נשים ומחשבים: יעל לב, סייסנס
מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: יעל לב, דירקטורית AI בארגון הפיתוח של חברת סייסנס
שם ותפקיד: יעל לב, דירקטורית AI בארגון הפיתוח של חברת סייסנס (Sisense), אחראית להובלת האסטרטגיה המוצרית ולפיתוח כל יכולות ה‑AI בחברה.
תפקידים קודמים: אני קרוב לשבע שנים בסייסנס ושימשתי במגוון תפקידים: מדענית נתונים (במהלך תפקיד זה רשמתי ארבעה פטנטים בתחום שימוש ב-knowledge graph ליישומים אנליטיים), לאחר מכן ניהלתי את צוות מדעני הנתונים כמעט שלוש שנים, ולבסוף שנתיים וחצי נוספות כמנהלת מוצר שאחראית להובלת האסטרטגיה בתחום ה-AI.
התחלתי כמדענית נתונים בצוות ה-BI של חברת הגיימינג פלייטק (PlayTec), שם התאהבתי בתחום ה-BI.
השכלה ושירות צבאי: דוקטורט במדעי המוח החישוביים מהאוניברסיטה העברית בירושלים. המחקר התמקד במהימנות הפעילות העצבית בקורטקס המוטורי לחיזוי תנועות רצוניות — שילוב של תיאוריה ומודלים חישוביים ולמידת מכונה.
במסגרת הפוסט-דוקטורט שלי, הובלתי מיזם בנושא שימוש בתא הלחץ במרכז הרפואי אסף הרופא בסיוע לנפגעי שבץ. המטרה הייתה לבדוק בעזרת EEG אם יש שינוי במוח בתנאי תא הלחץ.
אני מבינה היום, במבט לאחור, שהקו המקשר בין כל תחנות הקריירה שלי הוא החיבור העמוק לתחום האנליטיקס – שכן חקר המוח ודאטה סיינס נושקים זה לזה. שניהם עוסקים בלקיחת דאטה שלא מובנת לאדם מן השורה והפעלת חישובים ומודלים של AI כדי להגיע לתובנות.
שירות צבאי כלוחמת מג"ב, במחזור החמישי של תוכנית הלוחמות — תוכנית חלוצית ופורצת דרך לשילוב נשים בתפקידי לחימה.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה?
גדלתי בבית שבו עודדו חשיבה מדעית ויצירתיות מעשית. תמיד היו כלים בידיים ופתרון בעיות על השולחן. אהבתי לאנליטיקה, סקרנות מדעית והחיבור בין השניים הובילו אותי ללימודי מדעי המוח — ומשם לעולם ה-AI, שבו ניתן להפוך רעיונות מחקריים לתוצרים עסקיים בעלי השפעה ממשית.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בהיי-טק? האם נתקלת בתופעות כאלה?
כן, אני מאמינה שעדיין קיימת אפליה מגדרית בתעשיית ההיי-טק, גם אם היא לא תמיד מוצהרת. לעיתים קרובות קולות נשיים אינם מקבלים את אותו המשקל בדיונים טכנולוגיים, או זוכים ליחס מסויג. לשמחתי, אני עובדת בארגון שתומך בנשים ומעודד ייצוג נשי בעולמות הפיתוח והחדשנות. גם בתוך סביבה תומכת כמו Sisense, בתחילת הדרך היו רגעים שבהם מצאתי את עצמי נלחמת כדי שדבריי יישמעו. לא כי מישהו ניסה להשתיק אותי, אלא כי הסביבה לא הייתה רגילה לקול נשי שמוביל שיח טכנולוגי. היום, אני כבר לא צריכה להילחם, ואני בעצמי מוודאת שכל אחת בצוות שלי לא תצטרך. זו האחריות שלי, ושל כולנו, לעצב תרבות שבה שוויון וגיוון אינם רק עקרונות, אלא מציאות חיה ונוכחת.











תגובות
(0)