בית משפט בארה"ב אישר לדלתא לתבוע את קראודסטרייק
התביעה עוסקת בעדכון התוכנה הפגום, שגרם כזכור לשיבוש עולמי, ושלטענת חברת התעופה האמריקנית גרם לה לבטל 7,000 טיסות - מה שהסב לחברה נזקים של יותר מ-500 מיליון דולר
בית משפט בארה"ב אישר לדלתא (Delta Air Lines) לתבוע את קראודסטרייק (CrowdStrike) בגין עדכון התוכנה הפגום, שלטענתה הסב לה נזקים של יותר מ-500 מיליון דולרים.
שופטת בית המשפט העליון של מחוז פולטון שבג'ורג'יה, קלי לי אלרבה, פסלה חלקית את בקשת קראודסטרייק לדחות את התלונה של דלתא, המאשימה את ענקית אבטחת הסייבר ברשלנות חמורה, עבירות מחשבים והונאה, בין היתר.
התיק מתמקד בעדכון תוכנה פגום ש-קראודסטרייק הוציאה לשוק ביולי 2024, ושלטענת דלתא "שיתק את פעילותה", כיון שנאלצה לבטל 7,000 טיסות. התקלה שיבשה את הטיסות של 1.4 מיליון נוסעי דלתא. עדכון התוכנה גרם, לכאורה, להפסקת חשמל מסיבית במערכות של דלתא. כזכור, עדכון התוכנה הפגום של תוכנת פלקון (Falcon) גרם לקריסה של יותר מ-8 מיליון מחשבים מבוססי מיקרוסופט ברחבי העולם.
לפי חברת התעופה, ספקית הגנת הסייבר החדירה "בפזיזות" למערכות הלקוחות שלה עדכון פגום, שלא עבר בדיקות תוכנה בטרם הופץ, עקף אמצעי הגנה וגרם לקריסות נרחבות במערכות המריצות Microsoft Windows, לרבות לוחות תצוגה בשדות תעופה ותחנות קצה של עובדים, "העדכון השפיע לרעה על מיליוני אנשים ברחבי העולם".
All flights grounded nationwide? After 2 hrs on the tarmac we had to deplane, this red eye flight just got a lot longer with no end in sight. #Crowdstrike pic.twitter.com/IJnTSI0J4Z
— Scotty Sanders (@SeahawkSanders) July 19, 2024
טענות דלתא – להונאה פוטנציאלית ורשלנות חמורה – מצדיקות בדיקה
הנתבעת "הכירה בפגמים שהיו בעדכון" שלה, אך טענה כי תביעות הנזיקין ש-דלתא הגישה נגדה אינן עומדות במבחן החוק בג'ורג'יה.
בית המשפט באטלנטה ג'ורג'יה מצא שטיעוני דלתא מספיקים לצורך אישור ההגשה של התביעה נגד קראודסטרייק. זאת, במיוחד לאור טענות דלתא, כי ענקית ההגנה שינתה, בחשאי, את מנגנון אספקת העדכונים שלה – כדי להימנע מבדיקה רגולטורית. השופטת ציינה כי טענות דלתא על פעולות נסתרות, הונאה פוטנציאלית ורשלנות חמורה – מצדיקות בדיקה נוספת.
במקור, דלתא הגישה את התביעה נגד קראודסטרייק באוקטובר 2024. בית המשפט אישר בשבוע שעבר את המשך הדיון בתביעות, למעט שתי תביעות שנמשכו וחלקים מטענות ההונאה של דלתא – שנדחו.
מייקל קרלינסקי, עורך הדין של קראודסטרייק, אמר שהוא "בטוח שבית המשפט ימצא כי טענות דלתא חסרות בסיס", או שהוא "יגביל את הנזקים לנתון חד-ספרתי של מיליוני דולרים", על פי החוק בג'ורג'יה.
דלתא מסרה כי היא מרוצה מההחלטה ונותרה בטוחה בטענותיה.
12-hour timelapse shows Delta, United, and American Airlines air traffic after IT outage forced them into a ground stop. pic.twitter.com/0JYYfW1USG
— Aviation (@webflite) July 19, 2024
"הצלחנו לעשות קאמבק… אפילו תוך כדי הקשיים חסרי התקדים"
"לפי דלתא, אם קראודסטרייק הייתה בודקת את העדכון הפגום, ולו אפילו על מחשב אחד, לפני שהיא הפיצה אותו – שגיאת התכנות הייתה מתגלה", כתבה השופט אלרבה, וציטטה בכירים בחברה שאישרו כי היא "עשתה משהו לא בסדר להחריד".
באופן מפתיע, התקלה הסבה לענקית האבטחה נזק מינימלי בלבד. קראודסטרייק הפתיעה את האנליסטים בכל אחד מהרבעונים הכספיים מאז אירעה התקרית, ביולי 2024.
ג'ורג' קורץ, מייסד ומנכ"ל קראודסטרייק, אמר במרץ השנה: "הצלחנו לעשות קאמבק… אפילו תוך כדי הקשיים חסרי התקדים של החברה ברבעונים האחרונים, הגדלנו את הפעילות שלנו בכל הממדים – השותפויות שלנו עם MSSPs, עם אינטגרטורים גלובליים ועם שותפים נוספים. מדובר בגידול הכי גדול שלנו אי פעם".











תגובות
(0)