פארק ההיי-טק ביקנעם מתרחב עם שטחי משרדים ובית מלון חדש

רשות מקרקעי ישראל פרסמה מכרז להרחבת הפארק ב-54 אלף מ"ר של משרדים, שטחי מסחר ופנאי, ובית מלון, שיארח אנשי עסקים ומשלחות זרות שמגיעות לעיר

מרכז המו"פ של אנבידיה ביקנעם.

פארק ההיי-טק של יקנעם, מהמרכזים הטכנולוגיים החשובים בצפון, מתרחב: השבוע, לאחר חודשים של עבודה מאומצת מול רשות מקרקעי ישראל, פרסמה הרשות מכרז להרחבת הפארק, שיכלול תוספת של כ-54 אלף מ"ר בנויים של תעסוקה, מסחר, תיירות ומתחמי בילוי ופנאי.

גולת הכותרת של ההרחבה היא הקמתו של מלון חדש, ראשון בעיר, שייתן מענה לאנשי היי-טק זרים שבאים לבקר במרכז, שעד כה נאלצו להשתכן בבתי המלון של חיפה. כמו כן, בהנהלת הפארק מבקשים למשוך, בעקבות ההרחבה, חברות היי-טק נוספות לעיר, להגדיל את היצע מקומות העבודה האיכותיים, ולהמשיך לבסס את מעמדה של יקנעם בתחום וכמרכז תעסוקה אזורי. לצד המשרדים וחברות ההיי-טק ישולבו במתחם החדש מתחמי בילוי ופנאי, לרבות בתי קפה, מסעדות, ברים, פאבים ומוקדי פנאי נוספים – מה שיאפשר לצעירים ולתושבות ותושבי העיר ליהנות מחיי פנאי בעיר, מבלי להזדקק לנסיעות ליישובים אחרים.

במסגרת תוכנית ההרחבה, שנקראת M-8, יוקמו שישה מגרשים לתעסוקה בני שמונה קומות כל אחד, בהיקף של עד 360% בנייה. בנוסף, יוקם מגרש מעורב, שישלב מסחר, תעסוקה ותיירות, ויכלול גם 40 חדרי מלון, שייתנו מענים בין היתר לאנשי עסקים, לאורחים ולמשלחות שמגיעות לפארק. כמו כן, יוקמו שני מגרשים ייעודיים לחניונים.

יהיה גדול יותר. פארק ההיי-טק יקנעם.

יהיה גדול יותר. פארק ההיי-טק יקנעם. צילום: דוברות עיריית יקנעם

"עמק הסיליקון של הצפון"

יקנעם היא אחד ממוקדי ההיי-טק הגדולים בצפון הארץ, והיא מכונה לעתים "עמק הסיליקון של הצפון". בעיר ובסביבתה פועלות חברות רבות בכמה פארקי היי-טק, בדגש על חברות שבבים, מכשור רפואי ותקשורת. כך, מרכז המו"פ הגדול והמרכזי של אנבידיה נמצא ביקנעם, על בסיס רכישת מלאנוקס. עוד בין חברות ההיי-טק שפועלות בעיר ניתן למצוא את מארוול, ברודקום, נקסט סיליקון ו-KLA. הפארקים הללו כבר נותנים מענה לעובדי היי-טק מהצפון שרוצים לעבוד קרוב לבית, והרחבת פארק ההיי-טק יקנעם תרחיב גם את המענה הזה. השלב הבא הוא הוצאת מכרז לביצוע עבודות פיתוח ותשתיות במקום.

"פארק ההיי-טק – הלב הכלכלי של יקנעם"

קידום תוכנית ההרחבה הוא חלק ממדיניות שמוביל ראש העיר, רומן פרס, לשילוב בין צמיחה כלכלית, פיתוח תעסוקתי והרחבת היצע התרבות והפנאי, וכחלק מפעילות לקידום העסקים בעיר. לדבריו, "פארק ההיי-טק הוא הלב הכלכלי של יקנעם, והלב הזה ממשיך לפעום, לצמוח ולהתרחב. אנחנו פועלים באופן עקבי כדי לחזק את התעסוקה האיכותית בעיר, ובמקביל לייצר סביבת חיים תוססת, שמחברת בין עבודה, פנאי ואיכות חיים".

"קידום תוכנית M-8 מהווה צעד משמעותי במימוש החזון העירוני לפיתוח כלכלי מתקדם, לצד חיזוק המרחב העירוני והקהילתי של יקנעם", ציין פרס.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים