מנכ"ל זירוקס החדש: לואי פסטור
פסטור מונה באופן מיידי, לאחר שסטיב בנדרוצ'אק התפטר ● הוא נכנס לתפקידו בתקופה של שינויים בענקית ההדפסה, שקודמו החל בהם
זירוקס מינתה למנכ"ל החדש שלה את לואי פסטור, לאחר שסטיב בנדרוצ'אק התפטר מתפקידו. המינוי נכנס לתוקף מיידי. ענקית ההדפסה הודיעה על כך אתמול (ב').
פסטור החל לעבוד בזירוקס בסוף 2018 כסגן נשיא בכיר ויועץ משפטי ראשי. עד לא מכבר הוא היה נשיא החברה ומנהל התפעול הראשי שלה.
סקוט לטייר, יו"ר זירוקס, אמר שבנדרוצ'אק הוביל את החברה בתקופה של שינוי וציין כי "פסטור מביא לתפקיד שילוב של משמעת תפעולית, תובנות אסטרטגיות והיכרות עמוקה עם החברה. במהלך תקופתו בחברה הוא מילא תפקיד מרכזי בקידום האסטרטגיה שלנו, בחיזוק מודל התפעול שלנו ובהובלת טרנספורמציה ארגונית רחבה".
בנדרוצ'אק עבד בזירוקס יותר משבע שנים והיה מנכ"ל מאז אוגוסט 2022. הוא מונה לתפקיד לאחר מותו של ג'ון וידנטין, המנכ"ל, ביוני אותה שנה.
מומחים ציינו כי עזיבתו הפתאומית של בנדרוצ'אק נראית ידידותית, ולא על רקע חילוקי דעות או משבר כלשהו. המנכ"ל הפורש ציין בהודעה כי "בשנים האחרונות נקטנו צעדים חשובים לחיזוק החברה, ואני גאה בעמידות של הצוות שלנו".
תקופה מאתגרת עבור זירוקס
פסטור נכנס לתפקידו החדש בתקופה מאתגרת עבור זירוקס, שעוברת כמה שינויים שהחלו להתחולל תחת הנהגת בנדרוצ'אק.
המקור של שניים מאותם שינויים הוא ברכישות: בדצמבר 2024 הודיעה זירוקס על רכישת לקסמרק עבור 1.5 מיליארד דולר. העסקה, שמיזגה שתי חברות שפעלו כיריבות וגם כשותפות, נסגרה ביולי 2025. באוקטובר 2024 היא קנתה את ITsavvy, ספקית פתרונות IT שממוקמת באילינוי, תמורת 400 מיליון דולר.
לפני כחודשיים דיווחה זירוקס על הכנסות של 7.02 מיליארד דולר בשנת הכספים 2025 שלה – נתון שמשקף עלייה של 12.9% לעומת השנה הקודמת. ההפסד הנקי עמד על 1.03 מיליארד דולר – ירידה של קרוב ל-300 מיליון דולר לעומת הפסד של 1.32 מיליארד בשנת הכספים 2024 של החברה. אלא שהנתונים לא מציגים את התמונה במלואה: לו דו"חות זירוקס לשנה החולפת היו כוללים את שתי החברות שרכשה, הרי שהכנסותיה היו יורדות ב-7.6%.
מהלך נוסף שבנדרוצ'אק היה אחראי עליו כמנכ"ל היה גיוס של 450 מיליון דולר באמצעות כניסה למיזם משותף עם TPG, מנהלת נכסים אלטרנטיביים גלובלית מסן פרנסיסקו. לפי הסכם זה, TPG ומשקיעים נוספים גייסו את הסכום שניתן לזירוקס למטרות "תאגידיות כלליות", כלומר – הגדלת הנזילות ומטרות נוספות. בתמורה לסכום הגיוס, חברות בת של זירוקס העבירו נכסי קניין רוחני ספציפיים למיזם המשותף.












תגובות
(0)