AI למיפוי תת קרקעי: אקסודיגו גייסה 96 מיליון דולר

הסבב הובל על ידי זאב ונצ'רס וגרינפילד פרטנרס, ומביא את סך ההשקעה בחברה בארבע השנים מאז שקמה ל-214 מיליון דולר

מייסדי אקסודיגו. מימין: עידו גונן, סמנכ"ל הטכנולוגיות, וג'רמי סוארד, המנכ"ל.

אקסודיגו, שפיתחה טכנולוגיה מבוססת AI למיפוי תת קרקעי ומערכות חישה מתקדמות, הודיעה היום (ד') כי היא השלימה סבב גיוס מסדרה B בהיקף של 96 מיליון דולר. הסבב הובל על ידי הקרנות זאב ונצ'רס וגרינפילד פרטנרס, עם השתתפות של משקיעים קיימים וחדשים, בהם וינטג' פרטנרס. הוא מביא את סך ההשקעה בחברה מאז הקמתה ל-214 מיליון דולר.

אקסודיגו הוקמה ב-2021 ומובלת על ידי המנכ"ל, ג'רמי סוארד, וסמנכ"ל הטכנולוגיות, עידו גונן – יוצאי יחידות 81 ו-8200, שזכו בפרסים על תרומתם למערכת הביטחון. החברה מעסיקה 395 עובדים, מהם 345 בישראל והשאר בארצות הברית ואירופה. היא תשתמש בכספי ההשקעה להרחבת הצוות הגלובלי, האצת פיתוח הטכנולוגיה והתרחבות לאזורים גיאוגרפיים חדשים בעולם.

להפחית את הסיכון שבתת קרקע

בכל פרויקט תשתית – החל ממנהרות ורכבות, דרך מערכות חשמל ומים ועד לפרויקטי התחדשות עירונית, הסיכון הגדול ביותר טמון במה שאינו ידוע – הקרקע שמתחת, מציינים באקסודיגו. מידע חלקי או שגוי לגבי מיקום תשתיות, סוג הקרקע או נוכחות סלעים, חללים או מי תהום עלול להוביל לשגיאות תכנוניות, בחירה לא מיטבית של שיטת ביצוע, חריגות תקציב, סיכוני בטיחות, ואף לנזק לתשתיות בשטח ופגיעה ברווחת הציבור. בנוסף, העדר מידע מהימן לגבי תת הקרקע הינו אחת הסיבות המרכזיות לעיכובים בלוחות זמנים לביצוע פרויקטים חיוניים, בכל מקום בעולם. כדי לפתור את זה, אקסודיגו פיתחה מערכת לחישה מרחוק ולמיפוי תת קרקעי, שמשלבת בינה מלאכותית, מערכי חיישנים מתקדמים והדמיות תלת ממדיות שמאפשרת לזהות מראש תשתיות נסתרות, מאפיינים גיאולוגיים, סיכונים פוטנציאליים ועוד.

באקסודיגו אומרים כי הטכנולוגיה של החברה מספקת תמונה מלאה של תשתיות תת קרקעיות קבורות, כמו צינורות וכבלים, וכן של הימצאות סלעים, מי תהום, חללים ובולענים, קברים ועוד. בכך היא הופכת את תהליך התכנון לבטוח ומושכל יותר, חוסכת קידוחים מיותרים והפרעות לציבור, ומפחיתה דרמטית את אי הוודאות לאורך הביצוע. "אקסודיגו מאפשרת ליזמים וקבלנים בפרויקטים מסילתיים, כבישים מהירים, תשתיות אנרגיה, בנייה ועוד לפעול עם פחות סיכונים, ועם יותר ודאות וביטחון הנדסי ותקציבי", נמסר מהחברה.

הטכנולוגיה של החברה שימשה לאורך השנה האחרונה בפרויקטים בהיקף של מעל 75 מיליארד דולר, ב-18 מדינות ובמגוון רחב של סוגי הקרקע. בין לקוחותיה יש יותר מ-50 רשויות תחבורה, עיריות וחברות תשתית והנדסה ברחבי העולם, כולל חברת הרכבות האמריקנית אמטראק, רשות הרכבת המהירה של קליפורניה וענקית האנרגיה נשיונל גריד, שאף השקיעה בה. אקסודיגו פועלת בערים מרכזיות בארצות הברית, בהן שיקגו, דאלאס, דנוור, קנזס סיטי, לוס אנג’לס, מיאמי, ניו יורק וסיאטל, שמתאפיינות בצפיפות גבוהה במיוחד של תשתיות תת קרקעיות, עם סיכון גבוה.

באירופה עובדת החברה מול חברות הגז הלאומיות של איטליה וצרפת, ופרויקט הרכבת הבריטי HS2. על רשימת הלקוחות שלה בישראל נמנות חברת החשמל, נת"ע, רכבת ישראל, חוצה ישראל, תדהר, קנדה ישראל ועוד.

סוארד אמר כי "מאז השקת החברה עברנו, בעבודה משותפת עם לקוחותינו, ממצב של איתור חסר של עד 50% מהתשתיות התת קרקעיות לדיוק של 99%, וזאת מבלי לחפור כלל. הגענו לצמיחה אדירה בתוך זמן קצר, ואנחנו רואים פוטנציאל עצום להרחבת הפתרונות שלנו ככל שיותר גופים מבקשים להבין מה קורה מתחת לקרקע, ומאמצים את כלי הבינה המלאכותית ליצירת עידן חדש של בטיחות ויעילות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים