תוכן שיווקי

לקראת כנס ERP | ראיון עם אהרון ניר, מחלוצי המחשוב התעשייתי בישראל, המנמ"ר היוצא של אגמו-ורגוס

"תפקידו של המנמ"ר בארגונים הופך לאסטרטגי יותר"

28/08/2014 11:40
אהרון ניר, מחלוצי המחשוב התעשייתי בישראל ,המנמ"ר היוצא בחברת אגמו-ורגוס

"תפקידו של המנמ"ר הופך יותר ויותר אסטרטגי", כך אומר אהרון ניר, מחלוצי המחשוב התעשייתי בישראל, המנמ"ר היוצא של אגמו-ורגוס, מפעל המתכת המצליח של קבוצת נוימו-אהרנברג (Neumo Ehrenberg) הבינלאומית, הממוקם בנהריה. "אני לא הראשון שאומר שההישג הגדול ביותר של המנמ"ר הוא ביכולת להבין את הצרכים ואת היכולות של הארגון, להסתכל קדימה ולהקים מערכת מתקדמת שתעמוד בשינויים הדינמיים בעולם הטכנולוגי. העידן שבו מנהלי מערכות המידע אינם שותפים לתהליכי קבלת ההחלטות בארגון הסתיים", הוא מציין.

ניר, המנמ"ר המיתולוגי של אגמו-ורגוס, פרש מתפקידו לאחר שפילס את הדרך למנמ"רים רבים בתעשייה הישראלית כאשר השיג מספר לא מבוטל של הישגים במפעל. ההישג המשמעותי ביותר של ניר, לדבריו, היה הקמת אגף המחשוב בישראל והטמעת פתרון ה-ERP המבוסס על פתרון M3, המיוצג על ידי קבוצת Intentia, בקבוצת נוימו-אהרנברג בישראל ובשלושה מפעלים בארצות הברית, בבריטניה ובארץ.

כבר בגיל 22 ניהל ניר את מרכזי המחשב של חברות הנחושת הגדולות שבצ'ילה ואף עבד במערכות הפעלה באוניברסיטת צ'ילה. סיפור חייו התגלגל מהיותו מהפכן צעיר במדינה הדרום אמריקנית, דרך היותו עולה חדש בישראל ועד למינויו לאחד ממנהלי המחשוב הבכירים בתעשייה הישראלית. ניר ניהל את מערכות המידע במפעל במשך 18 שנים. לפני כן שימש כמנהל מערכות מידע בישקר וכמנתח מערכות מידע בישאסבסט.  ב-1985 סיים לימודי ניהול משאבי מחשוב בארגון באוניברסיטת הרווארד בארצות הברית. בנוסף, עבד ניר תקופה קצרה כמנתח מערכות בטמבור ופעל כמומחה IT עצמאי בארצות הברית במשך כארבע שנים.

–    מהם האתגרים העומדים בפני מנהלי מערכות המידע בתעשייה הישראלית?
"תעשיית המתכת שמרנית יותר באופייה ולכן הטמעת מערכות מידע מתקדמות היא אתגר לא פשוט לתעשייה זו. בנוסף, מדינת ישראל היא מדינה צעירה, בה המסורת התעשייתית נמצאת עדיין בתהליכי גיבוש ובנייה. יחד עם זאת, הישראלים לומדים מהר ומכירים בחשיבות של Best Practices ומראים הרבה מאוד יוזמה – דבר שמנחילים לכולם במהלך השירות הצבאי. מנמ"ר בתעשיית המתכת ובכלל בתעשייה חייב לגלות ידע נרחב יותר ויכולת להציג פתרונות מתוך הבנה מערכתית מעמיקה של קו הייצור ושל האנשים העומדים בכל אחד משלבי הייצור. הוא למעשה מהווה את הממשק בין הטכנולוגיה המתקדמת לאנשים. ברגע שהמנמ"ר מצליח לחבר בין שני הגורמים הללו, הוא מצליח ללכת רחוק ולקדם תהליכים רבים בארגון".

