בהוראת הממשל: אפל הסירה את ווטסאפ ות'רדס מ-App Store בסין

האפליקציות שהוסרו כוללות גם את סיגנל וטלגרם, כשהסיבה להסרה היא, לפי מינהל הסייבר של סין, שהן מכילות תוכן פוליטי, הכולל אזכורים בעייתיים של הנשיא הסיני

מרחיבה את המעבר ל-M4. אפל.

אפל הסירה אפליקציות הודעות פופולריות כמו טלגרם, ווטסאפ, ת'רדס וסיגנל מחנות האפליקציות שלה ל-iPhone בסין בעקבות הוראה של ממשלת סין  – כך דיווח הוול סטריט ג'ורנל בסוף השבוע.

"אנו מחויבים לפעול לפי החוקים במדינות שבהן אנו פועלים, גם כאשר איננו מסכימים", אמר דובר אפל, ואישר כי פקידים סינים דרשו מענקית הטכנולוגיה להסיר כמה אפליקציות מסיבות של ביטחון לאומי.

בהסתמך על ציטוט אדם המצוי בפרטים, דיווח אתר החדשות, כי מינהלת הסייברספייס של סין ביקשה מאפל להסיר את ווסטאפ ות'רדס שבבעלות מטא מחנות האפליקציות "מכיוון ששתיהן מכילות תוכן פוליטי, הכולל אזכורים בעייתיים של הנשיא הסיני", אך דובר אפל הכחיש כי היה חלק מהנימוק.

המפלגה הקומוניסטית הסינית מפקחת בקפידה על מה שאזרחי המדינה נחשפים אליו ומדכאת כל שיח פוליטי שמבקר את המשטר. בייג'ינג העבירה חקיקה ותקנות הכוללים מפרטים לגבי סוגי התוכן שיש לאסור באינטרנט וחוסמת מדיה פרו-דמוקרטית.

הדרישה של סין מאפל להסיר את האפליקציות מעידה על חוסר סובלנות גוברת מצד הממשל המרכזי של סין כלפי לפחות כמה שירותי מסרים מקוונים זרים שאינם בשליטתה. יש בכך גם איתות על צמצום מרחב הפעילות של אפל בסין, השוק הגדול ביותר שלה מעבר לים.

המהלך מגיע בזמן שהסנאט אישר את הצעת החוק שהתקבלה על ידי בית הנבחרים בחודש שעבר, שמורה לבייטדאנס, הבעלים של טיקטוק, למכור את אפליקציית המדיה החברתית הפופולרית תוך 165 ימים, שאם לא תימכר – תיאסר לשימוש בארה"ב. החוק גם דורש שרכישת הפלטפורמה תיעשה על ידי מדינה שאינה יריבה של ארה"ב.

לפי דיווח ברויטרס, אפליקציות מטא אחרות, בהן פייסבוק, אינסטגרם ומסנג'ר נותרו זמינות להורדה בסין החל מיום שישי, יחד עם אפליקציות מערביות פופולריות אחרות, כולל יו-טיוב בבעלות גוגל ו-X של אילון מאסק.

אף אחת מארבע האפליקציות שהוסרו אינה נמצאת בשימוש רחב בסין – שב ווב-צ'אט של טנסנט היא הפופולרית ביותר.

אפליקציות אלו ואפליקציות זרות רבות נחסמות בדרך כלל ברשתות סיניות על ידי "חומת האש הגדולה" – מערכת הסייבר הנרחבת של צנזורה במדינה – וניתן להשתמש בהן רק עם רשת פרטית וירטואלית או כלי פרוקסי אחרים.

ארבע האפליקציות נשארות זמינות בהונג קונג ובמקאו, שני האזורים הניהוליים המיוחדים של סין.

כמה מומחים לתעשיית הטכנולוגיה של סין אמרו שהצו הממשלתי על ווטסאפ ו-ת'רדס עשוי להיות קשור לכלל חדש שהוחל באוגוסט האחרון, המחייב את כל האפליקציות הזמינות בסין להירשם בממשלה או להסתכן בהסרה. המועד האחרון לחברות להשלים את הרישום היה בסוף מרץ, והתקנות נכנסו לתוקף ב-1 באפריל.

גם בעבר הסירה אפל אפליקציות מחנות האפליקציות שלה בסין. בשנת 2017 אפל הסירה את אפליקציית החדשות של הניו יורק טיימס, ואמרה שהיא מפירה את התקנות המקומיות – מהלך שהגיע על רקע הצנזורה החדשותית הגואה בכלכלה השנייה בגודלה בעולם. אפליקציה זו עדיין לא זמין בחנות האפליקציות של אפל בסין. גם בשנה שעברה הסירה אפל כמה אפליקציות דמויות ChatGPT כאשר בייג'ין עבדה על תקנות מקומיות על שירותי בינה מלאכותיתיוצרת.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים