמתין לשעות הקטנות של הלילה, כי האקשן מתחיל כבר ב-21:00. הליין המוזיקלי כולו באווירת אלף לילה ולילה ויצר לו כבר קאלט קבוע של אורחים הפוקדים אותו מדי שבוע. מדובר בהרכב שמנגן מוזיקה חיה ומצטרף ל-DJ בעמדה. חברי ההרכב היוצרים הם חיים לרוז (ביקיני, לרוז סאונד-סיסטם) ואלון אמאנו (ממקימי להקת שבע). הם מנגנים, מסמפלים ומארחים זמרים, והכל באווירה אתנית וגרוב אחד גדול – Ethnic Vibes. לפני כשבועיים נרשמה הצלחה מסחררת כאשר התארחה לא אחרת ממרינה מקסימיליאן בלומין. בלומין צפויה להגיח בשנית בקרוב מאוד.
שווה ביקור!
שמונה – סלון חברים, רחוב אילת 8, תל אביב. כניסה על בסיס מקום פנוי. רצוי מאד להזמין מקום מראש: 03-5180686
מי הזיז את הזיזי
חברים, לא עוד "זיזי-טריפו" – הבר החם של החורף. קבלו מעתה את התחליף בדמות ה-Sublet – בר הקיץ החדש והמתקתק של רל נדל ושות' (שלוותה, TLV, וויסקי אה-גוגו, זיזי-טריפו). הבר החדש ממוקם בבית גיבור ספורט בטיילת הרברט סמואל, ממש לצד המעוז הקולינארי של יונתן רושפלד. זה הבר שללא ספק יחליף את ה-"קלרה" השוכנת מולו, ויוביל את סצנת הברים של הקיץ. כראוי, יהיו בו רוח הבריזה המתבקשת מן הים, קהל יפה, מוזיקה עכשווית וניתוק פיזי יחסי ממקומות בילוי אחרים. הערבים יהיו לחים ודביקים, אבל הבעלים נשבעים לארח תקליטנים ואושיות לילה מובילות. שותף ליוזמה גם אלון קסטיאל (בנם של קסטיאל מבוטיק הרהיטים, מעצב ויזם חיי-לילה) מה שאומר מקום מעוצב ומסוגנן לעילא ולעילא. מביקור ראשוני במקום התרשמתי שהאנשים הכי יפים בעיר הם חלק בלתי נפרד מהעיצוב.
דורש ביקור ובירה צוננת בסיום יום עבודה.
Sublet, על הגג של קוייפמן 6, תל אביב (בית גיבור ספורט), 054-5202202










תגובות
(0)