–    האם בנוימו-אהרנברג גייסו את "הראש הישראלי" לטובת קידום הנושא הטכנולוגי?
"בהחלט כן. ראשית, כידוע, מפעל אגמו-ורגוס הישראלי היה סוג של 'בייבי' להנרי אהרנברג ז"ל, שהקים את המפעל ממניעים ציוניים גרידא. נוימו-אהרנברג מפעילה רשת מפיצים על פני 40 ארצות סביב העולם וכוללת 1,300 משתמשים, אך המפעל הישראלי קיבל תמיד פינה חמה ובתוך כך רצון לפתח בו תהליכים מתקדמים. תהליך הטמעת פתרון M3 של Infor התחיל במפעל הישראלי וממנו יצא החוצה לשלושה אתרים שונים של החברה. ייזום הפרויקט אושר על ידי הנהלת נוימו-אהרנברג, לאחר שבמהלך 15 שנים פעלנו במערכות מחשוב נפרדות ב-22 חברות וניהלנו כ-200 אלף פריטים ללא משמעת וקטלוג מרכזי".

–    איך מאפיינים פרויקט ERP משמעותי כל כך?
"הגענו למסקנה שיש ליישם את עקרון התכנון והניהול האינטגרטיבי ולמסד את פעילות מטה הקבוצה כדי לשפר את השליטה והניהול בקבוצה. ניהלנו את תהליך אפיון הדרישות ובחירת הספק באופן עצמאי, בחנו פתרונות בינלאומיים מוכחים שיש להם נציגות בישראל. מצאנו שיש מענה לדרישות הארגון מבחינה פונקציונאלית בכל הפתרונות. מצאנו ש-M3 הוא המתאים ביותר לשני פרמטרים חשובים: היקף כוח האדם המקצועי שידרוש הפתרון מיחידת ה-IT וגודל ומורכבות הפתרון הארגוני לכלל הקבוצה".

–    כיצד הפרויקט ענה למטרות הארגוניות?
"חשוב להדגיש שמערכות המחשוב הארגוניות הינן בראש ובראשונה כלי להשגת יתרון תחרותי. פתרון M3 סיפק איכות בלתי מתפשרת עם מומחיות ורטיקלית ספציפית לצרכים של החברה. בזכות שיתוף פעולה טוב עם קבוצת Intentia והיות הפתרון בעל ממשק משתמש אינטואיטיבי, ההטמעה בארגון הייתה קלה ופשוטה. במהלך הפרויקט ביצענו שינוי מהותי של המספור הקטלוגי בהיקף של עשרות אלפי פריטים. יצרנו אחידות מלאה בין מחלקות הפיננסים, לוגיסטיקה, מחסנים, רכש, שיווק ומכירות, הפצה, תחזוקה ועוד. יתרה מכך – האחידות נשמרה גם בהרחבת הפרויקט לאתרים במדינות נוספות ואף הצליחה להתגבר על פערי השפות. אנשים מתרבויות ומשפות שונות התחילו לדבר בשפה אחידה".

–    מהו העתיד של מערכות המחשוב בתעשייה?
"העתיד חייב להמשיך לראות את הלקוח במרכז ולשאוף ולייצר עבורו כלים. יחידת ה-IT באגמו-ורגוס פיתחה לאורך השנים, בשילוב עם מחלקת ההנדסה, פתרונות מחשוב מתקדמים המסייעים ללקוחות בתהליך הבחירה והשימוש במוצרי קבוצת נוימו-אהרנברג. לדוגמה, יצרנו מחולל תוכניות CNC המאפשרות ללקוח לבחור כלים המתאימים למנועים שלו. בנוסף, יצרנו כלי בין המתקדמים בעולם ל-Certificate of Materials, המאפשר לקבל תעודה של הרכב החומרים שמרכיבים את החלקים השונים שמיוצרים ולקבל תעודת אחריות לשנים רבות".

אירועים קרובים